Annonce
AGF

AGF-anfører: Den her sejr er til fansene

AGF fans efter superligakampen mellem Brøndby-AGF på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Niklas Backman leverede en stor præstation mod Brøndby, og tilegnede efter opgøret sejren på 3-0 til de tålmodige AGF-fans. Vi spillede en perfekt kamp, sagde han.

FODBOLD: Anfører Niklas Backman var ikke i tvivl. 3-0-triumfen på Brøndby Stadion søndag aften er den bedste sejr i svenskerens tid i AGF.

- Vi leverer en defensiv helt perfekt præstation. De har en halv chance efter ti sekunder, hvor vi står og sover lidt, men efter det har de jo ingenting. Det var perfekt. Offensivt får vi ikke rigtig fat i bolden i de første 45 minutter, men vi står fint på banen, og det hele åbner sig jo op i 2. halvleg, lød det efter kampen fra Backman, der sammen med Frederik Tingager spillede en stor kamp i det centrale forsvar.

Brøndby var mest på bolden før pausen, men AGFerne virkede generelt i kontrol.

- Vi bevarer roen, men arbejder også virkelig hårdt for hinanden derinde. Munksgaard, Tingager og Højer spiller virkelig godt, ligesom midtbanen knokler på. Det var en stærk præstation af hele holdet.

Hvad gør forskellen efter pausen, hvor I scorer tre gange?

- Det hjælper, at vi får scoret det første mål, for det gør, at de skal endnu mere frem på banen. Det passer os fint med de hurtige spillere vi har på holdet. Bundu og Ankersen begynder at gøre ondt på dem, og kampen udvikler sig bare perfekt for os, sagde Backman, der sammen med holdkammeraterne kunne glæde sig over den første AGF-sejr i Brøndby i 12 år.

- Jeg hørte det her efter kampen. Det er helt fantastisk, at vi endelig kan give vores fans en sejr herovre. De er her altid for os, og selvom vi som hold har haft en dårlig start på sæsonen, har de bakket os op. Den her sejr er for dem, lød det fra svenskeren, der dog midt i den gode stemning - syv point i tre kampe - også maner til besindighed.

- Vi er kun mennesker. En sejr giver altid noget ekstra energi, og det var en forløsning mod Horsens. Men det kan omvendt også være lidt farligt. Man kan hurtigt føle, at det hele er lidt for bekvemt, så vi skal holde snuden i sporet og blive ved med at arbejde hårdt og fokuseret frem mod de kommende kampe. Det er det, det kræver. Alle sidder inde i omklædningsrummet nu og er helt færdige. Og sådan skal det være hver eneste gang.

Han fik en bold i hovedet undervejs, men spillede videre. Bekymret?

- Nej, jeg har det fint. Jeg blev faktisk med min forhistorie lidt bange lige da det skete, men der er ingen problemer, smilede banens bedste spiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce