Annonce
AGF

AGF-anfører har ikke spillet i et halvt år: - Jeg er 100 procent klar

Anfører Niklas Backman har endnu ikke været på banen for AGF i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen
AGFs svenske forsvarsspiller Niklas Backman er ovre sin hjernerystelse. Nu venter han blot på at træneren vælger ham til startopstillingen.

FODBOLD: Der er altid mange meninger i fodbold - især i en klub som AGF.

Nogle foretrækker den ene spiller, andre en anden. Men når det kommer til Niklas Backman er der egentlig ikke så meget at diskutere.

Tallene taler for sig selv.

I seneste sæson spillede AGF 12 kampe med svenskeren i bagkæden. Her lukkede de godt et halvt mål ind per kamp. I de 24 kampe, hvor han ikke var med, scorede modstanderen 1,5 mål per kamp.

Derfor var det heller ikke med klubbens gode vilje, at Niklas Backman sad over i to tredjedele af kampene. Først holdt virus-meningitis forsvarspilleren ude i månedsvis. Og siden pådrog han sig en hjernerystelse til træning i februar. Siden har den 30-årige ikke optrådt for AGF.

Men det er han parat til nu.

- Jeg er 100 procent klar. Det har jeg været i hele denne sæson. Når man sidder med på bænken, så er man klar, siger Niklas Backman, der i sæsonens første fire Superligakampe har kigget på fra bænken.

Anføreren lader dog til at have tålmodighed:

- Det er meget positivt at være tilbage. Og nu venter jeg bare på at kunne hjælpe holdet. Om det er ved at komme ind fra bænken eller ved at starte inde, bestemmer David (Nielsen, cheftræner, red.). Jeg venter på min chance, og når jeg ikke spiller, gør jeg hvad jeg kan til træning for at hjælpe holdet.

Annonce

Niklas Backman

  • Født: 13. november 1988
  • Kom til AGF i januar 2016
  • Kampe for AGF: 71
  • Niklas Backman har ikke spillet for AGF siden februar hvor han fik hjernerystelse. Han har siddet på bænken i samtlige kampe i denne sæson

Statistik for sæsonen 2018/19

  • Kampe med Backman 12 - mål imod 0,6 per kamp
  • Kampe uden Backman 24 - mål imod 1,5 per kamp

Alvorlig skade

Niklas Backman spillede sin seneste kamp for AGF 15. februar. I øvrigt på udebane mod Sønderjyske, samme sted som AGF spiller på mandag.

I det seneste halve år har det været usikkert om svenskeren i det hele taget kom til at spille fodbold igen.

I april udtalte han til Århus Stiftstidende, efter at han så småt var begyndt at træne igen:

- Jeg vil meget gerne være klar så hurtigt som muligt, men jeg kan ikke sætte dato på. Det er umuligt, desværre. Det er et kedeligt svar men også ærligt. Vi tager det fra dag til det. Men det er meget positivt, at jeg kan træne.

Han blev udtaget til enkelt kamp i foråret - uden at komme på banen. Men symptomerne kom og gik, som det er almindeligt for en hjernerystelse.

For små to måneder siden udtalte Backman til avisen, at han så småt var klar igen.

- Jeg synes, at det går godt til træning. Jeg døjer ikke med hovedet længere, så jeg er forsigtig optimist. Men er selvfølgelig ikke blevet testet i kamp endnu. Så jeg ved det jo ikke, Jeg træner fuldt med nu, og har ingen problemer med hovedpine, så næste trin er så at spille kampe her i opstarten, og så må vi se, hvordan hovedet og kroppen reagerer.

Niklas Backman deltog i AGFs testkampe og venter nu altså blot på signal fra cheftræneren til igen at tage anførerbindet på overarmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce