Annonce
AGF

AGF-angriber har taget selvtilliden fra vinter-opstarten med sig

Nicklas Helenius, angriber i AGFFoto: Axel Schütt
AGF-angriber Nicklas Helenius er kommet godt fra land med to stærke indhop i de første to kampe efter pausen i Superligaen. Derfor er han også i spil til en startplads søndag mod AaB.
Annonce

FODBOLD: Nicklas Helenius kunne modtage fansenes hyldest gennem de digitale skærme på Ceres Park, da han mandag aften scorede kampens eneste mål i sejren over OB. Den høje angriber har gjort to gode indhop i kampene mod Randers og OB, hvor han har været med til at lægge det afgørende tryk, som i sidste ende sikrede århusianer et point og en sejr.

- Jeg føler egentlig, jeg har bygget videre på den form, som jeg havde inden opstarten, hvor jeg scorede en del i træningskampene. Det har jeg taget med mig. Jeg har selvfølgelig mistet lidt af det, fordi vi har haft to måneder uden kampe, men jeg føler stadig, at jeg har selvtilliden med mig. Jeg mangler lige den sidste rytme, men det er i kampene, at du finder den, og nu har jeg heldigvis kunne gøre nogle gode indhop på det seneste. Jeg forsøger hele tiden at holde mig klar og gøre mit bedste, og så håber jeg på så meget spilletid som muligt, siger Nicklas Helenius, der i begge kampe er blevet skiftet ind i en rolle som hængende angriber.

- Jeg har været bag Patrick Mortensen som 10er i begge kampe, men det giver mig bare bedre mulighed for at komme ind i feltet, end hvis jeg var placeret længere tilbage på banen. Jeg synes, at det har fungeret rigtigt godt. Vi har lavet nogle gode løb for hinanden inde i feltet.

- Det er fedt, at vi kan lave kampene om og ændre dem ved at ændre lidt på vores spillesystem. På sigt tror jeg også, at vi kan starte på den måde. Det bliver sværere for modstanderne at læse os på forhånd, hvis vi kan komme på forskellige måder. Så det har været godt for mig. Jeg prøvede det også i vinter, hvor jeg spillede meget som "10'er" i alle træningskampe og scorede en del mål. Jeg føler mig godt tilpas på den position. Det er nok der, jeg føler mig mest tilpas. Det var også den måde, som jeg mest spillede på i AaB, hvor jeg var hængende angriber, mens Jeppe Curth mere var "target-angriber", siger AGFeren, der med sit mål er oppe på to scoringer i denne sæson.

Nicklas Helenius, angriber i AGFFoto: Axel Schütt
Annonce

Assist er ligeså godt som mål

Rollen på midtbanen er ikke uvant for den næsten to meter høje fodboldspiller, som i sine ungdomsår spillede flere sæsoner som midtbanespiller. Han vil også helst ind på positionen som hængende angriber, hvor han skal være i konstant bevægelse for at komme i de rigtige situationer.

- Jeg har altid været bedst, når jeg har været i bevægelse og været en del af spillet. Jeg spillede midtbane helt op til jeg var 16-17 år, så det falder mig meget naturligt. Jeg har det næsten ligeså godt med at lave en assist, som hvis jeg laver et mål. Det føles bare meget naturligt at være del af opspillet. Det er selvfølgelig noget andet, hvis du spiller med to angribere helt fremme. Det giver noget vekselvirkning. På U21-landsholdet spillede jeg også meget som alene angriber, hvor jeg skulle falde meget tilbage i banen. Sådan er det også her. Jeg er tvunget til at løbe mere og bringe mig selv i bevægelse, så jeg kan komme i nogle gode positioner. Det er kun godt for mig, siger Nicklas Helenius.

Trods den gode start, føler han dog stadig, at han mangler noget timing.

- Det har været en usædvanlig opstart, og jeg synes godt, man i de første kampe har kunne se, at de har haft præg af at være opstartskampe. Der har manglet lidt tempo og nogle af de momenter, der normalt sidder i skabet. Det er dog ens for alle hold.

- Jeg har selv forsøgt at holde mig så godt i gang som muligt. Jeg plejer normalt at være herude et par timer før træning, men nu må vi først komme et kvarter før, at vi går i gang. Det er en anden rytme, men det handler jo i bund og grund om tilvænning. Jeg tror, at alle har det fint med indordne sig de regler, der er blevet opsat, for vi vil hellere kunne spille fodbold end at skulle gå rundt derhjemme, siger angriberen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce