Annonce
Østjylland

Afklaret DF-taber: Lang nødlanding er endt katastrofalt

Claus Kvist Hansen kom i Folketinget for Dansk Folkeparti på et yderligt mandat. Han erkender sit partis valgnederlag og trækker sig nu fra landspolitik. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Claus Kvist Hansen erkender, at slaget er tabt, efter at Dansk Folkeparti har mistet tre ud af fem mandater i Østjylland. Han forlader nu landspolitik.

Randers: Det var en afklaret taber, avisen talte med torsdag morgen.

Claus Kvist Hansen, der stillede op for Dansk Folkeparti i Randers Syd smed håndklædet i ringen, allerede inden de personlige stemmer er blevet talt op. Ved det seneste valg i 2015 kom Claus Kvist Hansen ind i Folketinget på sit partis femte mandat i Østjylland med 1.564 personlige stemmer.

Nu er kvoten for DF i Østjylland barberet ned til to, hvilket koster Claus Kvist Hansen taburetten.

- Det er usandsynligt, at jeg kommer ind. Det er noget lort, siger Claus Kvist Hansen.

- For partiet har det været en lang nødlanding, som er endt katastrofalt. Det begyndte allerede i 2015-2016, da historien om Meld og Feld brød ud, og den er aldrig blevet rigtigt lukket. Og så var der samarbejdet med regeringen, som sikkert skabte en del irritation. Og så til sidst fulgte rækken af møgsager med Radio 24/7, omfartsvejen ved Mariager og broen over Randers Fjord, der aldrig blev til noget. Men at det gik så galt, som det gjorde, er kommet bag på de fleste, siger Claus Kvist Hansen, der ser tilbage på sit arbejde i Folketinget med positive tanker.

- Jeg har været fuldstændig afklaret i rigtig lang tid, faktisk lige siden, at jeg blev valgt ind. Det har været en stor oplevelse, og det har været det hele værd. Jeg er overhovedet ikke bitter, men er stolt af at have kæmpet for mit land. Heldigvis har jeg ikke mistet mit gode humør og helbred. Nu må vi se, hvad verden byder på, siger Claus Kvist Hansen, der forventer, at han ikke fortsætter i landspolitik.

- Jeg tror, jeg lige napper en måned på sofaen for at få blodtrykket ned. Jeg sidder fortsat i byrådet i Horsens, men jeg synes lige som, at jeg har fået et vink med en vognstang om, at jeg ikke skal være i landspolitik. Jeg er alligevel spændt på at se mine personlige stemmetal. Jeg har det ok med, hvad jeg har præsteret. Jeg synes, at jeg har været god i medier, og jeg synes, at jeg ikke har trådt i spinaten. Jeg er ikke flov over min egen indsats, siger Claus Kvist Hansen, der kun nåede at sidde en enkelt periode i Folketinget for sit parti.

Annonce

Jeg tror, jeg lige napper en måned på sofaen for at få blodtrykket ned. Jeg sidder fortsat i byrådet i Horsens, men jeg synes, at jeg har fået et vink med en vognstang om, at jeg ikke skal være i landspolitik.

Claus Kvist Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce