Annonce
AGF

AGF-cheftræner er i gang med at presse citroner

Ja, der venter potentielt lidt af en gysertime i den kommende sæson for AGF og cheftræner David Nielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
David Nielsen har i denne opstart kikkerten rettet mod alle de små detaljer, der gør en forskel indenfor kridtstregerne. AGF-holdet skal ikke nødvendigvis spille bedre, men agere skarpere i hver enkel situation, lyder det. Tirsdag bliver formen testet af mod superliga-kollegaerne fra AC Horsens.

FODBOLD: Nå, de skal til det, AGFerne:

Tirsdag tester superligatruppen formen, evnerne, sammenhængskraften og alt det andet mod AC Horsens i sommeren første træningskamp af de i alt tre, der skal pege frem mod sæsonpremieren om tre uger mod Hobro.

Indtil videre har opstarten haft støvler på i lidt mere end en uge, og spillerne er i den grad blevet herset igennem af trænerstaben. Lange træningspas, tunge ben, tiden er jo knap. En slagkraftig startformation er - som altid - målet, og det er en brutal størrelse, der venter: En sæson, der skal barbere antallet af klubber i Superligaen fra 14 til 12, hvorfor der skal findes hele tre nedrykkere.

Så det vil være dumt ikke at komme godt fra start.

AGF-cheftræner David Nielsen nikker, ser frem til tirsdagens styrkeprøve mod kollega Bo Henriksens altid uberegnelige tropper fra Horsens.

Har du allerede et godt billede af, hvor I er stærkest og svagest?

- Nej, det har man aldrig, når en ny sæson starter. Der er nogle spillere, der har taget nogle skridt, vi ikke havde regnet med, og så er der andre, der hviler lidt for meget på laurbærene, hvilket vi ikke havde regnet med. Det hele er i spil. Alle brikker er mere eller mindre kastet op i luften, lyder det fra Nielsen.

Han søger svar.

De elleve spillere, der starter på banen mod AC Horsens er ifølge cheftræneren langt hen ad vejen stammen på det hold, der også kommer til at spille fra start i de første kampe i Superligaen.

Mustafa Amini og Jens Stage er naturligvis fraværende, da førstnævnte først lige er kommet tilbage fra ferie efter at have været af sted med det australske A-landshold, mens Stage også skal have lidt luft efter den for Danmarks vedkommende netop overståede U21-EM-slutrunde.

Ellers har alle mand været på græs i den første tid efter ferien. Ingen nævneværdige skader.

Annonce

Testkamp

AGF spiller tirsdag testkamp på CASA Arena mod AC Horsens, og cheftræner David Nielsen starter opgøret med følgende formodede startopstilling:

Oscar Whalley - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume, Tobias Sana, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen

Det er planen, at David Nielsen skifter de fleste spillere i pausen, så alle mand - stort set - får 45 minutter på græs i Horsens.

Der er kick off på CASA Arena klokken 13.00- Der er fri entré.

Pres den citron

Og derfor er skruen også blevet strammet en ekstra tand på træningsbanen.

- Vi er et sted nu som hold, hvor vi hver evig eneste dag skal presse citronen absolut maksimalt. Det er nødvendigt. Nu har vi haft en god træning igen i dag (mandag, red.), selvom jeg synes, at vi var for langt tid om komme i gang og få den fornødne kvalitet ind i pasnings-øvelserne. Og det er så kort et fokus, jeg har. Det handler ikke om fornemmelse. Nej, jeg har et stenhårdt fokus på at få hver enkelt spiller helt ud til kanten af, hvad han kan præstere. Hver dag.

Mere end du har gjort tidligere?

- Ja. For det er der, vi er nu. Nu har vi arbejdet med den her gruppe af spillere i et stykke tid, og mange af dem har været med hele vejen på den rejse, der har ført os til, hvor vi står lige nu. Det handler ikke om, at vi gør tingene anderledes eller har haft en hårdere opstart end tidligere, men om alt det, det kræver af os for at tage et skridt frem, så vi måske kan tage et-to-tro point mere, siger han.

- I den første tid, jeg har været her, har vi arbejdet med de store linjer. Det har handlet om kulturen, spillestilen og hvem skal være hvor. Det er på plads, og nu skal vi til at have fat i detaljerne. Fokus er blevet kogt ned.

I weekenden spiller truppen en intern kamp, hvorefter de drager på træningslejr i tyske Rotenburg, hvor der venter en test mod en lokal modstander. Og det er det. Derefter venter Hobro i sæsonpremieren mandag 15. juli.

Betyder det, at tiden på træningsbanen nærmest er vigtigere end de testkampe, I skal spille?

- Nej. Dagens træning var vigtig, men det er tirsdagens kamp mod Horsens også. Den vil vi da vinde. Der er ingen tid at spilde, smiler han.

David Nielsen udtalte for et par uger siden til denne avis, at han forventede, at holdet ville og skulle blive bedre i forhold til præstationerne i foråret.

- Det handler ikke nødvendigvis om at spille bedre, men bedre resultater kan også komme af at forsvare dødbolde bedre eller at agere klogere i nogle enkelte situationer eller lige have den sidste kvalitet i afslutningerne, når vi får chancen. Det er alle de små ting, der samlet set skal gøre os til et bedre fodboldhold. Vi skal længere ned i dybden med tingene.

Med nævnte overgangssæson i vente med tre direkte nedrykkere, bliver der snakket rigtig meget om at få et godt og solidt afsæt i de første kampe. AGF har fire udekampe i de første fem opgør, hvor de blandt andre møder både FC København og FC Midtjylland.

Et på papiret barsk startprogram.

- Det er vigtigt at komme godt i gang med sæsonen med masser af energi og tro på tingene. Og så være upåvirkelig i forhold til, om vi vinder eller taber de første kampe. Det kræver overskud, men lige nu er spillerne et sted, hvor de lider fysisk og mentalt. Det kommer de til at gøre en uge eller halvanden endnu. De har ondt i benene og kæmper alle for at komme til at spille. Vi skal være klar, kommer det fra cheftræneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce