Annonce
AGF

AGF-anfører: Den her sejr er til fansene

AGF fans efter superligakampen mellem Brøndby-AGF på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Niklas Backman leverede en stor præstation mod Brøndby, og tilegnede efter opgøret sejren på 3-0 til de tålmodige AGF-fans. Vi spillede en perfekt kamp, sagde han.

FODBOLD: Anfører Niklas Backman var ikke i tvivl. 3-0-triumfen på Brøndby Stadion søndag aften er den bedste sejr i svenskerens tid i AGF.

- Vi leverer en defensiv helt perfekt præstation. De har en halv chance efter ti sekunder, hvor vi står og sover lidt, men efter det har de jo ingenting. Det var perfekt. Offensivt får vi ikke rigtig fat i bolden i de første 45 minutter, men vi står fint på banen, og det hele åbner sig jo op i 2. halvleg, lød det efter kampen fra Backman, der sammen med Frederik Tingager spillede en stor kamp i det centrale forsvar.

Brøndby var mest på bolden før pausen, men AGFerne virkede generelt i kontrol.

- Vi bevarer roen, men arbejder også virkelig hårdt for hinanden derinde. Munksgaard, Tingager og Højer spiller virkelig godt, ligesom midtbanen knokler på. Det var en stærk præstation af hele holdet.

Hvad gør forskellen efter pausen, hvor I scorer tre gange?

- Det hjælper, at vi får scoret det første mål, for det gør, at de skal endnu mere frem på banen. Det passer os fint med de hurtige spillere vi har på holdet. Bundu og Ankersen begynder at gøre ondt på dem, og kampen udvikler sig bare perfekt for os, sagde Backman, der sammen med holdkammeraterne kunne glæde sig over den første AGF-sejr i Brøndby i 12 år.

- Jeg hørte det her efter kampen. Det er helt fantastisk, at vi endelig kan give vores fans en sejr herovre. De er her altid for os, og selvom vi som hold har haft en dårlig start på sæsonen, har de bakket os op. Den her sejr er for dem, lød det fra svenskeren, der dog midt i den gode stemning - syv point i tre kampe - også maner til besindighed.

- Vi er kun mennesker. En sejr giver altid noget ekstra energi, og det var en forløsning mod Horsens. Men det kan omvendt også være lidt farligt. Man kan hurtigt føle, at det hele er lidt for bekvemt, så vi skal holde snuden i sporet og blive ved med at arbejde hårdt og fokuseret frem mod de kommende kampe. Det er det, det kræver. Alle sidder inde i omklædningsrummet nu og er helt færdige. Og sådan skal det være hver eneste gang.

Han fik en bold i hovedet undervejs, men spillede videre. Bekymret?

- Nej, jeg har det fint. Jeg blev faktisk med min forhistorie lidt bange lige da det skete, men der er ingen problemer, smilede banens bedste spiller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce