Annonce
Aarhus

Aftale er i hus: 600 boliger skal rives ned i Gellerup og Toveshøj

Der er nye nedrivninger på vej i Gellerup og Toveshøj. Arkivfoto: Jens Thaysen
600 boliger fjernes, 900 private kommer til, masser af nyt erhverv samt en helt ny bydel med tre nye kvarterer. Det er hovedpunkterne i aftale mellem boligforening og kommune.

AARHUS: Mandag indgik Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening en aftale om udviklingen af Gellerup og Toveshøj.

I en mail fra borgmesterkontoret oplyses det, at 600 boliger skal rives ned - 400 i Gellerup og 200 i Toveshøj.

En række beboere skal dermed permanent genhuses, og alle er de garanteret en såkaldt passende almen bolig i Aarhus.

- Aarhus Kommune vil tilstræbe, at den enkelte beboer får flere valgmuligheder i forbindelse med valg af genhusningsbolig. Der etableres herudover en model med flyttehjælp til frivillig fraflytning målrettet beboere, som ikke lever op til kravene i fleksibel udlejning, står der i meddelelsen.

Alle tilbageblevne boliger bliver renoveret i høj kvalitet med varieret arkitektur og blandede lejlighedstyper. Målet er, at alle boliger i Gellerup og Toveshøj bliver attraktive boliger på det århusianske boligmarked, oplyser kommunen.

Annonce

Variation og mangfoldighed

Nedrivningen af 600 boliger skal give plads til nye boliger samt erhverv. Der vil blive tilført cirka 900 nye, private boliger - blandt andet rækkehuse til nye målgrupper. Desuden 17.000 kvadratmeter nyt erhverv, og målet er ifølge kommunen er at skabe en bydel med et varieret boligudbud, som tiltrækker forskellige målgrupper.

- Det vil blive grobund for en bydel med en varieret beboersammensætning, lyder det.

En helt ny bydel, bliver der også plads til. Den inddeles i tre kvarterer med hver deres identitet og karakteristika: Karen Blixen-kvarteret, Trille Lucassen-kvarteret og Toveshøjkvarteret.

Gellerup først

Aftalen betyder, at der samlet vil komme flere boliger i området end i dag, og i 2030 vil der bo 9000 mennesker i området mod i dag 5000.

Planen for udviklingen falder i to faser, hvor Gellerup står først for tur, og hvor blokke til nedrivning og renovering allerede er udpeget. Blokkene nedrives mellem årene 2021 og 2024.

Hvilke blokke, der skalnedrives og renoveres i Toveshøj, besluttes først i 2023.

Brabrand Boligforening vil tirsdag informere dens beboere via husstandsomdelt materiale, og derefter vil aftalen blive offentlig.

Planen er fuldt finansieret med tilskud fra Landsbyggefonden til både anlæg og afledte driftsudfordringer for Brabrand Boligforening. Desuden kommer en række kommunale investeringer og garantistillelse.

Udviklingsplanen skal behandles formelt af byrådet og repræsentantskabet i Brabrand Boligforening inden fremsendelse til ministeriet inden 1. juni 2019

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce