Annonce
Sport

AGF-anfører: Europa vil betyde enormt meget

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Med 2-1-sejr over Sønderjyske er AGF klar til kampe, der kan sende klubben ud i Europa efter syv års fravær.

AGF vandt torsdag 2-1 over Sønderjyske i Aarhus, og Aarhus-holdet kan derfor se frem mod Europa playoff-kampene, der kan give adgang til Europa League.

- Det vil betyde enormt meget at komme i Europa, siger AGF-anfører Jens Stage.

AGF var senest i Europa i 2012, hvor holdet røg ud af Europa League-kvalifikationen efter et nederlag til georgiske Dila Gori.

Jens Stage var på stadion for at se kampen mod georgierne, så han ved, hvor stort det er.

- Det er en stor oplevelse med europæisk fodbold på Aarhus Stadion, og det håber jeg, vi kan bringe tilbage igen, siger han.

I Europa playoff-kampene skal AGF, hvis holdet beholder førstepladsen i nedrykningspuljen, møde holdet på andenpladsen fra den anden nedrykningspulje.

Vejen til Europa er dog lang, da der venter yderligere en duel mod vinderen af det modsatte opgør, inden det bedste hold fra de to nedrykningspuljer til sidst står over for et hold fra mesterskabsspillet.

Ifølge sportschef Peter Christiansen bliver det tætte opgør, men han mener, at AGF kan have en fordel inden kampene.

- Vi prøvede det sidste år, og vi ved, at det er tæt over to kampe, og vi ved, at dem, vi møder, har nogenlunde samme niveau som os, siger sportschefen.

- Men vores modstander kommer fra en pulje, hvor der ikke har været så mange kampe med ild i, og det kan vi måske drage fordel af, siger han.

Peter Christiansen fortæller, at det vil være stort for klubben og spillerne at nå Europa.

- Det vil være fantastisk at komme i Europa, og det vil være godt for byen og for fansene, men lige nu skal vi have gjort tingene færdige, siger han.

- Det er et udstillingsvindue for spillerne, og det kan være afgørende på den lange bane for deres karrierer.

AGF mangler stadig to kampe i nedrykningspuljen, men holdet er med sejren over Sønderjyske sikker på at komme i Europa playoff.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce