Annonce
Kultur

Aflyst, udsat eller gennemføres? Få et overblik over sommerens begivenheder i Aarhus

Hvad er aflyst, hvad er udsat og hvad bliver afviklet? Få overblikket her. Fotos: Axel Schütt og Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Den seneste genåbningsaftale i Folketinget fik landets mange festivaler til at aflyse på stribe. Aarhus og Østjylland plejer også at have en række større begivenheder henover sommeren. Vi har samlet en del af dem her.

AARHUS: Natten til tirsdag blev der forhandlet en fornyet genåbningsaftale på plads i Folketinget. En aftale, der kommer til at sætte sit præg på sommerens begivenheder. Ikke mindst de store festivaler, som ikke kan gennemføres i vanlig udgave på grund af de gældende restriktioner.

Tirsdag formiddag meldte en række festivaler ud, at de aflyser årets festivaler. Heriblandt Northside og Smukfest, der skulle have fundet sted i henholdsvis begyndelsen af juni og august måned.

Vi giver her et overblik i de århusianske begivenheder henover sommeren

Annonce

Northside rykker først ind på Eskelunden i 2022

Northside bliver ikke aktuelt i 2021. Foto: Flemming Krogh

Northside Festival var en af de store festivaler, som tirsdag morgen meldte pas. Festivalen har allerede meldt ud, at der bliver en festival i 2022. Det bliver 2. til 4. juni, som samtidig bliver første år, hvor Northside finder sted på den nye plads i Eskelunden.

Festen i Bøgeskoven udsat

Smukfest bliver heller ikke en realitet i år. Det siger festivalens talsmand til DR. Arkivfoto: Axel Schütt

Smukfest har hele tiden arbejdet frem imod, at landet kunne være åbnet så meget op, at festen i Bøgeskoven kunne afholdes. Sådan skulle det ikke blive. Tirsdag meldte festivalen ud, at de ikke kan gennemføre årets festival med de nye gældende restriktioner.

Festivalen havde ellers præsenteret et ret stærkt internationalt program til årets fest.

SPOT Festival følger restriktionerne

SPOT festival 2019.

SPOT Festival blev tidligere på året rykket til september. Festivallen består af en række mindre koncerter på forskellige spillesteder rundt om i byen og kan derfor afvikles i tråd med de gældende restriktioner.

På hjemmesiden skriver SPOT Festival følgende:

- Hos SPOT er vi opmærksomme på at følge myndighedernes anbefalinger, og vi vil kæmpe for at lave en troværdig og stærk festivaloplevelse, der efterlever de til den tid gældende restriktioner. Derfor er vi også løbende i dialog med myndighederne for at sikre os, at vi kan lave en festival, der er både forsvarlig og oplevelsesrig for musikere, frivillige, publikum, ansatte, sponsorer, etc.

Aarhus Food Festival kan skrue op og ned for antallet

Aarhus Food Festival er rykket ind til byen efter flere år på Tangkrogen. Foto: Axel Schütt

Festivalen meddelte tidligere på året, at den rykkede fra Tangkrogen og ind i bymiljøet for at blive mere synlig og involvere flere steder i den store madfest, der har været afviklet gennem flere år i Aarhus.

I den meddelelse skrev festivalen også, at alle aktiviteter var skalerbare i forhold til corona-situationen på det tidspunkt.

- Hvis der er utryghed eller udfordringer, kan alle oplevelser alligevel gennemføres ved at skrue ned for antallet af deltagere, lød det.

Grøn Koncert går i tænkeboks

Grøn Koncert er gået i tænkeboks i forhold til årets turne rundt i Danmark. Foto: Michael Bager

Festivalen meldte tidligere ud, at den var klar med en sektionsinddelt festival med 10.000 mennesker, der blev fordelt i bobler af 10 sektioner. Det betød, at antallet af koncerter blev større end normalt. Heriblandt tre spilledage i Aarhus, hvor turen blev indledt 8. juli og vendte tilbage til byen senere på turen rundt i Danmark.

Tirsdag lyder meldingen, at man vil gå i tænkeboks i de nærmeste dage og derefter komme med en udmelding til den nye genåbningsaftale, hvor der er et maksimum på 2000 mennesker samlet i bobler af 200 frem til 1. august.

GrimFest holder fast

Grim Fest finder sted lige inden juli bliver til august. Sidst koncerten blev afviklet var der over 3000 gæster til den lille festival i Brabrand. Arkivfoto: Axel Schütt

Den lille lokale festival på Grimhøjvej i Brabrand har stødt vokset sig større over årene og havde i 2019 over 3000 gæster til festivalen, der primært består af lokale og danske navne.

Festivalen arbejder ud fra, at den løber af stablen til sommer fra 29. til 31. juli. Der bliver dog ikke mulighed for overnatning som normalt, ligesom der vil være 2000 billetter til salg.

Aarhus Jazz Festival klar med 250 koncerter

Aarhus Jazz Festival bliver gennemført i 2021. Foto: Axel Schütt

Den århusianske jazzfestival forventer at kunne tilbyde mindst 250 koncerter på cirka 35 spillesteder i forbindelse med årets festival, der afvikles fra 10.-17. juli.

Jazzfestivalen blev i 2020 gennemført i en lettere beskåret udgave og ifølge sekretariatsleder for Aarhus Jazz Festival, Ilse Vestergaard, har der ikke på noget tidspunkt været tvivl om, at årets festival også kunne gennemføres.

På festivalens hjemmeside kan du allerede nu få overblikket over en del af årets koncerter og 9. juni udkommer Århus Stiftstidende med et stort tillæg om Aarhus Jazz Festival 2021.

Aarhus Åbner op

Aarhus åbner op finder sted i og omkring Musikhuset fra juni til juli. Foto: Flemming Krogh

Futurelive præsenterede i samarbejde med blandt andre Musikhuset og Train sommerens store begivenhed i Musikhusparken hvor man forener musik comedy gastronomi og fodbold i en række arrangementer henover sommeren.

I forbindelse med præsentationen hed det sig, at alt ville blive afviklet med de nødvendige corona-restriktioner på plads. Det forventes derfor genåbningsfesten for kulturlivet bliver gennemført.

Aarhus Festuge i anderledes rammer

Aarhus Festuge bliver afviklet i andre rammer end normalt. Arkivfoto: Axel Schütt

Direktøren for Aarhus Festuge, Rikke Øxner, har tirsdag meldt ud, at de fortsætter planlægningen af den store begivenhed.

I en pressemeddelelse lyder det:

- Vi skaber en Festuge, hvor aarhusianerne igen kan opleve både traditioner og nyskabelse. Hvor de kan opleve lys, musik, kunst og den stemning, vi alle forbinder Festugen med. Bliver det i nogle andre rammer end normalt? Ja, naturligvis, siger hun.

Aarhus Festuge løber fra 27. august til 5. september.

Fed Fredag giver aldrig op

Direktør Henrik Ragborg Olesen og Tivoli Friheden har andre bekymringer end vejret, men Fed Fredag bliver til noget i år, lover han. Arkivfoto: Axel Schütt

Mens festivaler og større arrangementer på stribe aflyser og udskyder, så er meldingen fra Tivoli Frihedens direktør Henrik Ragborg Olesen nogenlunde positiv, når det handler om årets Fed Fredag-koncerter.

- Vi har en grundlæggende holdning i Tivoli om, at vi overgiver os aldrig - og det gør vi heller ikke den her gang, så vi prøver at undersøge mulighederne, frem for bare at aflyse, siger han.

Tivoli Friheden arbejder i øjeblikket på nogle modeller for Fed Fredag, hvor arealet foran scenen bliver inddelt i sektioner for at kunne få så mange koncertgængere ind som muligt.

- Vi kommer ikke til at kunne samle det antal mennesker, som vi under normale omstændigheder har gjort til Fed Fredag, men mindre kan også gøre det, forklarer Henrik Ragborg Olesen.

Det kan desuden komme på tale, at flytte nogle af koncerterne til lørdage, men intet er afgjort endnu.

Helmig venter med stadionkoncert til næste år

Thomas Helmigs koncert i Ceres Park er udsat endnu et år. Foto: Mette Mørk

Allerede i sommeren 2020 var der lagt op til et brag af en stadionkoncert, når Thomas Helmig for første gang skulle spille på Ceres Park. Corona-epidemien betød som bekendt, at den koncert blev udsat til sommeren 2021.

- Men med de netop offentliggjorte spilleregler og krav, ser vi ingen mulighed for at vi kan mødes 30.000 mennesker til fest og fællessang 11. juni 2021. Så med tungt hjerte udsætter vi nu koncerten endnu et kalenderår, skriver Team Thomas Helmig på Ceres Park & Arenas internetside.

Ny dato for koncerten er lørdag 11. juni 2022.

Allerede købte billetter gælder til koncerten næste år, men kan refunderes, hvis køber ønsker det.

- Vi glæder os til koncerten næste år, vi har de vildeste planer om den flotteste produktion og en perlerække af labre gæster - en sommeraften med fest og fællessang, skriver Team Thomas Helmig videre.

Kæmpe løbefest aflyst

Aarhus City Halvmarathon plejer at være en folkefest med tusindvis af løbere i gaderne. Arkivfoto: Kim Haugaard

Der bliver ikke afviklet noget halvmaraton i Aarhus' gader i 2021.

Det oplyser arrangøren Aarhus Motion i en pressemeddelelse.

- Vi har løbende haft en dialog med forskellige forbund, og vi havde udfærdiget et gennemarbejdet oplæg på, hvordan vi kunne afholde Bestseller Aarhus City Halvmarathon i en coronavenlig version med fokus på coronapas, opdelte områder og en masse andre initiativer. De nye retningslinjer for større arrangementer tillader dog kun et begrænset antal på 3.000 deltagere, som skal inddeles i startgrupper på 150 personer. Med et aktuelt deltagerantal på 7.600 tilmeldte, vil det derfor betyde, at vi skal afholde halvmaraton over 16 timer, skriver arrangørerne.

Aarhus City Halvmarathon er blevet afholdt i otte år og mere end 90.000 løbere har begivet sig rundt på de 21,097 km gennem årene.

- Vi håber og tror på, at vi kan afholde et halvmaraton i Aarhus' gader i 2022, som vi kender det allerbedst; et løb, hvor du bæres igennem af underholdning i særklasse, løbende sightseeing og en fantastisk opbakning fra byens borgere.

Er tredje gang lykkens gang for Rammstein?

Rammstein forsøger sig med ny dato i Aarhus. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Rammstein har tidligere på året meddelt, at bandet måtte aflyse deres Europe Stadium Tour. Beslutningen betød, at de tyske verdensstjerner heller ikke kommer forbi Aarhus i 2021, hvor der ellers var lagt op til et rockbrag 23. juni.

Det var anden gang, at tyskerne måtte opgive en dato til arrangementet i Aarhus.

I stedet er koncerten planlagt til at blive afviklet i Ceres Park 22. juni 2022.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Kultur For abonnenter

Fem stjerner til den hidtil bedste danske Netflix-serie: 'Kastanjemanden' er fremragende forløst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Aarhus

TV 2 taber i Højesteret: Forbud mod skjulte optagelser på plejehjem var ok

Annonce