Annonce
AGF

AGF-cheftræner: FCM spiller Champions League, så vi skal finde et nyt og højere niveau for at følge med

Bror Blume mener, at AGF i den forgangne sæson fik lukket noget af det niveaumæssige hul op til FC Midtjylland.  Foto: Axel Schütt
Selvom AGF har vundet de seneste tre indbyrdes opgør mod de danske mestre, skal holdet løfte sig yderligere i niveau, hvis det skal blive til gevinst i søndagens topopgør. For FC Midtjylland begynder at kunne høste af erfaringerne fra Champions League, lyder det fra David Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Det kan godt være, at AGF i den seneste sæson, 2019/20, som bronzevinder endte markante 18 point efter mestrene fra FC Midtjylland, men efter tre århusianske sejre i de tre seneste indbyrdes opgør, to af dem i Mesterskabsspillet, var fornemmelsen dog alligevel, at man niveaumæssigt var kommet tættere på midtjyderne.

Nu er det så en ny sæson, allerede otte runder gammel, og de to klubber ligger nærmest side om side i toppen af Superligaen, to og tre, og støder for første gang sammen søndag eftermiddag på Ceres Park.

Men selvom AGF måske har det mentale overtag efter tre indbyrdes sejre på stribe, og med nummer fire af slagsen kan overhale dem fra Herning og omegn i tabellen, er det ifølge cheftræner David Nielsen ikke ensbetydende, at AGF er kommet tættere på de danske mestre.

- Vi var jo kommet tættere på dem. Men nu har de fået lov til at smage, hvordan det er at spille mod de allerbedste i Europa, så vi skal også hæve barren for at følge med. De er hoppet op på et højere niveau, så det skal vi også kunne, kommer det fra Nielsen.

Samme toner kommer fra midtbanespiller Bror Blume:

- Jeg synes, at vi kom tættere på dem henover sidste sæson, men vi skal heller ikke undervurdere, at de kampe de spiller i Champions League for tiden, gør, at de rykker sig yderligere. Så der er fortsat forskel. Vi har vundet tre kampe i træk mod dem, men det betyder på ingen måde, at vi vinder søndag. De har meget at forholde sig til lige nu, men er stadigvæk et sindssygt dygtigt fodboldhold. Det er det bedste hold i Danmark, men vi glæder os og jeg mærker, at alle er 100 procent klar til opgaven. Det skal vi også være, hvis vi have noget med, siger Blume.

Har I også hævet jeres niveau?

- Ja, det synes jeg faktisk, at vi har. Vi levede nogle gange lidt meget på Mustapha Bundu i sidste sæson, han er her ikke mere, så vi er også i gang med at finde på andre måder at spille rent offensivt. Det har ikke været lige godt i alle kampe, men jeg synes, at vi har løftet os, fordi vi kan spille lidt mere forskellige kampe nu. Vi har haft lidt problemer i de seneste kampe, men vi ved også, at når vi kommer til de her kampe mod rækkens bedste hold, skal vi nok være der, mener midtbanespilleren.


De kommer med alt, hvad de overhovedet har. Det er jeg sikker på. Ajax-kampen kommer de først til at tænke på bagefter

David Nielsen, cheftræner, AGF


Annonce

De har vist os vejen

Tre sejre i træk, målscore 10-4, over FC Midtjylland, 4-2 på udebane i Parken over FCK og 3-0 på Brøndby Stadion. AGF var i sidste sæson allerbedst, når modstanden var hårdest. Det udviklede holdet, troen på egne evner, den mentale hårdhed.

- Det er jo hold som FC København, Brøndby og FC Midtjylland, der har vist os, hvad der skal til for at være med helt fremme i ligaen. FCM har i lang tid været på et helt andet niveau end os, så vi har målt os op mod dem i forhold til den intensitet og fysik, det er nødvendigt at spille med hver eneste gang, lyder det fra David Nielsen, der fortsætter:

- Vi har haltet efter, men kom måske lidt tættere på i slutningen af sidste sæson. Nu skal vi så møde dem igen, og de kommer med erfaringer og energi fra Champions League, både kvalifikationen og gruppespillet, og det kommer jo overordnet også til at rykke deres niveau, deres intensitetsniveau. Det vil så vise sig, om vi tilsvarende også er i stand til at tage et nyk op i niveau.

- Vores spillestil er vokset frem af at spille mod FC Midtjylland. Vores måde at flytte brikkerne på, tager udgangspunkt i, at vi gerne vil matche de allerbedste hold. Derfor passer vores formation også perfekt til at spille mod netop FC Midtjylland og FC København og Brøndby. Vi kan godt lide, at kampene kommer op på et højt niveau intensitetsmæssigt, lyder det fra David Nielsen.

Men kan I overhovedet bruge kampene mod FCM fra sidste sæson til noget som helst?

- Ja, ja, rigtig meget. Vi har jo vist os selv, hvad vi er i stand til. Vi var jo nærmest chokerede over os selv efter 3-1-sejren i Herning i december. I den efterfølgende løb kampen os faktisk af hænde, vi var bagud med 1-3, men kom tilbage,  og når du gør det, handler det måske også om, at modstanderen stopper lidt med at spille. Men ens for alle kampene er, at vi har matchet dem, og vi har sat kniven ind, når vi har fået chancen for at gøre det, siger Nielsen.

Annonce

En slags wow-effekt

Bror Blume, der startede på banen i alle tre sejre over FC Midtjylland i den forgangne sæson, mener, at netop de kampe var med til at skyde den nødvendige selvtillid, et tiltrængt mentalt boost ind i holdet.

- Den kamp vi vandt i Herning tilbage i december (3-1, red.), tror jeg, gav holdet rigtig meget på grund af den måde, vi gjorde det på. Det var ikke bare en kamp, hvor vi var presset i bund, og så var lidt heldige, nej, vi var det bedste hold, så det gav lidt en wow-effekt til alle. Vi viste, at vi godt kunne være med, at vi kunne mere end vi måske lige troede. Den sejr var i høj grad med til at definere resten af sæsonen, vurderer Bror Blume.

Hvordan skal det så blive til endnu en meriterende sejr?

- Jeg tror, at det handler om parathed. Vi ved jo, at de kommer til at have bolden en hel del, så vores pres skal sidde, og formår vi det, kan vi tvinge dem til at slå flere lange bolde, og dermed også skabe muligheder for at komme i vores omstillinger. Jo bedre hold, man møder i Superligaen, jo mere spredt står de faktisk tit i forsvaret, fordi de lever endnu mere af deres individuelle kvaliteter. Så vi skal spille hurtigt og kan vi få sat tre-fire hurtige afleveringer sammen, så skal vi også nok komme til chancer, siger AGFeren.

David Nielsen, der til søndagens opgør igen kan råde over back-profilen Casper Højer Nielsen, forventer en intens, fysisk, kantet affære. Og cheftræneren ser det ikke som en fordel, at modstanderen allerede onsdag har en vigtig opgave mod hollandske Ajax i Champions League.

- De kommer med alt, hvad de overhovedet har. Det er jeg sikker på. Ajax-kampen kommer de først til at tænke på bagefter. Nu har de overstået de første tre kampe i gruppespillet, der kan man godt miste lidt fokus, men nu de kommer fra en landskampspause, så der ikke noget med træthed eller manglende fokus, kommer det fra AGF-træneren.

Fakta

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til søndagens topopgør på Ceres Park mod FC Midtjylland:

  • Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Bror Blume, Gift Links - Patrick Mortensen
  • Der er kick off klokken 16.00
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stort fald i antallet af nye coronasmittede i Aarhus: Men den gode nyhed har desværre en nedslående bagside

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Aarhus

Aarhus-skole sender 14 klasser hjem: Ramt af stort corona-smitteudbrud

Annonce