Annonce
AGF

AGF-anfører: Den bedste måde at slutte efteråret af på

AGFs Niklas Backman jubler efter kampen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix.
Svenske Niklas Backman var stolt af holdets præstation i Herning, hvor 0-1 blev vendt til 3-1 på otte minutter.

FODBOLD: AGF-anfører Niklas Backman, stovt svensker, familiefar, farede rundt nede på grønsværen, da der var fløjtet af efter 3-1 på MCH Arena over FC Midtjylland.

Han delte mande-krammere ud, tog folk i kraven, råbte til højre og venstre, stormede i næste moment ned mod udebaneafsnittet med de mange pænt tilfredse AGF-supportere, knyttede næver, brølende som et vilddyr.

Man fornemmede, at betød en lille smule for den rutinerede forsvars-krumtap. Det kunne han bekræfte.

- Det er helt fantastisk. Vi får afsluttet det her efterår på den allerbedste måde. Det er bare perfekt, lød det fra ham efter sejrssangen i omklædningsrummet.

- Vi har spillet et rigtig flot efterår, synes jeg, og har fået de point, vi gerne ville, og måske også lidt mere til. Vi har hentet nogle rigtige fine sejre. Vi vinder over rækkens tophold i dag (søndag, red.) og vi har slået Brøndby to gange, og det viser, at vi er i stand til at slå de bedste hold i Danmark, lød det akkompagneret af et stort smil fra Backman.

AGF var nede med ét mål ved pausen, men vendte på otte minutter opgøret til egen fordel, vandt 3-1. Et AGF-hold som forvandlet. Anførerens analyse:

- Vi starter kampen godt, men får så lidt problemer, og er faktisk lidt for offensive i vores tilgang til kampen. De straffer os, men vi får det justeret i pausen, spiller med sikkert og direkte. Og ja, der går otte minutter, så er vi på 3-1. Vi er bare kliniske. Hold kæft, det var godt, jublede svenskeren.

- Det giver selvfølgelig noget momentum, at vi scorer så hurtigt efter pausen. Det var en meget, meget vigtig scoring fra Højers fod, for de er svære at spille mod, når de er foran. Jeg føler, at vi er i ok kontrol efter 3-1. Det er svært at være i fuld kontrol mod så godt et hold. De kommer jo til rigtig mange indlæg, men vi forsvarer os fantastisk, forsvarer os med vores liv, selvom de smider mange mand frem.

- Vi har en stærk defensiv. det ved vi, men også offensive folk, der kan afgøre kampene for os. Vi scorer tre mål her. Det skal vi være stolte af. Det er der ikke mange hold, der gør, sagde AGF-anføreren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce