Annonce
Aarhus

Afstemning: Synes du, Marselisborgskovene bør omdannes til vildskov?

En vildskov får lov at stå urørt og vil derfor med tiden også blive mere ufremkommelig. Derudover er det nødvendigt at hegne en del af arealet af for at gøre plads til kreaturer, som regnes som en vigtig del af det biologiske kredsløb. Foto: Mathias Fredslund Hansen

AFSTEMNING: Marselisborgskovene syd for Aarhus er et af de mest besøgte skovområder i Danmark.

Byrådet har besluttet at omdanne en stor del af skoven til såkaldt vildskov. Det vil skabe bedre betingelser for større biodiversitet, men også i nogen grad begrænse brugen af skoven, som man kender den i dag.

Vildskov Moesgaard Marselisborg

Blandt andet er der planer om at udsætte græssende dyr på en del af arealet, som derfor skal hegnes ind. Præcis hvor meget er endnu ikke fastlagt, men eksempelvis hesteryttere og mountainbikeryttere vil næppe få adgang til de indhegnede områder.

Annonce

LÆS OGSÅ: V og K vil droppe planerne om vild natur i Marselisborgskovene

En disciplin som orienteringsløb vil også blive besværliggjort af hegn, ligesom det ikke tilrådes, at man tager hunde med ind til de løstgående kreaturer.

Til gengæld er Marselisborgskovene udpeget som det bedste sted i Aarhus Kommune at omdanne til vildskov, eftersom skoven er meget gammel og derfor allerede rummer flere sjældne og fredede arter. Man vil ikke nødvendigvis kunne opnå samme grad af øget biodiversitet lige så hurtigt i andre af kommunens skove.

Hvor står du i spørgsmålet? Du kan kaste din stemme herunder.

NB: Stiften har pillet afstemningen af historien, eftersom afstemningsmodulet er blevet hacket af en eller flere brugere, der formentlig har sat en "robot" op til at afgive flere tusinde stemmer, som altså ikke er reelle. Vi har ikke mulighed for at gendanne det reelle afstemningsresultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce