Annonce
AGF

AGF-cheftræner: De beskylder os for at være unfair. Det er ikke i orden

Dramatiske scener i Vejle. Patrick Mortensen fik lov til at score i tomt mål til 1-1, og nettede senere endnu et yderst omdiskuteret mål. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.
David Nielsen afviser, at AGF agerede unfair ved scoringen til 3-2. Det er op til dommeren, at tage frisparket om, mener han. Han bakkes op af holdets topscorer.

FODBOLD: AGF-spillere og trænere fik en hård medfart af hjemmepublikummet på vej ud af banen på Vejle Stadon efter søndagens sejr på 4-2.

Tribunerne kogte - det samme gjorde Vejle-lejren - efter den intense fight, hvor de rødblusede i den grad følte sig bortdømt og snydt.

AGF-cheftræner David Nielsen måtte således lægge ører til lidt af hvert efter slutfløjtet. Det forstod han ikke meget af, og henviste først til de vilde scener efter Vladen Yurchenkos usportslige scoring til 1-0.

Et mål, der aldrig burde være godkendt, da der blot var en spiller, der rørte bolden inden, inden den strøg i nettet. Ifølge fodboldreglerne skal bolden være rørt af to spillere før den går i mål efter et dommerkast.

Derfor var der reelt målspark.

- Det er jo en situation, som bringer alles sind i kog. Jeg ved ikke, hvad der sker. Vejles spiller laver en unfair handling. Det er det, det handler om i første omgang. Så træffer Vejle-bænken en beslutning om, at det vil de ikke være med til, og lader os score et mål til 1-1. Det er helt fair. Og derfra er det jo en fodboldkamp, hvor tavlen er visket ren. Og det bliver god kamp, sagde Nielsen efter kampen.

Men da AGF efter pausen bragte sig foran med 3-2 efter et hurtigt taget frispark, mente vejlenserne, at AGF omvendt havde udvist manglende fair play.

- De er helt oppe at ringe over det. Jeg har endnu ikke helt forstået, hvad det er, det går ud på. Det er noget med et frispark og et gult kort. Men vi tager et hurtigt frispark, og render op og scorer til 3-2. Vejle mener så, at det er en situation identisk med den i første halvleg, og at vi derfor skal give dem et mål. Men vi får et frispark her, og det tager vi hurtigt, fordi det er noget, vi træner i til dagligt. De beskylder os for at være unfair, fordi vi sætter spillet hurtigt igang. Det synes jeg ikke er i orden, lød det fra AGFs cheftræner.

Hos hjemmeholdet advokerede de for, at der slet ikke burde have være fløjtet frispark til AGF, at det derefter var den forkerte Vejle-spiller, der fik et gult kort, og at spillet ikke burde være sat i gang af dommeren, da han fortsat var i gang med at notere advarslen.

- Det er jo op til dommeren at bruge fløjten, hvis han ikke mener, at vi har taget det frispark korrekt eller han ikke er klar. Mere kan jeg ikke sige til det. Det er en "no-brainer". Det er ikke nogen diskussion værdig, kom det fra David Nielsen.

AGF-angriber Patrick Mortensen havde samme mening:

- Du kan slet ikke sammenligne de to situationer. Vi udviste smartness. Der står ikke i dommerbogen, at han skal stoppe spillet for at notere i sin bog. Han gav det gule kort og så var Ankersen hurtig til at finde Tobias Sana. Og dommeren valgte at lade spillet køre,og vi scorede. Jeg kan ikke se et problem i det. Det er to vidt forskellige episoder, kom det fra Mortensen, der var manden bag scoringen.

David Nielsen forstår den ikke den store opstandelse.

- Det er jo det samme som i vores seneste kamp, hvor alle også var helt oppe at ringe over et rødt kort til Sønderjyske, selvom det var det mest soleklare af slagsen. Det blev også en kæmpe diskussion.

I bliver ikke just fra banen. Kan du forstå, at folk på tribunerne reagerer som de gør, fordi de er i deres følelsers vold?

- Jeg kan forstå, at de er ærgerlige over at tabe kampen, for det var en vigtig kamp for dem. Men kampen er jo blevet ledet af en dommer, og det må de respektere. Vi har jo ikke gjort noget galt her. Og længere er den ikke. Vi kommer her for at vinde kampen, vi kommer med den samme ild som til alle andre kampe. Det er vores opgave. Vi har vist os at være det bedste hold i puljen, og det er det, vi kommer med, sagde Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce