Annonce
Aarhus

Aflyst: Spritny hurtigfærge sat ud af drift

Lilleøre aflyser søndag og mandag alle ture mellem Aarhus og Samsø. Foto: Jens Thaysen

AARHUS: Kun halvanden uger efter, at den spritnye hurtigfærge Lilleøre begyndte at sejle med passagerer mellem Aarhus og Sælvig på Samsø, må færgen aflyse afgange.

Det oplyser Samsø Rederi, der står for ruten, på rederiets Facebook-side.

Aflysningerne gælder for alle afgange både søndag og mandag.

Annonce

- Årsagen til aflysningerne er, at et fremmedlegeme har ødelagt kølevandspumpen til den ene hovedmotor, hedder det i opdateringen.

Rederiet arbejder på at fremskaffe en ny pumpe i løbet af mandagen. Lykkes det, er Lilleøre klar til atter at sejle med passagerer mellem Aarhus og Kattegat-øen fra tirsdag morgen.

- Vi kommer med en opdatering i løbet af mandagen, når vi er sikre på leveringen af en ny pumpe, oplyser Samsø Rederi.

Alternativ tur

Samsø Rederi oplyser, at pendlere i stedet kan benytte rederiets rute mellem Sælvig og Hou.

  • Passagerer, der skulle have været med mandag morgen kl. 06.30, kan i stedet tage afgangen med Prinsesse Isabella klokken 05.45 mandag morgen og henvende sig i cafeen hvorefter der vil blive bestilt taxi ind til Dokk1.
  • Pendlere der skulle have været med Lilleøre mandag klokken 16.30 kan kontakte rederiet senest klokken 15.00 mandag 17. maj for, at tilmelde sig hjemtransporten fra Aarhus klokken 16.00.

Det er ikke første gang, at Lilleøre må aflyse afgange.

Allerede inden hurtigfærgen begyndte sejladserne mellem Aarhus og Sælvig, blev den påsejlet i Sælvig af Samsø-færgen Isabella, der sejler på ruten mellem Hou og Sælvig. Lilleøre måtte derfor udskyde debuten med betalende passagerer på den nye, hurtige forbindelse mellem Aarhus og Samsø.

Derfor blev 4. maj i stedet for 26. april første dag med passagerer på den nye hurtigrute på Kattegat.

Mandag i Radio4 Morgen medvirkede Carsten Kruse, færgedirektør for SamsøFærgen, i et indslag, hvor han fortæller, hvordan den hårde start har været for den nye færge. Lyt med her. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce