Annonce
AGF

AGF-australiere har succes i Thailand

Alex Gersbach er langt "hjemmefra" for tiden, men spiller fra start for det australske U23-landshold ved de asiatiske mesterskaber. Foto: Ole Nielsen.
Alex Gersbach og Zach Duncan var begge med fra start, da det australske U23-landshold slog Syrien og spillede sig i semifinalen ved de asiatiske U23-mesterskaber.

FODBOLD: Imens det meste af AGF-truppen er godt i gang med at fyre op under forårs-formen herhjemme på knaldhårde kunstgræsbaner, forbereder Alex Gersbach og Zach Duncan på lidt anderledes vis til de kommende udfordringer i Superligaen og pokalturneringen.

De to unge australiere er nemlig på januar-tur med U23-landsholdet i Thailand, hvor de deltager i de asiatiske U23-mesterskaber.

Og her har Australien spillet sig i semifinalerne. Det gjorde de med en sejr på 1-0 over Syrien.

Begge AGFere var med i startopstillingen i en kamp, der gik i forlænget spilletid. Zach Duncan blev skiftet ud i den ordinære spilletid, mens Gersbach spillede samtlige minutter.

Gersbach og Duncan har i det hele taget fået masser af brugbare og lærerige minutter under turneringen.

Australien spiller semifinale på onsdag mod Korea.

Vinder de den, vil Australien ud over at have kvalificeret sig til OL i Tokyo, skulle forberede sig på at spille finale på søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce