Annonce
AGF

AGF-anfører om pointkrise: - Vi bliver nødt til at se lidt mere nuanceret på det

AGF har tabt tre kampe i træk i Superligaen. Mandag møder de Sønderjyske i Haderslev. Arkivfoto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Det runger når AGF taber en fodboldkamp - for slet ikke at tale om tre i træk. Mens nogen nyder opmærksomheden argumenterer AGFs mest rutinerede spiller for et fokus, der ikke udelukkende handler om point.

FODBOLD: Det er ikke altid for sarte sjæle at besøge sociale såvel som traditionelle medier når AGF har tabt en fodboldkamp.

Der er både dem, der argumenterer for, at træneren skal fyres og Komiske Ali-kopierne, der forsøger at mane til ro midt i virakken.

Men åbenlyst er det, at mange har en mening om AGF. Især efter et nederlag.

Og diverse holdninger er blevet råbt ud de seneste uger, hvor AGF har tabt tre Superligakampe på stribe - og i det hele taget er begyndt sæsonen med ét point for fire kampe.

Men når man, som Niklas Backman, har oplevet op- og nedture i snart fire år i klubben, så bliver man en lille smule træt af de mest yderliggående holdninger. Positive såvel som negative.

- Det spillermateriale, vi har, er måske det bedste i den tid, jeg har været i klubben. Så vi skal bare fortsætte med at arbejde hårdt. Jeg ved, at når man gør det godt i den her klub, så bliver det udlagt som, at man gør det meget godt. Og når man gør det dårligt, så bliver det udlagt som man gør det meget dårligt. Men jeg tror, vi bliver nødt til at se lidt mere nuanceret på det. Vi bliver nødt til at kigge lidt mere på kampene og ikke så meget på resultaterne. Men når det er sagt, så handler fodbold om at få point, og derfor har det ikke været godt nok i denne sæson, siger Niklas Backman.

AGFs anfører har ikke selv været på banen endnu i sæsonen. Men han køber ikke dommedagsprofetierne:

- Vi er alle ramt af denne start, og det er jeg også. Men vi må arbejde hårdt for at komme ud af det, der er ingen anden vej.

- Jeg synes, præstationerne har være ok bortset fra kampen mod Lyngby. Men vi har ikke fået nok point. Og det er dét, det handler om, så det har ikke været godt nok. Vi skal være mere kyniske i vores eget og deres felt. Det er dér, fodboldkampe bliver afgjort.

- Men vi skal nok vende det, det er jeg sikker på. Jeg har efterhånden været her i nogle år og vi har haft en del dårlige perioder. Så jeg ved, at når vi først får det vendt, så er vi stærke.

Annonce

Superliga, 5. runde

  • AGF møder Sønderjyske på udebane mandag klokken 19.00.
  • AGFs formodede startopstilling: William Eskelinen, Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen, Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson, Patrick Mortensen.
  • AGF har fået ét point i sæsonens første fire kampe, Sønderjyske har hentet syv point.

Arbejd, arbejd

Mens Niklas Backman er den spiller i AGF-truppen, der har spillet længst tid på Superligaholdet, er Nicolai Poulsen en af dem, der har været i klubben i kortest tid.

Midtbanespilleren skiftede Randers ud med Aarhus i sommerpausen. Og han nyder opmærksomheden i Danmarks næststørste by, selvom han medgiver, at det sikkert er sjovere, når holdet vinder.

- Der er langt mere opmærksomhed og et større forventningspres i AGF end der var i Randers FC. Både internt og allermest fra mediernes side. Det er fedt at være i. Selvfølgelig havde det været federe, hvis vi havde vundet en masse kampe, men sådan er det nu ikke. Men det er dejligt med opmærksomheden. Og det er også derfor, jeg er kommet til klubben. Og jeg må sige, at jeg godt vidste, at AGF var en stor klub, men jeg er blevet positivt overrasket over hvor stor den i virkeligheden er, siger Nicolai Poulsen.

Han istemmer Niklas Backmans råd om at slå koldt vand i blodet.

- Når man læser medierne begynder alarmklokkerne at ringe, men der er altså kun spillet fire kampe og der er masser point at spille om endnu. Det hjælper ikke noget at søge over i en paniktilstand, det kommer der ingen sejre af.

Poulsen prøvede også at være i pointkrise i sin tid i Randers FC, og han kan kun se én løsning på at vende den kedelig form.

- Vi må være realister og lægge endnu mere hårdt arbejde i det. Fordi tingene kommer ikke af sig selv, det kan jeg garantere. Der er kun én måde at komme ud af det på.

- I Randers handlede det om at blive ved med at klø på og opsøge marginalerne. Og hvis du gør det og giver dig fuldt ud i hver kamp, så er vores trup så dygtig, at det kun kan udmønte sig i, at vi vinder en masse fodboldkampe på et tidspunkt. Så jeg er stadig fortrøstningsfuld, men det er klart, vi skal til at vinde, ellers er der langt op til sjettepladsen.

Poulsen, Backman og AGF møder Sønderjyske i Haderslev mandag klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce