Annonce
Østjylland

Aftalebrud? S i Favrskov føler sig groft snydt, men vil samarbejde

Efter tre perioder som borgmester må Nils Borring (S) afgive magten til Lars Storgaard (K), der bliver ny borgmester. Nils Borring mener, at det sker efter et klokkeklart løftebrud, men er villig til at samarbejde. Foto: Jesper Rehmeier
Nils Borring (S) og Lars Storgaard (K) havde en aftale, men de er uenige om, hvad den indebar. Nu er Lars Storgaard kommende borgmester, mens Nils Borring må forlade posten efter tre perioder. Det sker på baggrund af et konservativt løftebrud, mener Nils Borring, som dog er villig til at indgå i et bredt samarbejde i fremtiden.

FAVRSKOV: En bred politisk konstituering er på trapperne i Favrskov.

Socialdemokratiet har takket ja til de borgerlige partiers tilbud om fire formandsposter i byrådets politiske udvalg, og dermed vil kommunens største parti også være en del af det brede politiske samarbejde i fremtiden.

Det fortæller afgående borgmester Nils Borring (S) til Stiften efter aftenens møde mellem parterne i Hinnerup.

Annonce

- Jeg kan bekræfte, at vi er blevet tilbudt fire formandsposter, og det takker vi ja til. Vi er stadig det største parti i kommunen, og vi vil selvfølgelig leve op til det mandat, vores vælgere har givet os.

Nils Borring forsikrer, at Socialdemokratiet vil gøre sit, for at det politiske samarbejde kommer til at fungere i fremtiden, men lægger ikke skjul på, at han føler sig snydt af de Konservative.

Ifølge ham havde de lovet at lægge mandater til endnu en S-borgmesterperiode.

- Der er ingen sure miner i forhold til det politiske. Men der er nogle personlige skår, som man ikke lige klinker.

- Jeg var blevet lovet, at Lars Storgaard og Konservative ville pege på mig, og det har man ikke gjort. Når man lover sådan noget og ikke holder det, så er det personligt.

Løftebrud, eller?

Den kommende borgmester Lars Storgaard (K) har tidligere bekræftet, at han havde en aftale med Nils Borring om, at han ville pege på ham som borgmester.

Men den aftale var ikke betingelsesløs, understreger Lars Storgaard nu.

- Jeg havde sagt, jeg ikke var i tvivl om, at jeg ville pege på ham frem for Birgit Liin (V). Men der har ikke været en betingelsesløs aftale, som han siger. Det har der ikke. Og han bliver nødt til at anerkende, at en tredobling af mandaterne gør en forskel.

Det smerter, når en kammerat gør noget, man overhovedet ikke havde forudset.

Nils Borring (S), afgående borgmester i Favrskov

Den udlægning er Nils Borring lodret uenig i.

- Lars Storgaard lovede at pege på mig. Det var ikke den ene eller den anden. Det var mig uanset hvad. Jeg forstår godt matematikken bag og at de kan samle et flertal. Sådan er politik. Men det smerter, når en kammerat gør noget, man overhovedet ikke havde forudset.

Nils Borring vil selv gå efter en formandspost, men mener ikke, at de fire formandssæder er nær så meget værd som borgmesterposten.

- Der er mange borgere, der har stemt på mig, og jeg skylder dem, at tage en post, hvor der er god borgerkontakt.

- Men det er ikke nær så meget værd som borgmesterposten. En udvalgsformand er sådan set en mødeleder. Det er heller ikke nødvendigvis en god platform til at blive genvalgt.

Annonce

Håb om bred konstituering

På trods af uoverensstemmelserne håber Lars Storgaard, at man kan samle samtlige 25 af byrådets mandater i den kommende konstituering.

- Jeg er glad for, at vi er kommet et skridt videre og at S har strakt hånden ud. Vi har også været i kontakt med de andre partier, og jeg tror og håber, at vi bliver 25 mandater i konstitueringen.

Selve konstitueringen må dog vente lidt endnu, sandsynligvis til næste uge. Det gør Favrskov til en af de absolut sidste kommuner i landet til at konstituere.

Det skyldes blandt andet, at man ønsker så bredt et samarbejde som muligt, siger Niels Christian Selchau-Mark, nyvalgt byrådsmedlem for de Konservative.

- Det er vores mål at fortsætte den tradition for bredt samarbejde, Nils Borring har lagt for dagen i kommunen. Det tager tid at etablere, men det er vigtigere, at vi får det hele sat godt på plads, end at vi gør det hurtigt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Østjylland

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce