Annonce
112

Afsløret af tatovering: 34-årig idømt årelang fængselsstraf for gaderøverier, tyveri og afpresning

Den 34-årige blev dømt tirsdag ved Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Overvågningsbilleder fra en hæveautomat afslørede en 34-årig mand, der tirsdag blev idømt to år og fire måneders fængsel.
Annonce

AARHUS: Tre voldsomme gaderøverier og flere andre alvorlige kriminelle handlinger kostede tirsdag den 34-årige Christian Lønbjerg Jensen to år og fire måneders fængsel. Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var de tre røverier, der gjorde, at Østjyllands Politi i maj kunne anholde den 34-årige og sigte ham for dem. Begge blev begået natten til 17. maj 2019 på Frederiks Allé.

Omkring klokken 2.00 var en 31-årig på vej ind i sin opgang på Frederiks Allé, da Christian Lønbjerg Jensen truede ham med en kniv, så den 31-årige udleverede sin mobiltelefon og sit dankort - et dankort, som der kort efter blev hævet 2.000 kroner på. Omkring samme tidspunkt og sted var en 27-årig mand på vej hjem fra byen, da han blev grebet bagfra og der blev lagt en kniv på halsen af ham. Han blev truet til at hæve 2.000 kroner i en hæveautomat i nærheden. Senere, tidligt om morgenen, truede Christian Lønbjerg Jensen også en 28-årig kvinde med en kniv, hende fik han også til at hæve 2.000 kroner i hæveautomaten.

Annonce

Afsløret af tatovering

Politiet fik overvågningsvideoen fra den hæveautomat, som altså var blevet brugt i forbindelse med røverierne, og selvom man ikke kunne se et tydeligt ansigt, så kunne Christian Lønbjerg Jensen alligevel genkendes ud fra en særlig tatovering. Derfor fandt politiet hurtigt frem til ham i deres systemer.

Hans navn dukkede op, da han var blevet tilbageholdt i forbindelse med et butikstyveri, også på Frederiks Allé. Da han blev anholdt og visiteret, fandt betjentene et dankort, der stammede fra et af gaderøverierne.

Udover gaderøverierne, blev Christian Lønbjerg Jensen også dømt for flere andre ting, blandt andet tyveri, trusler mod politimænd og afpresning. Sidstnævnte fra en sag, hvor han havde truet en bekendt til at betale en narkogæld. De ting gjorde altså, at han sammenlagt blev idømt to år og fire måneders fængsel, og det er senioranklager Jakob Beyer godt tilfreds med.

- På grund af politiets grundige efterforskning kunne den 34-årige kædes sammen med en række forskellige kriminelle forhold, og særligt gaderøverierne er særdeles grove. Derfor er jeg tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at det skulle give en længere ubetinget fængselsstraf, siger han.

Christian Lønbjerg Jensen erkendte nogle af forholdene og modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Norsminde Kro gik fra et forrygende efterår til en kamp for overlevelse

Annonce