Annonce
Sport

AGF-anfører: Vi tager til Parken med respekt for FCK. Men vi kommer for at vinde

Pierre Kanstrup blev skadet mod Sønderjyske men håber at blive klar til fredagens kamp i Parken. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Pierre Kanstrup udgik af tirsdagens 2-0-sejr mod Sønderjyske, men han har ikke opgivet at føre AGF på banen i Parken fredag, når der er en Europa League-billet på spil.

FODBOLD: Det bliver en lille pokalfinale for AGF på fredag, når Superligaholdet skal en tur i Parken for at møde FC København om en plads i Europa League.

Med tirsdagens sejr over Sønderjyske blev AGF nummer syv i Superligaen. Og dermed skal de møde nummer fire, FCK, om ligaens sidste plads i Europa.

Og selvom der umiddelbart er stor forskel på de to hold, så tror AGFerne på, at de kan snuppe billetten ud over landegrænsen.

- Jeg er stensikker på, at det bliver en rigtig fed kamp med en fed kulisse. Og jeg synes, vores chancer for at vinde er pissegode. Vi har et fundament i nogle gode præstationer. Og får vi leveret noget lignende mod FCK, så kan vi godt spille lige op med dem. Vi tager selvfølgelig til Parken med stor respekt for FCK, men vi kommer ikke derover med frygt. Men for at vinde, sagde AGF-anfører Pierre Kanstrup efter 2-0-sejren i Haderslev.

- Det skal ikke lyde som om, at vi tager til Parken for at ødelægge noget for FCK. Vi tager derover for at gøre gode ting for os selv. Men der er et kæmpe pres på dem. Det bliver en helvedessæon for dem, hvis de ikke i det mindste kommer i Europa League.

- Det bliver en kamp ligesom dem, vi har spillet mod Sønderjyske, hvor der kommer mange dueller og nok bliver skabt en del målchancer.

Annonce

Håber at blive klar

Kampen i Parken spilles kun tre døgn efter den mod Sønderjyske.

Alligevel håber Pierre Kanstrup, at han når at blive den skade kvit, han pådrog sig på sin tidligere hjemmebane.

- Vores fysioterapeueter plejer at have nogle magiske hænder, så lad os se. Jeg vil ikke kaldet det en fibersprængning, jeg fik. Nærmere en lille forstrækning. Men det var slemt nok til, at jeg ikke kunne sprinte igennem i kampen.

Martin Pusic blev udvist og har karantæne mod FCK, og holdet har efterhånden en del ukampdygtige. Hvordan klarer I det?

- Vi må bare sige, at dem der bliver skiftet ind, de har steppet op og er trådt i karakter. Jeg synes, vi har en bred trup. Det er klart, at når vi har skader, så bliver den smallere, men vi har masser af kvalitet for det her hold, sagde Pierre Kanstrup, der blev erstattet af Jesper Juelsgård tirsdag.

Fra det 22. minut kunne Kanstrup se til fra bænken, og han var stolt over, hvad holdkammeraterne præsterede tirsdag.

- Vi startede ikke kampen særligt godt. Sønderjyske havde vel bolden på vores banehalvdel i de første 13 minutter. Men når man får scoret i sine dårlige perioder, så går det modstanderholdet hårdt på psykisk. Vi spillede ikke en fantastisk fodbold, men vi krigede den hjem.

AGF møder FC København i Parken på fredag klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce