Annonce
Aarhus

Afspærring ved Vestergade fjernes, men beboerne skal stadig holde sig væk

Nu bliver der igen åbnet for trafik i Vestergade. Foto: Axel Schütt
Nedstyrtningstruet ejendom er nu stabil nok til, at trafikken igen kan køre i Vestergade.

AARHUS: 30. januar måtte beboere i Vestergade 69 i hast evakueres, da myndighederne frygtede, at ejendommen ville styrte sammen.

Frygten opstod, da der opstod revner og sprække i muren, der vender ud mod byggegrunden, hvor det tidligere Aarhus Hovedbibliotek lå.

Siden har Vestergade været afspærret for trafik mellem Vester Allé og Vesterport.

Teknik og Miljø ophæver nu afspærringen i Vestergade ved Vestergade 69. Bygningen er midlertidigt stabiliseret med containere på byggepladsen.

Teknik og Miljø giver desuden grønt lys til, at afspærringen af Vestergade 69 kan ophæves. Bygningen er i øjeblikket stabiliseret af containere fyldt med sand på byggepladsen, og bygherren får tilladelse til at arbejde med dele af fundamentet på det nye byggeri.

Annonce
Containere støtter ejendommen Vestergade 69, men beboerne må vente med at flytte ind. Foto: Jens Thaysen

Beboere skal stadig blive væk

- Containerne er kun en midlertidig løsning til stabilisering. Men det betyder, at vi kan få ophævet afspærringen, og bygherren kan gå videre med visse dele af byggeriet, forklarer Ann Hamborg, afdelingschef i Teknik og Miljø.

Da der også er indvendige skader i Vestergade 69, betyder ophævelsen ikke, at beboere og erhvervsdrivende igen kan flytte ind.

- Det er desværre endnu ikke muligt. Vi kan i øvrigt også få behov for at spærre gaden af igen, når man skal i gang med den permanente stabilisering af bygningen, siger Ann Hamborg.

Lige nu er det altså kun dele af fundamentet, bygherren kan arbejde videre med, men Ann Hamborg oplyser, at der arbejdes på højtryk for, at det egentlige byggearbejde kan genoptages.

- Inden byggeriet kan genoptages, skal det sikres, at bygherren tager alle nødvendige forholdsregler og i øvrigt benytter de mest skånsomme metoder, siger Ann Hamborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce