Annonce
AGF

AGF-angriber forsikrer: - Vi lader os ikke rive med af Aarhus-feber

Patrick Mortensen har scoret ti mål i 21 Superligakampe for AGF. Arkivfoto: Ole Nielsen
På trods af AGFs succes på banen, har Patrick Mortensen blot scoret en enkelt gang i sæsonen. Angriberen forventer dog, at målene lige så stille kommer efter, at holdet er gået tilbage til at spille samme system, som gjorde ham til topscorer i foråret.

FODBOLD: Der blev sagt bitterheder imellem de tunge åndedræt ved mandagens AGF-træning.

Efter fredagens 2-1-sejr i Odense havde spillerne fået en friweekend, som trænerstaben mente skulle "brændes af" med hårde sprintøvelser.

- Hvis det skal være på den måde, når vi vinder fem kampe i træk, så vil jeg hellere tabe, stønnede en.

Men der er mening med galskaben, og ifølge angriber Patrick Mortensen er det hårde arbejde en af grundene til, at AGF i skrivende stund indtager Superligaens tredjeplads.

- Jakob Michelsen (OBs cheftræner, red.) sagde før kampen, at der er ikke mange luksusspillere tilbage i AGF. Og det er jeg enig i. Vi arbejder hårdt alle sammen, og det kunne man se i kampen mod OB. Vi løb vel alle sammen over 11 km, og det var for det meste uden bold, fordi den havde OB. Og de gjorde det i øvrigt godt, men vi lagde os ikke ned, og det giver point, siger Patrick Mortensen.

Han tilskriver desuden tilbagekomsten af Niklas Backman en stor betydning i de seneste succesrige kampe. Men han understreger, at holdet ikke kommer til at begå samme dumheder som tidligere AGF-hold, der for tidligt i sæsonen har slået op i banen i den tro, at det hele nu kom af sig selv.

- Vi lader os ikke rive med at den her Aarhus-feber. Vi er rolige og ydmyge og tager én kamp ad gangen. Jeg har allerede skudt fredagens kamp ud af hovedet og kigger frem mod den næste - og så må vi se, hvor langt det rækker.

Hvordan lader man sig ikke rive med?

- Det handler om ikke at læse alle avisartiklerne og nyhederne og i stedet have fokus på sig selv. Vi hviler ikke på laurbærene, fordi vi ved om nogen, at lige så hurtigt, det går op, lige så hurtigt kan det gå ned. Det hele er ikke fantastisk lige nu, det bliver det først hvis vi når målet om top-seks. Før da kommer du ikke til at se os slappe af, forsikrer Patrick Mortensen.

Annonce

Patrick Mortensen

  • Kom til AGF fra norske Sarpsborg 08 i januar 2019.
  • Scorede i foråret ni mål for AGF i 12 Superligakampe. Var på pletten i de sidste fire kampe hvor han startede inde.
  • Har i denne sæson scoret ét mål i ni kampe. I tre af kampene er han kommet ind fra bænken.

Angriber med en enkelt mål

På trods af, at AGF har vundet fem kampe i træk og scoret 11 mål i bestræbelserne, er det kun lykkedes Mortensen selv at nette en enkelt gang.

En stor kontrast til foråret, hvor angriberen var klubbens topscorer med ni mål i 12 kampe.

- Jeg vil selvfølgelig gerne score mål, og jeg skulle også have scoret på den store chance, jeg havde mod OB. Men det gør det da lidt nemmere at fordøje tørken når vi vinder, det er trods alt det vigtigste for mig. Der er ikke noget bedre end at være en del af et vinderhold. Jeg vil hellere stå her og være en del af et hold, der har vundet fem i træk og jeg har scoret én, end at vi ikke havde vundet, men jeg havde scoret fire gange. For mig er det vigtigste, at vi vinder, men jeg vil da også ønske, at jeg havde scoret nogle flere mål - det er det sjoveste.

Er der noget, der har ændret sig siden foråret, hvor du scorede ni mål i 12 kampe?

- I begyndelsen af sæsonen spillede vi et andet system, og i de kampe formåede vi ikke at kreere så meget. Vi spillede godt og havde bolden meget, men vi blev ikke farlige. Nu har vi lavet systemet om, og det har givet mig flere chancer.

- Mon ikke det kommer, jeg arbejder hårdt på, at det skal gå den vej.

Patrick Mortensen blotter tænderne fra øre til øre. Der skal meget til, før smilet stivner i Aarhus i disse dage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce