Annonce
AGF

AGF-anfører og træner enige: Godt resultat, men der er mere arbejde, der skal gøres

Jakob Ankersen bragte AGF på vinderkurs, da han scorede til 1-0 kort før pausefløjtet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et mål af Jakob Ankersen var nok til at sikre AGF sejren i de første opgør mod AaB. Jens Stage mente, at holdets optakt har gjort AGF skarpe. David Nielsen var tilfreds med, hvordan hans hold tacklede kampen.

FODBOLD: Søndag vandt AGF 1-0 over AaB på udebane. De hvide var glade, da de traskede fra banen, men de var også klar over, at der er mere arbejde, der skal gøres, hvis de gerne vil gå videre i Europa League playoffspillet.

- Det stiller os godt i og med, at vi kun behøver et point på hjemmebane. Men det bliver nok dumt at gå på banen for at spille efter et enkelt, sagde Jens Stage efter kampen.

Anføreren har tidligere udtalt, at AGF har haft det svært, når de har mødt AaB. Søndag var gæsterne dog det stærkest spillende hold og virkede til at have krammet på værterne.

- Det kan have noget med de to holds optakter at gøre. AaB har spillet et par kampe, der ikke var så afgørende, mens vi har spillet vigtige kampe og vundet fem i træk – seks nu. Jeg tror, vi har været lidt mere oppe på beatet, men vi skal nok regne med, at de kommer knaldhårdt næste gang, for nu har de forstået, at vi spiller om det, sagde Jens Stage.

Hans træner, David Nielsen, var enig med anføreren. Resultatet var godt, men AGF er stadig langt fra at være sikre på at gå videre.

- Man behøver ikke at kigge ret meget rundt for at se, hvor dygtige spillere AaB har. Så det skal vi være klar til igen om en uge, sagde David Nielsen.

Han og resten af trænerstaben havde sat holdet anderledes op, end de gjorde, da AGF senest besøgte Aalborg, hvor de tabte 1-3.

- Det er en svær størrelse at spille sådan en kamp her. Hvis du skal være farlig og du skal samtidig lukke af for AaBs dygtige individualister. Hvis du skal lukke ned for Lucas Andersen og Kasper Kusk bliver man nødt til at tage nogle positioner på banen, der ikke er så gunstige. Det handlede om, at vi skulle finde et mix af det, sagde David Nielsen, der var tilfreds med, hvordan kampen udspillede sig.

- Jeg synes, vi var farlige nok, i forhold til at det var en udekamp. Jeg synes, at vi er farlige, i de ting vi gør, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce