Annonce
Sport

Afklaret Wozniacki før afskedsturnering: Jeg har givet alt

Stringer/Reuters
Caroline Wozniacki har arbejdet hårdt i mange år, og når Australian Open er ovre, er hun klar til noget nyt.

Efter et langt tennisliv har Wozniacki truffet en beslutning, som hun er sikker på - og som føles rigtig.

Det lod den danske tennisstjerne forstå, da hun natten til lørdag dansk tid holdt pressemøde i Melbourne inden Australian Open, der bliver hendes sidste turnering.

- Jeg har tænkt på det i lang tid. Jeg så bare på mit liv, min karriere, alt det andet, og det føltes rigtigt. Det føltes som det rette tidspunkt af en række grunde, sagde hun til pressemødet.

- Jeg er her, og jeg elsker sporten. Jeg elsker alt det, den har givet mig. Jeg elsker at være derude og konkurrere. Men jeg er klar til at starte et nyt kapitel i mit liv.

Det seneste år er Wozniacki gledet ned ad ranglisten, hvor den tidligere verdensetter indtager en plads som nummer 35.

Det er blandt andet sket, efter at det i sommeren 2018 kom frem, at hun har leddegigt.

Tidligere har hun afvist, at karrierestoppet, som blev offentliggjort i december, skyldes sygdommen.

Ved pressemødet påpegede hun blot, at prioriteterne har ændret sig.

- Det føles ikke på samme måde. Jeg ønsker stadig at arbejde hårdt, men jeg vil gøre noget andet. Jeg vil forsøge at opnå noget andet, nogle andre ting i livet, sagde hun.

- Livet er kort. Jeg ved, at en tenniskarriere er kort.

Wozniacki har dog gang i flere projekter, som hun vil fortælle mere om på et tidspunkt, fortalte hun.

På banen er Wozniacki blevet kendt som én, der arbejder hårdt.

Den danske stjerne fortalte til pressemødet, at hun ser frem til at rejse uden at være styret af træningstider og turneringsplaner.

Efter en karriere med 30 WTA-titler og 71 uger som nummer et er det tid til at stoppe.

Og det er oplagt, at det skal ske ved den turnering, hvor Wozniacki har vundet karrierens eneste grand slam-titel tilbage i 2018.

- Helt ærligt stopper jeg uden at fortryde noget overhovedet, fordi jeg har arbejdet så hårdt hele livet, hele karrieren. Jeg har bogstaveligt talt givet alt, jeg har, for at nå dertil, hvor jeg er nået, sagde hun og uddybede:

- Til syvende og sidste var jeg der hver eneste dag til træning og i kamp, og jeg gav alt, hvad jeg havde.

Wozniacki har flere gange påpeget, hvor stor en oplevelse det var at være fanebærer ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

Men deltagelse ved OL i Tokyo ville kræve et halvt år mere med træning og turneringer. Og da Wozniacki sidste år meldte afbud til Fed Cup-kampe, ville hun heller ikke være sikret deltagelse, påpegede hun.

Natten til mandag dansk tid spiller Wozniacki i første runde af Australian Open mod forholdsvist upåagtede amerikanske Kristie Ahn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce