Annonce
AGF

AGF-bredden satte Horsens til vægs i lummervarmen

19-årige Mostafa Maarouf fik sine første 45 minutter som førsteholdsspiller - og kvitterede med en flot scoring. Foto: Ole Nielsen.
AGF vandt tirsdagens testkamp mod AC Horsens med 3-0. 22 spillere fik luft under vingerne, og debutanterne Nicolai Poulsen, Albert Erlykke og Mostafa Maarouf var blandt de mest fremtrædende.
Annonce

FODBOLD: En testkamp er en testkamp.

Så langt så godt, og når det tilmed er sommeropstartens første af slagsen, skal man sjældent lægge alt for meget i hverken resultat eller præstation.

Men i AGF-lejren var smilene nu alligevel ekstra brede efter tirsdagens 90 minutter på CASA Arena i Horsens. Århusianerne vandt nemlig træningsdysten med 3-0 over AC Horsens, og fik luftet 22 spillere på den fine grønsvær i løbet af opgøret.

På den måde var det to vidt forskellige kampe i kampen: I de første 45 minutter var det "A-kæden", de etablerede superliga-spillere - minus de ferieramte Mustafa Amini og Jens Stage samt Niklas Backman og Adama Guira - mens den unge garde blev hældt på flasker i pausen, krydret med Tobias Sana og Youssef Toutouh.

"Førsteholdet" leverede solidt, tillod ikke hjemmeholdet mange muligheder, og lagde derudover sejren for fødderne af afløserne qua Frederik Tingagers fikse hæl-scoring kort før pausen. De nytilkomne Nicolai Poulsen og Zach Duncan var med i denne flok, og særligt førstnævnte imponerede. Den tidligere Randers-anfører spillede fra sin position på den defensive midtbane med stort overskud i både boldomgang og nærkampe, og lignede i det hele taget en mand, der ret hurtigt vil kunne finde sig til rette på AGFs mandskab.

Omvendt viste løjerne i Horsens, at unge Duncan har lidt af et skridt at tage endnu for at kunne ligne en superligaspiller. Men det er jo nok også derfor, at klubben har skrevet en fire-årig kontrakt med offensivspilleren, der knoklede på, men havde svært ved at finde sine rum som otter på midtbanen.

Men herregud, det er jo kun en testkamp.

Testkamp

AC Horsens - AGF 0-3 (0-1)

Mål: 41. 0-1 Frederik Tingager. 75. 0-2 Youssef Toutouh. 82. 0-3 Mostafa Maarouf.

AGF (1. halvleg): Oscar Whalley - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume, Tobias Sana, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen

AGF (2. halvleg): Oscar Whalley - Mostafa Maarouf, Sebastian Hausner, Mikkel Møller Lassen, Daniel Thøgersen/87. Sune Balle - Benjamin Hvidt - Kasper Lunding, Youssef Toutouh, Tobias Sana, Albert Grønbæk Erlykke - Alexander Ammitzbøll

Tilskuere: Ca. 300 på CASA Arena i Horsens

Annonce

God fornemmelse

"Andetholdet" var i perioder noget mere presset rent fysisk, men spillede til gengæld med en anden opportunisme og direkthed, hvor U19-spillere som Mostafa Maarouf, Mikkel Møller Lassen og Albert Grønbæk Erlykke fik vist, at der er krummer i næste kuld af unge talenter. Og ja, de unge vandt deres halvleg med 2-0 på scoringer fra Youssef Toutouh og Mostafa Maarouf.

Sidstnævntes kasse var i særklasse: Et langt løb fra eget felt og op i den anden ende, en perfekt pasning i dybden fra Tobias Sana og så ellers en iskold afslutning i sommervarmen. Et ordentlig klat solcreme lige i hovederne på Horsens-mandskabet, der måske nok kunne stille med en rutineret flok, men aldrig syntes at have noget at kaste den anden vej mod AGFerne.

Så det endte altså 3-0, fortjent århusiansk sejr, og debutant Nicolai Poulsen var godt tilfreds:

- Jeg synes, det var fint. Vi spillede godt i perioder og fik også vores pres til at lykkedes i perioder, hvilket vi havde haft fokus på inden kampen. Der er altid plads til forbedringer, men det skal der også være. Det ville være mærkeligt, hvis alt bare kørte på skinner i den første kamp, kom det fra midtbanespilleren, der også var tilfreds med sin egen præstation som bindeleddet på den centrale midtbane.

- Mange af de ting, som David Nielsen gerne vil have mig til at gøre, er også ting, jeg selv gerne vil. Han vil gerne have mig til at lede tingene inde fra midten af banen, og så skal jeg finde balancen, da vi har nogle typer på holdet, der er gode til at drive bolden frem, lød det fra Poulsen.

Og startrampen kom han og AGF da meget godt henover.

- Det virker egentlig meget naturligt for mig, men det handler selvfølgelig også om at finde de andre spillere på holdet og lære, hvordan de hver især spiller. Det tror jeg nu kommer meget nemt, når der kommer flere kampe i bæltet, sagde Nicolai Poulsen.

AGFs næste testkamp bliver mod AGF. Superligatruppen spiller i weekenden en intern kamp, og bedømt ud fra tirsdag eftermiddag, er der spillere nok til at undgå "urimelige" hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce