Annonce
AGF

AGF-anfører har ikke spillet i et halvt år: - Jeg er 100 procent klar

Anfører Niklas Backman har endnu ikke været på banen for AGF i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen
AGFs svenske forsvarsspiller Niklas Backman er ovre sin hjernerystelse. Nu venter han blot på at træneren vælger ham til startopstillingen.

FODBOLD: Der er altid mange meninger i fodbold - især i en klub som AGF.

Nogle foretrækker den ene spiller, andre en anden. Men når det kommer til Niklas Backman er der egentlig ikke så meget at diskutere.

Tallene taler for sig selv.

I seneste sæson spillede AGF 12 kampe med svenskeren i bagkæden. Her lukkede de godt et halvt mål ind per kamp. I de 24 kampe, hvor han ikke var med, scorede modstanderen 1,5 mål per kamp.

Derfor var det heller ikke med klubbens gode vilje, at Niklas Backman sad over i to tredjedele af kampene. Først holdt virus-meningitis forsvarspilleren ude i månedsvis. Og siden pådrog han sig en hjernerystelse til træning i februar. Siden har den 30-årige ikke optrådt for AGF.

Men det er han parat til nu.

- Jeg er 100 procent klar. Det har jeg været i hele denne sæson. Når man sidder med på bænken, så er man klar, siger Niklas Backman, der i sæsonens første fire Superligakampe har kigget på fra bænken.

Anføreren lader dog til at have tålmodighed:

- Det er meget positivt at være tilbage. Og nu venter jeg bare på at kunne hjælpe holdet. Om det er ved at komme ind fra bænken eller ved at starte inde, bestemmer David (Nielsen, cheftræner, red.). Jeg venter på min chance, og når jeg ikke spiller, gør jeg hvad jeg kan til træning for at hjælpe holdet.

Annonce

Niklas Backman

  • Født: 13. november 1988
  • Kom til AGF i januar 2016
  • Kampe for AGF: 71
  • Niklas Backman har ikke spillet for AGF siden februar hvor han fik hjernerystelse. Han har siddet på bænken i samtlige kampe i denne sæson

Statistik for sæsonen 2018/19

  • Kampe med Backman 12 - mål imod 0,6 per kamp
  • Kampe uden Backman 24 - mål imod 1,5 per kamp

Alvorlig skade

Niklas Backman spillede sin seneste kamp for AGF 15. februar. I øvrigt på udebane mod Sønderjyske, samme sted som AGF spiller på mandag.

I det seneste halve år har det været usikkert om svenskeren i det hele taget kom til at spille fodbold igen.

I april udtalte han til Århus Stiftstidende, efter at han så småt var begyndt at træne igen:

- Jeg vil meget gerne være klar så hurtigt som muligt, men jeg kan ikke sætte dato på. Det er umuligt, desværre. Det er et kedeligt svar men også ærligt. Vi tager det fra dag til det. Men det er meget positivt, at jeg kan træne.

Han blev udtaget til enkelt kamp i foråret - uden at komme på banen. Men symptomerne kom og gik, som det er almindeligt for en hjernerystelse.

For små to måneder siden udtalte Backman til avisen, at han så småt var klar igen.

- Jeg synes, at det går godt til træning. Jeg døjer ikke med hovedet længere, så jeg er forsigtig optimist. Men er selvfølgelig ikke blevet testet i kamp endnu. Så jeg ved det jo ikke, Jeg træner fuldt med nu, og har ingen problemer med hovedpine, så næste trin er så at spille kampe her i opstarten, og så må vi se, hvordan hovedet og kroppen reagerer.

Niklas Backman deltog i AGFs testkampe og venter nu altså blot på signal fra cheftræneren til igen at tage anførerbindet på overarmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce