Annonce
AGF

AGF-cheftræner: Det kræver nok seks point

AGFs cheftræner David Nielsen kunne godt have brugt de to "tabte" point fra Vendsyssel-kampen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix.
David Nielsen ser en fordel i, at AGF til mandagens opgør mod OB kender resultaterne fra de andre kampe i næstsidste runde. Men udgangspunktet er, at århusianerne skal ud og vinde de to sidste kampe.

FODBOLD: AGF-cheftræner David Nielsen sidder som alle andre og nørkler med kuglerammen i disse dage.

Hvor mange point skal der til for at presse sig ind i top seks? Og hvad, hvis det ikke sker?

Otte klubber - fra AC Horsens på tiendepladsen til OB på tredjepladsen - kæmper om de fire resterende i medaljeslutspillet, og scenarierne er mange, så mange, at kuglerne på rammen er helt stakåndede.

AGF ligger inden næstesidste runde nummer otte i Superligaen med 31 point, ét point efter AaB og FC Nordsjælland, der lige nu er placeret på den henholdsvis kedelige og rigtige side af stregen.

- Vi ville gerne have vundet over Vendsyssel, men vi avancerer alligevel to pladser med det ene point, vi får, og jeg tror på, at det godt kan være en mental fordel for os, at vi stadigvæk er i en angrebsposition i stedet for, at vi skulle til at forsvare et eller andet. Hele foråret har handlet om at jagte, og det har ikke ændret sig, lyder det fra David Nielsen inden mandagens hjemmekamp mod OB. Herefter venter AaB i Aalborg.

Kræver det seks point i de sidste to kampe?

- Ja, sådan kan det godt se ud, for vi kan ikke få fem point, og der har været snakket rigtig meget om de her 36 point. Fire point kan også vise sig som nok, men det vil kræve en kæmpe sejr i den kamp, vi i så fald så vinder, siger Nielsen.

- De hold, der også kan ende på 35 point og true os, er jo netop AaB og FC Nordsjælland, og så bliver det ned på målscoren. Jeg er ikke i tvivl om, at 37 point vil være nok. Vi kan i teorien godt være så uheldige, at det heller ikke er nok, men så kan vi heller ikke gøre mere, mener AGFs cheftræner.

Århusianerne har aktuelt et målregnskab i nul, mens nordjyderne har +1 og FC Nordsjælland +2. Randers og Horsens står klart svagest, da de har store minusser på den front.

- Vi har stadigvæk muligheden for selv at afgøre det, men det vi selvfølgelig ærgrer os vildt meget over, er, at to point mere fra kampen i Hjørring, havde givet den buffer, at vi "kun" skulle vinde den ene af de sidste. Nu skal vi ud og vinde begge kampe. Det var en kæmpe mental buffer, vi mistede der, og det kan sagtens betyde, at opgøret på mandag bliver mere stresset, end vi lige synes om. Der er jo alt på spil, kommer det fra AGF-træneren.

- Omvendt har vi den fordel, at vi ved, hvordan det er gået i de andre kampe, når vi spiller. Det kan være, at det er alt på ét bræt, og det kan også være, at OB måske pludselig begynder at føle sig stresset, fordi resultaterne har sendt flere hold helt op i haserne på dem. De kan jo i realiteten ende op med at skulle bruge et enkelt point i de to sidste kampe. De kan kan også være sikre allerede der, siger han.

Annonce

Fakta

De møder hinanden i de to sidste runder af grundspillet:

25. Runde:

 • 8. marts: Hobro-FC Midtjylland.
 • 9. marts: Vejle-Vendsyssel.
 • 10. marts: Randers-Horsens, Sønderjyske-Esbjerg, FC Nordsjælland-FC København, Brøndby-AaB.
 • 11. marts: AGF-OB.

26. Runde (17. marts):

 • AaB-AGF.
 • Vendsyssel-FC Nordsjælland.
 • FC Midtjylland-Sønderjyske.
 • OB-Randers.
 • Esbjerg-Vejle.
 • Horsens-Brøndby.
 • FC København-Hobro.

En syvendeplads kan også være god

Netop fordelen af at spille sidst i runden betyder meget, betoner Nielsen.

- Det kan jo også vise sig, at det pludselig bliver vigtigt at beholde det ene point, bevare målscoren, fordi de andre resultater har flasket sig. Randers og Horsens er jo umiddelbart langt væk på grund af målregnskabet. Men hvis FCN får en snitter af FCK, eller AaB render ind i noget grimt i Brøndby - eller omvendt - så kan uafgjort vise sig som noget godt, inden den sidste finale. Det kan også være, at vi bare skal gå efter sejren med alt, hvad vi har, bare slippe tøjlerne. Det kan nogle gange frigive noget hos spillerne. Det må vi se på mandag, lyder det fra David Nielsen.

Der er jo så også et liv, nye kampe, efter grundspillet, udenfor top seks, og det er AGF også nødt til at tænke ind i helheden. For sandsynligheden for, at de ikke booker en plads i medaljeslutspillet, er jo ganske stor.

Det skal spillerne også være forberedte på.

- Ja, det kan sagtens være, at vi misser top seks, og gør vi det, skal vi i stedet sørge for, at vi efter de to kampe her bliver nummer syv eller otte, så vi kan bruge resten af foråret på at jagte den syvendeplads, som kan vise sig at være mere værd en en femteplads i medaljespillet, fordi der er en europæisk finale, der lokker. Sidste år var vi uheldige at møde FC København i finalen, men i den her sæson kan man komme til at møde eksempelvis Esbjerg eller OB. Det giver helt andre muligheder, så der er fortsat rigtig meget af spille for, selvom vi skulle ryge udenfor top seks. Det må vi ikke glemme, smiler David Nielsen.

Ikke mere hvis og hvis. Nu skal det afgøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce