Annonce
Debat

Aftale om skolestruktur: SF, Ø, DF og V i Skanderborg må forklare sig

- Ingen af partierne, der har forladt aftalen (om ny skolestruktur, red.), har dog givet svar på, hvorledes de så vil få økonomien til at hænge sammen, skriver Thomas Cordtz, konservativt byrådsmedlem i Skanderborg. Pressefoto: Per Bille

Læserbrev: 2. september sendte byrådet i Skanderborg en aftale om ny skolestruktur i høring. Aftalen blev til efter et års intensivt arbejde, og alle partier (Alternativet dog undtaget) bakkede indledningsvist op om den.

Aftalen er hurtigt blevet genstand for hård kritik i Bjedstrup og Hylke, hvilket er helt forståeligt, da den peger på skolelukninger i de to byer. Men en samlet aftale, der altså bl.a. peger på lukning af skolerne i Hylke og i Bjedstrup, var den løsning, et flertal kunne enes om. Indtil først DF og V trak deres støtte til den aftale, de selv havde indgået, og nu senest også SF og Ø.

Ingen af partierne, der har forladt aftalen, har dog givet svar på, hvorledes de så vil få økonomien til at hænge sammen, og ingen af dem formåede i den budgetaftale, de netop har indgået, at finde flere penge til skoleområdet, så skolerne kunne bevares. De foreslog det end ikke i forhandlingerne, hvilket er mærkeligt, når nu bevarelsen af skolerne er så vigtig for dem!

Annonce


Så kære V, DF, SF og Ø. Hvor skal pengene komme fra? I har fortalt, hvad I IKKE vil. Men hvad vil I så i stedet? Hvor vil I finde de 80 mio. kr., I mangler til anlæg? Og hvor skal de 11 mio. kr., skoleaftalen frigør til bedre undervisning, komme fra?

Thomas Cordtz


Det eneste, vi hører, er, at man ikke vil lukke skoler. Det kan jeg sådan set godt forstå. Det ønsker jeg heller ikke. Bl.a. derfor stod Konservative uden for budgetforliget og sikrede med vores konservative budgetforslag, at der ville være økonomisk råderum til alligevel at sikre skolerne, hvis aftalen skulle falde. Og bl.a. derfor afventer jeg lige nu, at høringen (der løber til 29. oktober, red.) tilendebringes i håb om, at den gode løsning viser sig.

Men flertalsgruppen – som altså tæller V, DF, SF og Ø - har med deres vedtagne budget ikke sikret sig på samme facon. Med de fire partiers udmeldinger er der ikke flertal for aftalen, og forkastes den, skal der findes yderligere 80 mio. kr. til anlæg, som de ikke har anvist finansiering for.

De penge kan som bekendt kun findes på tre måder: Flere skattestigninger, flere besparelser eller ved at droppe eller reducere i andre anlæg.

Så kære V, DF, SF og Ø. Hvor skal pengene komme fra? I har fortalt, hvad I IKKE vil. Men hvad vil I så i stedet? Hvor vil I finde de 80 mio. kr., I mangler til anlæg? Og hvor skal de 11 mio. kr., skoleaftalen frigør til bedre undervisning, komme fra?

Skal skatterne sættes yderligere op? Skal der spares på ældre- og handicapområdet for at finde pengene? Skal de grønne ambitioner neddrosles? Skal skolebyggeriet i Ry, udvidelsen af Dagmargården, haludvidelsen i Hørning eller plejehjemsplanerne i Galten droppes? Eller skal deponeringen af 70 mio. kr. til den nye svømmehal i Skanderborg? Vi savner svar.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Debat

Pigerne fra 5. er kede af det: Thomas Medom, hvorfor tager du vores klub?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Annonce