Annonce
Østjylland

Afstemning: Bro deler vandene

Sådan vil en forbindelse over Kattegat kunne komme til at se ud, hvis den bliver til virkelighed. Illustration: Gottlieb Paludan Architects
Omkring 3000 læsere har trykket ja, nej eller ved ikke. Og langt de fleste har en klar holdning til spørgsmålet om en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland.
Annonce

Odder: En onlineafstemning på avisen viser, at der er meget delte meninger om en fast forbindelse over Kattegat.

Før jul spurgte vi læserne: Synes du, vi skal have en fast forbindelse over Kattegat?

Foreløbig er der kommet omkring 3000 besvarelser, og 54 procent siger nej, mens 44 procent siger ja. Det er kun to procent, som svarer ved ikke.

Resultatet er i sin natur uvidenskabeligt og kan ikke siges at være repræsentativ for hverken landets befolkning eller østjyderne.

Det har været muligt at stemme flere steder, nemlig på odderavis.dk, hsfo.dk og stiften.dk. Og på Odder Avis' Facebookside har vi gjort opmærksom på afstemningen. Her er holdningen overvejende positiv blandt de mange kommentarer, der er kommet.

"Ja tak, kom barebro" lyder kommentaren fra en læser, der gerne vil have en afløser for Kombardo-færgerne.

Flemming Frederiksen argumenterer mere indgående for sit svar, som er et nej.

- Odder skulle hellere få styr på, at erhvervslivet får nemmere ved at nå de eksisterende motorveje en at klistre en forhåbentlig grøn kommune til med en bro og tilhørende motorveje, skriver han blandt andet.

Når debatten om Kattegatforbindelsen er særdeles levende for tiden, så skyldes det blandt andet, at Vejdirektoratet har analyseret forskellige mulige linjeføringer mellem Sjælland og Jylland over Samsø.

Annonce

3600 har skrevet under

Folketinget har nemlig besluttet at bruge 60 millioner kroner på at lave nogle forundersøgelser, som skal være færdige i slutningen af 2021. Og undersøgelserne koncentrerer sig om en løsning, der går i land et sted i Odder Kommune.

For at skabe debat om en fast forbindelse foreslog Helle Wium i slutningen af oktober, at der skal laves en folkeafstemning om en fast forbindelse over Kattegat.

Hun bor selv i Harlev ved Aarhus og har tidligere været folketingskandidat for Alternativet. Hun er stadig medlem, men det er som privatperson, hun stiller forslaget, og det sker sammen med en række andre private medstillere.

Den blev lagt op på borgerforslag.dk, og hvis forslaget får 50.000 underskrifter, så vil Folketinget tage det op.

Det første døgn væltede det ind med underskrifter, men interessen døde hurtigt igen, og kort før nytår er der kommet omkring 3600 underskrifter. Man kan skrive under på forslaget indtil 26. april.


Forundersøgelserne koncentrerer sig om en løsning, der går i land et sted i Odder Kommune.

Fra artiklen


Hvis man er imod en Kattegatforbindelse, kan man også melde sig ind i foreningen Østjyder mod Kattegatforbindelsen, der blev stiftet i december. Tilhængere kan se frem til, at der i år bliver lavet en forening for dem. Den kommer formentlig til at hedde Kattegatforbindelse - JA TAK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce