Annonce
Horsens

Afsløring: Det blev jernklip og en bevægelig ged

Kunstnere Ole Grøn ved sit værk, der blev afsløret fredag eftermiddag. Foto: Søren E. Alwan
Kunstneren Ole Grøn har formet en ny skulptur. Det er sket i et samarbejde med 5. klasse.

Gedved: Forventningerne var store, da en skulptur af kunstneren Ole Grøn fredag eftermiddag blev afsløret ved parkeringspladsen ved Gedved Skole.

Særligt skolens 49 elever i 5. klasse så frem til at se den ni meter lange skulptur, der er formet som et papirklip udskåret i jern.

Eleverne har været dybt involveret i tilblivelsen af den detaljerige skulptur, der er blevet finansieret af Gunnar Andersens Familiefond.

- Det har været spændende at være med til. Vi har arbejdet med det i to uger, så jeg synes, vi har været med til at lave det. Han kunne jo ikke have fundet på alt det her, hvis ikke han havde været rundt og snakke med forskellige folk. Der er f.eks to damer, der står og plukker jordbær. Vi var ude og snakke med ham, der ejer det stykke jord med jordbærene, fortalte Andreas Fischer fra 5. klasse.

Eleverne havde på forhånd en forestilling om, hvordan det endelige resultat ville blive.

- Vi har set en lille skitse af det på computeren i forvejen, så vi kan godt genkende tingene på skulpturen. Vi har selv lavet nogle papirklip, der også skal op at hænge inde på skolen. Det har været sjovt, og vi har også lært rigtig meget om Gedveds historie, fortalte Liva Kristensen, der ligeledes går i 5. klasse.

Afsløringen af kunstværket skulle have været markeret med en stor fest for hele skolen, men på grund af forholdsreglerne i forbindelse med coronakrisen havde kun eleverne i 5. klasse fået lov il at være med ved ferniseringen.

De var inddelt i hold, og de var placeret på afmærkede arealer, så der var mindst to meter mellem hver elev.

Annonce
Det har været spændende at være med til. Vi har arbejdet med det i to uger, så jeg synes, vi har været med til at lave det.

Andreas Fischer, 5. kl

Bunden af Gedved Sø

Kunstværket forestiller centrale dele af Gedveds historie, nutid og fremtid.

Kunstneren Ole Grøn har besøgt en række lokale folk, der har givet inspiration til værket.

- Og så har jeg været meget inspireret af elevernes indput. Jeg kan huske, den dag vi præsenterede projektet for klassen, var der en elev, der foreslog, at skulpturen skulle forestille en ged, man kunne gå ind i. Det har jeg hele tiden haft i baghovedet, så derfor har jeg lavet den her lille ged, fortalte Ole Grøn og pegede op en lille jern-ged, der var placeret på skulpturens ene side, som man selv kunne flytte rundt på kunstværket.

Samtidig er værket indrettet, så man faktisk kan sidde i skulpturen, hvor der er indrettet en lille bænk.

- Det stykke træ, der udgør bænken, skal kun være der midlertidigt. Vi har faktisk fået et stykke træ, der er fundet på bunden af Gedved Sø. Det er ikke holdbart nok til, at vi kan bruge det, så derfor vil det blive støbt ind i noget epoxy og derefter skal det placeres på skulpturen, forklarede lærer Ole Lund Svendsen, der sammen med lærer Randi Bonde Mikkelsen har været primus motor på projektet.

Der vil senere komme lys på skulpturen, ligesom det er planen, at der skal laves en QR-kode, hvor man kan få oplysninger om de mange detaljer på skulpturen.

Udover Ole Grøns skulptur har de 49 elever selv lavet papirklip.

Hvert af de 49 klip er kommet i en ramme. De skal alle hænges op på en væg ved skolens kontor.

Det var formand for Gunnar Andersens Familiefond, Henrik Meldgaard, der på fondens vegne holdt talen forud for afsløringen af skulpturen, der fra og med i dag kan besigtiges ved parkeringspladsen ved Gedved Skole.

Eleverne i 5. klasse var placeret i afmærkede båse med to meters mellemrum. Skolens øvrige elever deltog ikke på grund af forholdsregler vedr. corona. Foto: Søren E. Alwan
Eleverne 5. klasse havde selv lavet papirklip, der skal hænge ved skolens kontor. Foto: Søren E. Alwan
Der gemmer sig mange historier i den detaljerige skulptur. Eleverne i 5. klasse måtte se skulpturen i små grupper. Foto: Søren E. Alwan
Man kan kravle gennem skulpturen, og der er en bænk, hvor man kan sidde. Foto: Søren E. Alwan
Der skulle have stået en kødrand af mennesker, men på grund af coronarestriktioner var eleverne opdelt med behørig afstand mellem hinanden. Foto: Søren E. Alwan
Der var to meter mellem eleverne på parkeringspladsen. Foto: Søren E. Alwan
Der gemmer sig mange historier om Gedveds fortid, nutid og fremtid i Ole Grøns skulptur. Foto: Søren E. Alwan
Elevernes egne papirklip skal op at hænge på en væg ved skolens kontor. Foto: Søren E. Alwan
Eleverne havde glædet sig til at se skulpturen - men kun i små grupper. Foto: Søren E. Alwan
Kunstner Ole Grøn ved indvielsen af skulpturen. Foto: Søren E. Alwan
Kunstneren Ole Grøn. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce