Annonce
Debat

Aftale om skolestruktur: SF, Ø, DF og V i Skanderborg må forklare sig

- Ingen af partierne, der har forladt aftalen (om ny skolestruktur, red.), har dog givet svar på, hvorledes de så vil få økonomien til at hænge sammen, skriver Thomas Cordtz, konservativt byrådsmedlem i Skanderborg. Pressefoto: Per Bille

Læserbrev: 2. september sendte byrådet i Skanderborg en aftale om ny skolestruktur i høring. Aftalen blev til efter et års intensivt arbejde, og alle partier (Alternativet dog undtaget) bakkede indledningsvist op om den.

Aftalen er hurtigt blevet genstand for hård kritik i Bjedstrup og Hylke, hvilket er helt forståeligt, da den peger på skolelukninger i de to byer. Men en samlet aftale, der altså bl.a. peger på lukning af skolerne i Hylke og i Bjedstrup, var den løsning, et flertal kunne enes om. Indtil først DF og V trak deres støtte til den aftale, de selv havde indgået, og nu senest også SF og Ø.

Ingen af partierne, der har forladt aftalen, har dog givet svar på, hvorledes de så vil få økonomien til at hænge sammen, og ingen af dem formåede i den budgetaftale, de netop har indgået, at finde flere penge til skoleområdet, så skolerne kunne bevares. De foreslog det end ikke i forhandlingerne, hvilket er mærkeligt, når nu bevarelsen af skolerne er så vigtig for dem!

Annonce


Så kære V, DF, SF og Ø. Hvor skal pengene komme fra? I har fortalt, hvad I IKKE vil. Men hvad vil I så i stedet? Hvor vil I finde de 80 mio. kr., I mangler til anlæg? Og hvor skal de 11 mio. kr., skoleaftalen frigør til bedre undervisning, komme fra?

Thomas Cordtz


Det eneste, vi hører, er, at man ikke vil lukke skoler. Det kan jeg sådan set godt forstå. Det ønsker jeg heller ikke. Bl.a. derfor stod Konservative uden for budgetforliget og sikrede med vores konservative budgetforslag, at der ville være økonomisk råderum til alligevel at sikre skolerne, hvis aftalen skulle falde. Og bl.a. derfor afventer jeg lige nu, at høringen (der løber til 29. oktober, red.) tilendebringes i håb om, at den gode løsning viser sig.

Men flertalsgruppen – som altså tæller V, DF, SF og Ø - har med deres vedtagne budget ikke sikret sig på samme facon. Med de fire partiers udmeldinger er der ikke flertal for aftalen, og forkastes den, skal der findes yderligere 80 mio. kr. til anlæg, som de ikke har anvist finansiering for.

De penge kan som bekendt kun findes på tre måder: Flere skattestigninger, flere besparelser eller ved at droppe eller reducere i andre anlæg.

Så kære V, DF, SF og Ø. Hvor skal pengene komme fra? I har fortalt, hvad I IKKE vil. Men hvad vil I så i stedet? Hvor vil I finde de 80 mio. kr., I mangler til anlæg? Og hvor skal de 11 mio. kr., skoleaftalen frigør til bedre undervisning, komme fra?

Skal skatterne sættes yderligere op? Skal der spares på ældre- og handicapområdet for at finde pengene? Skal de grønne ambitioner neddrosles? Skal skolebyggeriet i Ry, udvidelsen af Dagmargården, haludvidelsen i Hørning eller plejehjemsplanerne i Galten droppes? Eller skal deponeringen af 70 mio. kr. til den nye svømmehal i Skanderborg? Vi savner svar.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Annonce