Annonce
AGF

AGF-anfører har ikke spillet i et halvt år: - Jeg er 100 procent klar

Anfører Niklas Backman har endnu ikke været på banen for AGF i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen
AGFs svenske forsvarsspiller Niklas Backman er ovre sin hjernerystelse. Nu venter han blot på at træneren vælger ham til startopstillingen.
Annonce

FODBOLD: Der er altid mange meninger i fodbold - især i en klub som AGF.

Nogle foretrækker den ene spiller, andre en anden. Men når det kommer til Niklas Backman er der egentlig ikke så meget at diskutere.

Tallene taler for sig selv.

I seneste sæson spillede AGF 12 kampe med svenskeren i bagkæden. Her lukkede de godt et halvt mål ind per kamp. I de 24 kampe, hvor han ikke var med, scorede modstanderen 1,5 mål per kamp.

Derfor var det heller ikke med klubbens gode vilje, at Niklas Backman sad over i to tredjedele af kampene. Først holdt virus-meningitis forsvarspilleren ude i månedsvis. Og siden pådrog han sig en hjernerystelse til træning i februar. Siden har den 30-årige ikke optrådt for AGF.

Men det er han parat til nu.

- Jeg er 100 procent klar. Det har jeg været i hele denne sæson. Når man sidder med på bænken, så er man klar, siger Niklas Backman, der i sæsonens første fire Superligakampe har kigget på fra bænken.

Anføreren lader dog til at have tålmodighed:

- Det er meget positivt at være tilbage. Og nu venter jeg bare på at kunne hjælpe holdet. Om det er ved at komme ind fra bænken eller ved at starte inde, bestemmer David (Nielsen, cheftræner, red.). Jeg venter på min chance, og når jeg ikke spiller, gør jeg hvad jeg kan til træning for at hjælpe holdet.

Niklas Backman

  • Født: 13. november 1988
  • Kom til AGF i januar 2016
  • Kampe for AGF: 71
  • Niklas Backman har ikke spillet for AGF siden februar hvor han fik hjernerystelse. Han har siddet på bænken i samtlige kampe i denne sæson

Statistik for sæsonen 2018/19

  • Kampe med Backman 12 - mål imod 0,6 per kamp
  • Kampe uden Backman 24 - mål imod 1,5 per kamp
Annonce

Alvorlig skade

Niklas Backman spillede sin seneste kamp for AGF 15. februar. I øvrigt på udebane mod Sønderjyske, samme sted som AGF spiller på mandag.

I det seneste halve år har det været usikkert om svenskeren i det hele taget kom til at spille fodbold igen.

I april udtalte han til Århus Stiftstidende, efter at han så småt var begyndt at træne igen:

- Jeg vil meget gerne være klar så hurtigt som muligt, men jeg kan ikke sætte dato på. Det er umuligt, desværre. Det er et kedeligt svar men også ærligt. Vi tager det fra dag til det. Men det er meget positivt, at jeg kan træne.

Han blev udtaget til enkelt kamp i foråret - uden at komme på banen. Men symptomerne kom og gik, som det er almindeligt for en hjernerystelse.

For små to måneder siden udtalte Backman til avisen, at han så småt var klar igen.

- Jeg synes, at det går godt til træning. Jeg døjer ikke med hovedet længere, så jeg er forsigtig optimist. Men er selvfølgelig ikke blevet testet i kamp endnu. Så jeg ved det jo ikke, Jeg træner fuldt med nu, og har ingen problemer med hovedpine, så næste trin er så at spille kampe her i opstarten, og så må vi se, hvordan hovedet og kroppen reagerer.

Niklas Backman deltog i AGFs testkampe og venter nu altså blot på signal fra cheftræneren til igen at tage anførerbindet på overarmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce