Annonce
AGF

AGF-anfører efter 1-4 til FCM: - Jeg er stolt af gutterne

Patrick Mortensen reducerede til 1-2 i opgøret, men tættere på point kom AGF ikke mod FC Midtjylland. Foto:Henning Bagger/Scanpix
Patrick Mortensen roste holdkammeraterne for at levere en helhjertet indsats mod FC Midtjylland, men erkendte også, at det lød underligt på bagkant af et klart nederlag i egen hule

FODBOLD: Patrick Mortensen fik scoret sit 14. mål i indeværende Superligasæson i søndagens 1-4-nederlag til FC Midtjylland på Ceres Park, men derudover var der ikke så frygteligt meget at trække ud af opgøret for AGFerne.

Det forsøgte han så alligevel, anføreren, da han efter de 90 minutter satte ord på den aktuelle pointkrise.

- Jeg ved godt, at det lyder underligt at stå her og dele roser ud, men jeg er sgu lidt stolt af gutterne. Vi havde på forhånd snakket om, at vi skulle levere en indsats, vi kunne være bekendt, og det er klart, der er mange ting i en fodboldkamp, man ikke kan kontrollere, men indsatsen kan man godt kontrollere, alt dét, man som hold lægger i kampen, fighten, og det synes jeg langt hen ad vejen, at vi gjorde, kom det fra Mortensen.

Annonce

Du føler, at I som hold får rejst Jer fra de seneste præstationer, selvom I taber 1-4?

- Ja, men det er det, der er svært at sætte ord på. Jeg kan jo ikke sige, at vi har rejst os, når vi taber 1-4, det ved jeg godt, men jeg synes bare, at vores indsats er langt bedre i forhold til de to seneste kampe og i forhold til dyder, vi gerne vil står for som hold, sagde han videre.

- Det handler om den energi og den vindermentalitet, vi gerne vi udstråle, kropssproget, det hele. Og jeg synes, at der var masser af energi i holdet i dag (søndag, red.), så på den led er jeg stolt af gutterne, men det er klart, at der er lang vej, når vi taber 1-4 på hjemmebane.

Hvordan kommer I ud af det her?

- Arh, det ved jeg ikke... Jeg synes, at det er små ting, der ikke går vores vej. At bolden lige daler ned ved ham (Frank Onueka, red.) ved det første mål, straffesparket, og vi rammer stolpen. Vi er jo langt hen ad vejen med i spillet ude på banen, kæmper for det, selvom det ser skidt ud til sidst. Men det er i min verden hip som hap, om vi tabter 1-2 eller 1-4, når vi nu skal satse lidt, kom det fra topscoreren, der henviste til de to sene FCM-scoringer, hvor AGF-forsvaret blev pillet fra hinanden.

Hårdt lige nu


Jeg kan jo ikke sige, at vi har rejst os, når vi taber 1-4, det ved jeg godt, men jeg synes bare, at vores indsats er langt bedre i forhold til de to seneste kampe og i forhold til dyder, vi gerne vil står for som hold

Patrick Mortensen


AGF ligner mere og mere et hold, der skal kæmpe for at bevare den nuværende fjerdeplads. Der skal plaster på blødningen hurtigst muligt.

- Det er klart, at et hold i modgang har tit ikke heldet, og det synes jeg bestemt heller ikke, at vi har. Pisse-ærgerligt, at de scorer på en dødbold efter vi har ramt stolpen, og så får de det straffespark efter pausen, og det er bare ren udtur. Det er fair nok, for han rammer den med hånden, men det er bare hårdt, når vi føler, at vi er fint med. Det er der, vi er lige nu, og det er selvfølgelig hårdt, sagde Mortensen, der også anerkendte, at det bedste hold på dagen fik de tre point.

- FCM er et kvalitetshold, og de straffer os hårdt for de fejl, vi begår. De er bare skarpe, lød det det.

Næste opgave for AGF bliver den anden pokalseminfinale på torsdag mod Randers. På søndag venter så næste Superliga-opgave: Udebane mod Brøndby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce