Annonce
AGF

AGF-back: Jeg har hele tiden vidst, at sejrene nok skulle komme

Casper Højer Nielsen jubler sammen med holdkammeraterne efter én af tre scoringer i sidste weekends 3-0-sejr på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe.
Casper Højer Nielsen er en vigtig del af den AGF-bagkæde, der har holdt modstanderne fra at score i de seneste tre kampe. Han nikker anerkendende, når snakken falder på anfører Niklas Backmans præstationer, men mener også, at det er for simpelt at give svenskeren al kreditten. Det er hele holdets fortjeneste, lyder det.

FODBOLD: To sejre i træk - hjemme mod Horsens, ude mod Brøndby - har i lystig fællessang med den forudgående nulløsning i Haderslev mod Sønderjyske kastet en ubesejret AGF-stime af sig på hele tre kampe.

Århusianerne har tilmed holdt modstanderne fra at score i benævnte kampe, og det betyder - udover et markant hop i tabellen - også fornyet optimisme på og omkring Fredensvang, og vel også lidt længere væk, inden søndagens tidlige opgør på Ceres Park mod sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg.

AGF lukker modstanderne ned, tillader stort set ikke chancer foran målmand William Eskelinen. Det er nyt. Det er hot.

- Det er klart, at det ser godt ud lige nu med tre clean sheets i streg, men jeg synes egentlig, at det er noget, der har været under opsejling længe. Da Niklas Backman igen var klar, skulle vi træne endnu mere på organisationen, fordi han havde været væk i et stykke tid, ligesom vi havde en målmand, der også var ny. Og det er begyndt at sidde, og forhåbentligt kan det blive ved med at gøre sig gældende inde på banen, kommer det fra holdets faste venstre back Casper Højer Nielsen.

Statistikkerne taler deres eget tydelige sprog: Når holdets svenske anfører spiller, taber AGF sjældent.

Betyder han virkelig så meget?

- Han er stærk, ja, men han gør jo ikke det hele alene. Jeg synes jo, at det er os allesammen, der gør det godt, og har gjort det godt i de seneste kampe. Han har gjort det fremragende efter han er kommet tilbage, og derfor får han også rigtig meget kredit for de seneste præstationer. Han fylder meget derinde, han clearer mange bolde, men at vi holder nullet i tre kampe er en kombination af os alle fire ned bagved plus målmanden, og dem, der ligger længere foran på midtbanen, mener Højer Nielsen.

Annonce

Snuden i sporet

Han er derfor ikke just overrumplet over, at sejrene nu så småt er begyndt at tikke ind. Fornemmelsen har hele tiden været solid.

- Jeg er ikke overrasket på nogen måde, men det kunne sagtens have taget endnu længere tid, og havde det gjort det, havde det udefra måske set kaotisk ud lige nu. Så kunne der hurtigt komme holdninger til, hvordan vi gik rundt og havde det her i AGF. Men der har været ro på de indre linjer fra trænerne til spillertruppen hele vejen, selvom det aldrig er specielt sjovt at stå med to point efter de første fem kampe, når man havde håbet på mere. Jeg har hele tiden haft troen på, at det nok skulle komme.

I har - med fokus på en stram organisation - fået vendt tingene på hovedet. Et decideret vendepunkt?

- Ja, selvfølgelig, for i sidste ende er det resultaterne, der tæller. Men som jeg har sagt gennem hele sæsonen, synes jeg, at vi har været gode, og har spillet nogle gode kampe, selvom vi ikke vandt. Udadtil er det først når sejrene kommer, at folk kigger på det med positive briller, og det vil altid lyde dumt, når man efter et skidt resultat står og siger, at holdet spillede flot, hvorefter man påpeger, at det bare handler om at holde snuden i sporet. Men det er rent faktisk det, vi har gjort. Vi har holdt snuden i sporet, troet på det, selvom resultaterne ikke flaskede sig i begyndelsen, kommer det smilende fra AGF-backen efter torsdagens træning, hvor samtlige spillere i truppen var på græs, og et par håndefulde forhåbningsfulde fans kiggede på.

- Jeg forstår godt, at fans og andre kigger på resultatet, og ikke så meget på selve præstationen i den enkelte kamp. Jeg har også selv været fan engang, og der gider man ikke høre på alle mulige forklaringer. Men når det nu er blevet mit job at levere inde på banen, handler det om at kigge på det store billede. Ellers skulle vi spillere grave os selv ned mange gange i løbet af en sæson. Og når jeg har kigget på det store billede, har jeg vidst, at vi gjorde mange ting rigtigt, siger han.

Handler ikke om at underholde

Nå, søndag kommer Esbjerg så til Aarhus. Et mandskab, der heller ikke har haft nogen storskrydende start på sæsonen, og inden opgøret har samlet fem point sammen i de første syv spillerunder. Tre mindre end AGF. Vestjyderne har blot scoret fire gange. Ikke umiddelbart nogen skræmmende størrelse.

Det gør vel alt andet lige AGF til favorit?

- Det er en kamp, vi vil forsøge at gribe an, som vi gør mod alle andre hold. Når vi fokuserer på vores eget spil, at vi nemlig klart bedst. Esbjerg har et stærkt hold, så i min verden er der ikke noget med, at vi bare er favoritter. Vi er på hjemmebane, og vi vil gerne give vores fans en sejr i Aarhus. Men de er svære at spille mod, det ved vi, så det er vist meget fifty-fifty, siger Casper Højer Nielsen.

Kunsten er - med to sejre i ryggen - ikke at blive grebet af stemningen og blæse til angreb, lyder det fra den tidligere Lyngby-spiller.

- Vi vil selvfølgelig gerne underholde vores fans, men vigtigst af alt er det at få tre point. Det er det, der betyder noget, og som gør en forskel i tabellen. Og derfor skal vi spille velovervejet og bevare tålmodigheden, som også har været opskriften i de seneste kampe, lyder det fra Højer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce