Annonce
AGF

AGF belønner forsvarstalent med kontrakt efter Superliga-debut mod FC Midtjylland

Jacob Andersen, til højre, fik sig en advarsel af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen, da han nedlagde Midtjyllands Júnior Brumado. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I mesterskabsspillets sidste runde fik 17-årige Jacob Andersen debut, da han blev skiftet ind mod FC Midtjylland. Mandag kunne AGF fortælle, at forsvarstalentet har fået en ungdomskontrakt på Fredensvang.

FODBOLD: Han debuterede i Superligaen i sidste spillerunde af mesterskabsspillet, da han blev skiftet ind mod FC Midtjylland. 17 år og 119 dage gammel.

Nu har Jacob Andersen så sat sin underskrift på en ungdomskontrakt med AGF, der i de seneste sæsoner har fundet god plads til spillere fra egne ungdomsrækker som Sebastian Hausner, Benjamin Hvidt og Albert Grønbæk Erlykke.

Jacob Andersen, der er fra Galten, har i denne sæson også fået en del spilletid på AGFs U19-mandskab, på trods af på papiret stadig at være U17-spiller.

Annonce

Han har begået sig på både højrebacken og i midterforsvaret og har altså allerede 11 Superliga-minutter på CV'et efter indhoppet i Herning.

Aggressivitet og fart

I Superliga-debuten nåede Jacob Andersen at samle fire strafpoint op, da han blev tildelt en advarsel for et frispark på Júnior Brumado efter cirka to minutter på banen. Og den tænding i spillet er faktisk ikke ukarakteristisk for Jacob Andersen.

- Jacob besidder en aggressivitet og fart i sit spil, der gør ham spændende som forsvarsspiller. Samtidig spiller han altid med et kæmpe hjerte og en kæmpe attitude, der er udover det sædvanlige, hvilket kan hjælpe ham meget i hans fremtidige overgang til senior, og som vi også så et godt eksempel på, da han i foråret lavede et fint indhop i Superligaen, fortæller Martin Bloch, der er Head of Coaching i AGF, på klubbens hjemmeside.


Jacob er et godt eksempel på en spiller med en rigtig god attitude og indstilling. Han indeholder de dyder, vi sætter pris på i AGF og som vi dyrker i vores talenter.

Jesper Ørskov, talentchef i AGF


For 17-årige Jacob Andersen selv lægges der ikke skjul på, at det har været et rigtig godt forår, der altså blev kronet med Superliga-debuten i maj.

- Det havde jeg ikke regnet med var kommet så tidligt, men det er jeg rigtig glad for og det giver mig bare mod på mere. Så nu handler det om at fortsætte det hårde arbejde og fokusere på min udvikling, og med en kontrakt på plads glæder jeg min nu bare endnu mere til den kommende sæson og til fremtiden som AGFer, kommer det fra Jacob Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce