Annonce
AGF

AGF-anfører vil rigtig gerne have det store skrummel af en pokal med hjem til Aarhus

Niklas Backman og AGF møder FC København i forårets sidste træningskamp fredag. Foto: Frederik Sindberg
Niklas Backman og AGF møder fredag eftermiddag FC København i finalen i The Atlantic Cup i Portugal. Selvom det er endnu en testkamp, vil det betyde noget for svenskeren at vinde.
Annonce

FODBOLD: I bund og grund ville de tre danske deltagere i The Atlantic Cup på forhånd helst undgå at møde hinanden på portugisisk græs, ja, de forsvarende danske mestre fra FC København skulle ligefrem have betinget sig, at de ikke rendte ind i hverken Brøndby eller AGF. Men finalen - storstilet, prestigefuld eller ej - kunne de ikke løbe fra, Solbakkens spillere – for arrangørerne med den tidligere Millwall, Watford -og Sunderland-spiller Brian Horne i spidsen ville ikke gå med til at underminere turneringens hjerte, finalen, og havde omvendt betinget sig, at en finale er en finale. Ingen bytte, bytte købmand.

Og derfor tørner AGF og FC København altså ind i hinanden fredag eftermiddag på det enorme Estadio Algarve i klubbernes respektive sidste test inden Superliga-start.

Og for AGF-anfører Niklas Backman er det helt ikke ligegyldigt, om det bliver til en første- eller andenplads. Han vil gerne bringe det ingenlunde minimalistiske trofæ med hjem til Aarhus. Som det også skete i 2018-udgaven, hvor tjekkiske Jablonec blev besejret.

- Det vil betyde noget. Det giver noget ekstra, når det er en finale. Vi vandt turneringen for to år siden, og det var rigtig sjovt, en god oplevelse for hele holdet, så vi vil gerne vinde. Det vil også give noget selvtillid, kommer det fra svenskeren inden torsdagens træning.

Er der en ekstra motivation i, at det netop er FC København I skal møde?

- Ja, det vil jeg sige, men også fordi det er en turnering, og turneringer vil vi gerne vinde, for vi ønsker at skabe en kultur i AGF, hvor det handler om at vinde. Og vinde hver gang, vi går på banen. Derfor vil vi også gerne vinde den her kamp. Når det er sagt, er det selvfølgelig langt vigtigere, hvad der kommer til at ske næste søndag mod Randers, for der er der point på spil i Superligaen. Men så må vi jo bare vinde begge kampe, griner Backman.

The Atlantic Cup

  • Fredag klokken 16.00 dansk tid spiller AGF og FC København finale i træningsturneringen The Atlantic Cup i Portugal.
  • AGF stiller med følgende formodede startopstilling: William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen – Patrick Mortensen
  • Det er allerede meldt ud, at Amini får sine første kamp-minutter i denne opstart i fredagens opgør, og det må formodes, at det bliver sammen med det hold, det er planen at starte med mod Randers FC næste søndag i forårspremieren.
  • Mustapha Bundu fik 45 minutter mod BK Häcken – og skal gerne have endnu flere mod FCK, mens det kun blev til 25 minutters spilletid til Jon Dagur Thorsteinsson i samme kamp. Formstærke Jakob Ankersen ligner derfor en mere sandsynlig starter end islændingen.
Annonce

Lidt som at møde Randers

Han afviser, at han og holdkammeraterne kommer til at spille på 70-80 procent i finalen, fordi der kunne være tanker i forhold til at spare på krudtet og undgå at løbe ind i skader så tæt på forårets første kamp.

- Sådan tænker vi ikke, når vi spiller. Vi kommer til at give den fuld skrald, og sådan har det også været i alle de andre træningskampe, vi har haft i opstarten. Når det er kamp, er det kamp, og vi vil vinde. Så kan der selvfølgelig fra trænerside komme nogle udskiftninger og andre justeringer undervejs, men jeg ved ikke, hvor meget, der bliver af det. Jeg kan bare sige, at så længe jeg løber derinde, spiller jeg for sejren med alt, hvad jeg har, siger han.

Og måske er FC København i bund og grund en ganske fornuftig modstander at øve sig på?

- Det er faktisk en rigtig fin kamp at få som den sidste forberedelse til Randers-kampen. FCKs måde at spille på minder meget om Randers’, synes jeg, de spiller også 4-4-2, så det er egentlig meget brugbart i forhold til næste søndag. Det er vel bare en bedre udgave af Randers, vi møder, kommer det fra Niklas Backman.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce