Annonce
Debat

Aflivning af mink: Stop dyrplageriet og tænk jer om

"Så logikken må være, at man stopper al aflivning af mink, indtil lovgivningen er på plads. Det i sig selv er jo en gyserhistorie. Hvordan kan en regering starte en sådan handling, hvis lovgivningen ikke er på plads", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Med den omtale, der har været de sidste dage vedrørende aflivning af mink, må der være nogen, der kan og burde bringes til ansvar.

Det er jo ganske forfærdelige billeder, vi ser. At sådan noget kan foregå i Danmark, ville man have forsvoret for år tilbage, bl.a. af de selvsamme mennesker, der i dag har ansvaret.

Det nytter ikke, man siger, at ved så store mængder mink, der skal aflives, kan der ske fejl. Det kan der, men ikke, når vi taler dyrplageri på et så højt plan. Det, som vi har set i fjernsynet, hvor der sidder mink til aflivning mellem to store træplader, er jo rædselsbilleder, for ikke at tale om, at der er blevet sendt mink til forbrændingsanlæg, som ikke har været døde, og ydermere, for det ikke skal være løgn, transporten til forbrændingsanlægget, hvor mink lå på vejen på E45. Hvis ikke det er uansvarlighed på højt plan her i 2020, ja, så ved jeg ikke, hvad der er uansvarlighed.

Annonce


Samtidig skal regeringen sørge for, at mink i Europa også bliver aflivet, ellers er det jo fuldstændig ligegyldigt, om vi gør det her i Danmark.


Så logikken må være, at man stopper al aflivning af mink, indtil lovgivningen er på plads. Det i sig selv er jo en gyserhistorie. Hvordan kan en regering starte en sådan handling, hvis lovgivningen ikke er på plads?

I den mellemliggende tid kan man så få orden i sagerne vedrørende aflivning, så dyrplageriet kan stoppe. Det gælder også transport af døde mink.

Og så skal man tænke sig rigtig godt om. Er det nødvendigt at aflive besætninger, der ikke er smittet? Der kunne man eventuelt overdække minkfarmene med en teltdug, så fugle ikke kan komme på tæt hold.

Samtidig skal regeringen sørge for, at mink i Europa også bliver aflivet, ellers er det jo fuldstændig ligegyldigt, om vi gør det her i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce