Annonce
Aarhus

Afstand i butikkerne: Salling Group kridter de nye afstandskrav op

Anbefalingen har hængt der længe på indgangsdøren i Bilka Tilst: Kun én person per familie. Men langt fra alle kunder overholder det. Nu vil Salling Group øge dialogen med kunderne for at få flere til at følge anbefalingen. Foto: Søren Willumsen
Danmarks største dagligvarekoncern retter skiltningen ind efter de nye afstandskrav på to meter. Samtidig erkender man, at man skal være bedre til at indskærpe over for kunderne, at de kun må handle én fra hver familie for at sikre bedre plads.

AARHUS:  Hold to meters afstand til dine medmennesker. Både i butikker og i det offentlige rum. Sådan lød det klare krav fra statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Det krav er man klar til at efterleve i landets største dagligvarekoncern, Salling Group, som driver blandt andet Bilka, Føtex, Netto, Salling, Carls Jr., Starbucks og BR.

- Vi har siden corona-krisens start levet op til alle regler og retningslinjer, og det fortsætter vi naturligvis med, fastslår kommunikationschef Kasper Reggelsen, Salling Group.

Annonce

I forvejen er der afstandsmærker i alle butikker, og de skal nu gennemgås, så de lever op til de nye krav, der træder i kraft onsdag.

- Det kan være nogle mærker skal flyttes og skiltningen skal justeres. Samtidig vil vi som hidtil bruge højttalerne til at informere til kunderne om at holde afstand til hinanden, ikke at række ind over hinanden i køledisken og i øvrigt at sprede sine indkøb til ydertidspunkter. Men det oplever vi generelt, at kunderne er gode til, siger kommunikationschefen.

Historisk stor vækst

Salling Group havde i 2019 et historisk stærkt år og omsatte for 56,7 milliarder kroner. Og 2020 bliver endnu bedre. Koncernen forventer at runde 60 milliarder kroner i 2020, har koncerndirektøren lige meddelt i Berlingske. Selv om nethandlen vokser er det stadig i de fysiske butikker at indtjeningen ligger, siger koncernchef Per Bank til Berlingske.

Men hvordan håndhæver landets største dagligvarekoncern med stadigt flere kunder myndighedernes anbefaling om, at der kun bør være én person per familie inde og handle dagligvarer.


Det er nok ikke alle kunder, der er lige gode til at overholde den anbefaling, om at det kun bør være én, der handler ind, per familie. Men der kan jo være enlige mødre og fædre, der ikke har pasningsmuligheder, og derfor har børnene med.

Kasper Reggelsen, Salling Group


Det står på store skilte på dørene, men avisens udsendte har flere gange oplevet, at familier handler ind sammen i f.eks. Bilka Tilst. Enten parvis eller forældrepar med børn.

Annonce

Ikke alle følger anbefaling

- Det er nok ikke alle kunder, der er lige gode til at overholde den anbefaling, om at det kun bør være én, der handler ind, per familie. Men der kan jo være enlige mødre og fædre, der ikke har pasningsmuligheder, og derfor har børnene med, siger Kasper Reggelsen.

Vi har også set mange par i alle aldre handle ind sammen og familier med to forældre og børn. Har I ikke et ansvar for at minde kunderne om anbefalingen om højest én person per familie?

- Jo, og det prøver vi også. Der kan være ældre, der ikke kan skubbe vognen eller løfte varerne alene. Så vi skal også vise forståelse for den enkelte kunde. Og vi tager en dialog med kunderne om det mange steder. Men det er klart, at når afstandskravet nu er to meter vil det også hjælpe, at flere kunder overholder de anbefalinger, siger Kasper Reggelsen.

Hvorfor har I så ikke personale ved døren til at minde folk om anbefalingen om højest én person per familie. Det vil vel gøre alle andre kunder mere trygge?

- Det kunne vi også godt have, og vi skal selvfølgelig se på, om det kan være en måde at sikre, at alle kan overholde afstandskravet på to meter. Så det spørgsmål vil jeg tage med videre, siger kommunikationschefen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce