Annonce
Sport

Aflyste påskestævner: - Det er en del af vores identitet, der forsvinder

Peter Conrad, cheftræner for AGFs kvinder. Arkivfoto: Ole Nielsen
Annonce

AFLYSNINGER: Det har store økonomiske konsekvenser for idrætsforeninger, at de må aflyse deres traditionsrige påskestævner.

I AGFs håndboldafdeling forventer de en tabt overskudsindtægt på en halv millioner kroner. Og i basketballafdelingen i Skovbakken tæller de også de manglende indtægter i seks cifre.

Men det har også en social slagside ikke at få lov til at afholde de traditionsrige stævner.

- Det er en del af vores identitet, der forsvinder. Det er efterhånden en institution, at vi afholder festival, siger Peter Dreyer, formand for Skovbakken Bears, om Aarhus Basketball Festival, de har måtte aflyse.

- Det er noget, som unge har glæder sig til i lang tid og som mange frivillige har arbejdet hårdt for.

Til den slags stævner fylder det sociale oftest lige så meget som det sportslige.

- De stævner er de bedste tider, jeg kan huske fra min ungdomstid. Det er her, de store minder ligger. Det var dét, der bragte os sammen. Og ja, det var her, hvor den første kærlighed måske spirrede uanset om vi havde tabt eller vundet. Vi græd, når vi skulle hjem, fortæller Peter Conrad, der i dag er cheftræner for AGFs kvindehold i 2. division.

Hans forening har måtte aflyse AGF Cup med 1.300 deltagere.

- De økonomiske konsekvenser af det her er store. Og derudover er der mange mennesker, der er ramt af, at de ikke kan dyrke vores idræt, siger Peter Conrad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce