Annonce
Danmark

Afskaf 6-dages-reglen – den smadrer dansk turisme

Annonce

Udenlandske turister skal kunne dokumentere, at de har booket minimum seks overnatninger i Danmark, hvis de vil krydse grænsen til det danske sommerland. Det er den såkaldte 6-dages-regel, som regeringen har søsat. En regel, der har store konsekvenser for dansk turisme.

Ifølge tal fra VisitDenmark var 70 pct. af alle udenlandske turister i Danmark i kortere tid end seks dage i sommeren 2019. Dermed risikerer vi, med 6-dages-reglen, at rigtig mange udenlandske turister fravælger Danmark som destination i sommerferien. Noget, der vil koste dyrt for en branche, der hvert eneste år hiver milliarder af kroner hjem til Danmark.

Anni Matthiesen, Venstre,

Man skulle derfor tro, at restriktive regler som disse, der har så omfattende konsekvenser for en hel branche, er baseret på objektive og sundhedsfaglige vurderinger – ikke en regerings mavefornemmelser. Men det er bare ikke tilfældet.

For nyligt har justitsministeren, da han blev adspurgt om evidensen bag reglen, udtalt, at ”det er der jo ikke en evidensbaseret sandhed i”. Dermed har regeringen selv medgivet, at reglen snarere er søsat på baggrund af regeringens mavefornemmelser, frem for sundhedsfaglige vurderinger.

Men galskaben stopper ikke her. Et anerkendt advokatfirma vurderer nemlig, at 6-dages-reglen også er i strid med EU-retten. Hvis man vil begrænse den fri bevægelighed, kræver det nemlig et fagligt belæg. Noget, justitsministeren som bekendt har udtalt, at der ikke er.

For få dage siden havde vi i Venstre derfor kaldt justitsministeren og erhvervsministeren i samråd for at blive klogere på regeringens uforståelige 6-dages-regel. For vi forstår simpelthen ikke, hvilke argumenter og kriterier der ligger til grund for denne tåbelige regel – og hvorfor den ikke bliver afskaffet. Men end ikke til samrådet kunne regeringen fremlægge nogle konkrete svar.

I Venstre har vi derfor en klar og simpel opfordring til regeringen: Afskaf den tåbelige 6-dages-regel. En hel branche skal ikke lide under regeringens mavefornemmelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Annonce