Annonce
AGF

AGF-chef vil bruge det første leveår på at styrke organisation og talentsamarbejde

Mathilde Madsen, Sofie Bloch og Christina Ravn er klar til den første sæson i AGF Kvindefodbold. Klubben vil gerne slutte i top seks. Chefen for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, håber også, at man kan få indført kontraktfodbold i løbet af efteråret. Foto: Axel Schütt
Chefen for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, fortæller, at det første år skal bruges på at ruste det nye fodboldsamarbejde til fremtiden. Både på og uden for fodboldbanen.
Annonce

FODBOLD: De nåede lige at præsentere sig selv inden coronaepidemien lukkede det meste af samfundet ned. Opstarten på det nye eliteprojekt i århusiansk kvindefodbold fik ikke den nemmeste start, men nu er organisationen ved at finde sig til rette og gøre sig klar til den første sæson under navnet AGF Kvindefodbold.

Chefen for det nye foretagende, Marie Greve, fortæller, at det første år handler om at få skabt de rammer og den organisation, der gør, at man kan styrke og forbedre det fælles elitesamarbejde mellem de tre klubber i AGF Kvindefodbold - VSK Aarhus, Lyseng og AGF.

- Vi skal have skabt den konstruktion, som kan underbygge vores sportslige udvikling over tid og samtidig optimere rammerne for vores spillere og trænere. Alle i og omkring ved, at det kræver hårdt arbejde at være med, og det er også den indstilling, som vi går til projektet med. Vi har ikke prøvet et lignede samarbejde før og derfor skal vi ud og finde ud af, hvad der virker og hvad der ikke gør. Det vil tage tid, siger Marie Greve og tilføjer, at man har været under et komprimeret arbejdspres siden første juli, hvor man endelig kunne tage fat på det arbejde, der skulle være startet efter projektets offentliggørelse i marts måned.


Vi skal have skabt den konstruktion, som kan underbygge vores sportslige udvikling over tid og samtidig optimere rammerne for vores spillere og trænere.

Marie Greve


- Der gik jo næsten fire måneder fra vi fortalte om projektet til, at vi kunne gå i gang, så der har været meget arbejde i forhold til det sportslige, administration og organisation. Den megen ventetid har skabt en masse forhåbninger og forventninger i forhold til at kunne gøre det, som vi gerne vil med det her projekt, siger chefen og understreger, at det har været fedt at mærke den synlighed og interesse det har givet projektet, at man er blevet en del af AGF navnet.

Det har blandt andet fået flere agenter og spillere til at henvende sig.

- Jeg tror, at det er en blanding af professionaliseringen af Kvindeligaen, som sammen med AGF-navnet har bidraget til den øgede interesse for at blive en del af klubben, siger hun.

- Over tid er det meningen, at vi skal have bygget et fundament, hvor det er spillere fra Aarhus og Østjylland, der skal udgøre holdet. Det handler selvfølgelig om at præstere. Det gør det alle steder, men lige nu har vi et godt fundament i vores nærområde.

Annonce

Kontrakter

Et af de punkter, der blev nævnt på pressemødet tilbage i marts måned var evnen til at skrive kontrakter med egne spillere, så man ikke vil se dem forsvinde gratis til andre danske eller udenlandske klubber.

Fredag skrev AGF Kvindefodbold sin første kontrakt, da Cecilie Winter Johansen satte sin underskrift på en toårig aftale med klubben.

- Det er en nødvendig betingelse, hvis vi skal stå imod den interesse, der er for danske talenter. For os handler det ikke om at binde vores spillere så lang tid som muligt. Det handler om, hvad der giver mest mening for den enkelte spillers udvikling, siger Marie Greve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

Annonce