Annonce
AGF

AGF-back: - Vi har fået nogle stærke karakterer på holdet

Casper Højer roste sin holdkammerat Nicolai Poulsen(6) for en overdådig arbejdsindsats. Poulsen skiftede fra Randers til AGF i sommerpausen. (Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2019)
Casper Højer var ærgerlig over, at AGF ikke fik et point med hjem fra Parken. Han var dog imponeret over den måde, som holdet fik kæmpet sig tilbage på.

FODBOLD: Skuffelsen sad tydeligt i tøjet på AGFs Casper Højer efter nederlaget i Parken. Venstrebacken, der er søn af den tidligere FCKer Lars Højer Nielsen, måtte finde sig i en del piften, når han var i nærheden af bolden. Men ligesom resten af mandskabet fra Aarhus lod han sig ikke påvirke af presset udefra og kæmpede til fløjten lød for sidste gang i København.

AGF tabte kampen 1-2 til FC København, men Casper Højer kunne se flere lyspunkter i århusianernes indsats i nationalarenaen.

- De lagde et godt tryk på os i det første kvarter, men derefter synes jeg faktisk, at vi spillede en rigtig god kamp. Vi havde bolden mere end vi nogensinde har haft herovre. Vi turde spille med dem og det frustrerede dem tydeligvis. Til sidst var det utur, at vi ikke fik et point. Jeg synes, at vi spillede vores chance og gjorde det bedre, end vi har gjort længe i Parken, sagde Casper Højer.

Han bed især mærke i den måde, som holdet formåede at vende tilbage på, da de var bagud med to mål.

- Vi har en tro på tingene. Vi har fået nogle gode typer ind på holdet, som ikke lader sig påvirke for meget af, at vi får en dårlig start. Der er nogle karakterer på holdet, som selvom vi kommer bagud og det hele ser sort ud, træder frem og får os til at spille bedst, sagde AGFeren.

Hvem er det, der træder frem?

- Der er mange som har været i klubben længe, der har taget skridt i den rigtige retning. De har altid været gode fodboldspillere, men verbalt er de begyndt at tage ansvar for gruppen. Det er nemt at mærke inde på banen. Samtidig er der Nicolai Poulsen, der spiller centralt. Han arbejder røven ud af bukserne, men får stadig spillet til at hænge godt sammen. Det er hele vejen rundt, at vi er blevet bedre, lød det fra Højer, der mente, at præstationen i Parken vil kunne bruges positivt i de kommende uger.

- Selvom det ikke gav point, så er det en præstation, der betyder noget for gruppen og for holdet, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce