Annonce
Sport

AGF-back: Vi manglede vores top-niveau

AGFs Casper Højer Nielsen. Arkivfoto: Scanpix.

Casper Højer Nielsen erkendte efter nederlaget til FC København, at holdet savnede nogle af de skadede profiler til holde fast i bolden.

FODBOLD: Casper Højer Nielsen så træt ud efter fredagens nederlag i Parken.

Venstrebacken er den markspiller, der har spillet flest minutter for AGF i dette forår, fik også fuld tid i nederlaget på 1-4, og han erkendte, at han og holdkammeraterne bare mødte et bedre mandskab i FC København.

- De kommer med et hårdt tryk, og vi mangler en del profiler. Det er lige toppen, der er skåret af. Det skal ikke være nogen undskyldning, for dem, der har spillet i stedet har gjort det vildt godt, men i sådan en kamp her kan vi godt mærke, at vi mangler nogle, der kan holde lidt bedre fast i bolden. Det formår vi ikke at gøre, og det er hele vejen rundt, og så bliver det svært, sagde Casper Højer Nielsen.

AGF manglede Tobias Sana, Mustafa Amini, Pierre Kanstrup, Mustapha Bundu og karantæneramte Martin Pusic til Europa Playoff-finalen.

Så det er det nødvendige topniveau, der mangler?

- Ja, i dag er det. Jeg synes ellers, at vi har haft det i mange kampe i foråret. Men FC København er et rigtig godt hold, og selv de måske ikke er helt på toppen, har de stadig så meget kvalitet i truppen, og når de spiller på hjemmebane, at de bare formår at trykke os bagud. Man skal virkelig tænke hurtigt, når man spiller i Parken, og det er svært at få den ud af deres pres. De var bedre. Længere er den ikke, kom det fra den tidligere Lyngby -og FCK-spiller.

- Jeg synes, at vi er med langt hen ad vejen, men da de kort inde i anden halvleg får deres tredje mål er det lidt slut. Desværre. Der går gassen ligesom ud af ballonen. Nu skal det blive godt med en lille ferie, for vi har spillet mange kampe i foråret, og man kunne godt mærke, at folk var brugte, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce