Annonce
AGF

AGF-angribere er ude: Træner ikke længere sammen med truppen

Ryan Mmaee har ikke just slået til i den hvide AGF-trøje under lejeopholdet. Og nu er han sendt hjem til Belgien. Foto: Ole Nielsen
Hverken André Riel eller Ryan Mmaee har været på banen for AGF i dette forår. Og de to angribere træner heller ikke længere sammen med førsteholdstruppen. De indgår ikke i vores planer, lyder det fra sportschefen.
Annonce

FODBOLD: De blev begge hentet til AGF - på sidstedagen af respektive sommertransfervinduer - for at lave mål. Sådan er det jo med angribere.

Men netmaskerne har ingenlunde blafret, og i dette forår er minuttælleren også gået helt i stå for både André Riel og belgiske Ryan Mmaee.

Ikke ét eneste sekund har de to frontløbere spillet i den hvide trøje i 2019, for Patrick Mortensen er kommet til, og derudover har unge Alexander Ammitzbøll også taget sig af en del spilletid på det seneste.

29-årige Riel og 21-årige Mmaee er røget ud af holdet, ud i glemslen, har end ikke været en del af reserveholdets kampe i indeværende forår, og selvom sæsonen i den grad spidser til nu med de kommende playoff-kampe mod Randers, træner de heller ikke længere sammen med førsteholdstruppen.

Tidlig sommerferie?

- Det vil jeg ikke kalde det. De er her i foråret blevet overhalet af andre spillere og har været langt fra spilletid. Sådan er det i fodbold. Det er de bedste spillere, der bliver peget på, andre bliver valgt fra. De står bare ikke først for. Og da ingen af dem indgår i vores planer for den kommende sæson, har vi fortalt dem, at det er bedre, at de hver især har fokus på, hvad der skal i fremtiden. Det er sådan set bare det, og mere har jeg i grunden ikke lyst til at kommentere på det, siger AGFs sportschef Peter "PC" Christiansen.

Ryan Mmaees lejekontrakt udløber med udgangen af sæsonen, og han træner med klubbens U19-hold, indtil han skal retur til Standard Liége i Belgien, mens André Riel, der stadig har et år tilbage af sin kontrakt, har fået frie hænder til at finde en ny klub.

André Riel har et år tilbage af sin kontrakt med AGF. Han er sendt på tidlig sommerferie. Foto: Ole Nielsen.
Annonce

Alt andet end selvlysende

Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger har de to spillere ikke ligefrem lyst op på træningsbanen i foråret, og den slappe attitude har altså fået den sportslige ledelse til at reagere. Farvel og tak.

André Riel blev købt i Helsingør i august 2017, da AGF havde brug for en rigtig angriber, fordi både Morten "Duncan" Rasmussen og Kasper Junker på daværende tidspunkt sad udenfor med skader. Han debuterede få dage senere mod Randers FC, har siden spillet 11 superligakampe, to pokalkampe i den hvide trøje, men har endnu sin første fuldtræffer til gode.

I denne sæson er det blot blevet til et enkelt indhop for den 29-årige spiller, 14 minutter tilbage i september mod Vendsyssel.

Ryan Mmaee blev tilbage i august, på transfervinduets sidste dag, lejet et år frem i den belgiske storklub Standard Liége, som direkte erstatning for Kasper Junker, der var røget til AC Horsens.

Trods sine kun 20 år var der store forhåbninger til angriberen, da han stod noteret for godt 20 ungdomslandskampe for Belgien, en enkelt A-landskamp for Marokko samt ligakampe og mål for både Standard Liége og Waasland-Beveren.

Men heller ikke Ryan Mmaee har slået til i Aarhus. Det er godt nok blevet til i alt tre mål i 12 optrædener, men alle kasser er begået i pokalturneringen mod henholdsvis Aarhus Fremad (to) og Næstved, mens han i superliga-regi - ni kampe i alt - ikke har nettet.

Og ingen af dem kommer altså til at score for AGF. De er begge - førend beregnet - fortid i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce