Annonce
Aarhus

Afstemning: Hvor findes Aarhus' bedste strand?

Tangkrogen, der i år er blevet udvidet og fået tilført mere sand, har været godt fyldt op denne sommer. Er Tangkrogen din foretrukne strand? Foto: Axel Schütt

I år kårer vi - med hjælp fra læserne - Aarhus' bedste strand.

AARHUS: Sol og sommer er for mange lig med strand og saltvand, og århusianerne valfarter i sommervarmen mod det våde element for at blive nedkølet.

I år med god grund. For mere end 60 sommerdage, hvilket vil sige dage med temperaturer på 25 grader eller derover, har 2018 indtil nu budt på. Til en sammenligning havde vi fra 1970 til 2003 i gennemsnit 9,9 sommerdage om året.

Heldigvis er der rig mulighed for at finde badevand langs Østkysten, og der er mange at vælge mellem. Men hvilken strand er den bedste?

Find afstemning under kortet.

Annonce
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

Det skal du være med til at afgøre, når vi med en afstemning vil kåre Aarhus' bedste badestrand. Giv din stemme herunder og tilføj gerne en kommentar om, hvorfor lige nøjagtig den strand, er din foretrukne.

Vi finder vinderstranden søndag 12. august.

Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce