Annonce
Østjylland

Aftalen er skrevet under: Horsens skal arbejde tæt sammen med Aarhus Universitet

Det planlagte teknologiske laboratorium i Horsens skal ifølge samarbejdsaftalen mellem Horsens Kommune og Aarhus Universitet beskæftige sig med at skabe "nye teknologiske løsninger inden for teknologi, materialevidenskab og digitalisering i tæt samarbejde med førende forskere". Foto: Horsens Kommune

Borgmester Peter Sørensen (S) ser stort potentiale i en samarbejdsaftale med Aarhus Universitet, der blev skrevet under mandag. Parterne skal de næste tre år arbejde for at få oprettet et teknologisk demonstrations-laboratorium i Horsens og i højere grad matche studerende fra Aarhus med lokale virksomheder.

AARHUS/HORSENS: Horsens Kommune og Aarhus Universitet underskrev mandag en samarbejdsaftale for de næste tre år.

Aftalen går ud på, at begge parter skal arbejde målrettet på at få oprettet et såkaldt demonstrations-laboratorium i Horsens. Laboratoriet skal i tæt samarbejde med førende forskere skabe nye teknologiske løsninger inden for teknologi, materialevidenskab og digitalisering.

Aftalen omfatter også en udvidelse af den eksisterende "matchmaker-funktion" i Business Horsens. Udvidelsen skal sikre de universitetsstuderende og de lokale virksomheder mere viden om de mange kompetencer og muligheder, parterne hver især kan byde ind med.

Borgmester Peter Sørensen (S) kalder aftalen et "stort og vigtigt skridt for uddannelsesbyen Horsens".

- Horsens Kommune har en ambition om, at Horsens skal være kendt og anerkendt som Danmarks Teknologiske laboratorium og dermed som et sted, hvor virksomheder, studerende og kommunen tester og udvikler nye teknologiske løsninger, som skaber værdi i praksis. Aarhus Universitets tilstedeværelse med topmoderne demonstrations-laboratorium vil kunne skabe helt nye forudsætninger for at indfri denne ambition. Og så vil Aarhus Universitets tilstedeværelse og synlighed i byen desuden kunne tiltrække nye virksomheder og investeringer udefra. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan ske, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Vi kan med aftalen åbne virksomhedernes øjne endnu mere for de studerendes kompetencer og på den måde bane vejen for, at de får den højt kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger.

Peter Sørensen (S), borgmester

Rektor: Vi glæder os

Peter Sørensen fremhæver også udvidelsen af muligheden for i højere grad at kunne matche arbejdskraft med virksomhederne.

- Vi kan med aftalen åbne virksomhedernes øjne endnu mere for de studerendes kompetencer og på den måde bane vejen for, at de får den højt kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger. Modsat kan ordningen give de studerende større viden om erhvervslivets mange muligheder - for eksempel på arrangerede busture, hvor de studerende kommer ud og møder virksomhederne, siger han.

Også Aarhus Universitet har store forventninger til samarbejdsaftalen, der ifølge rektor Brian Bech Nielsen vil give universitetet mulighed for at udvikle den forskningsmæssige styrkeposition inden for teknologi, materialevidenskab og digitalisering.

- Horsens Kommune er centrum for mange virksomheder, der aftager højtuddannet arbejdskraft. Vi glæder os til at udvide de studerendes muligheder for praktik, studiejob og projektorienterede forløb i kommunens virksomheder. Det er godt at se, at Horsens Kommune udnytter muligheden, siger rektor Brian Bech Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce