Annonce
AGF

AGF-cheftræner godkender første halvdel af Superliga-grundspillet

Cheftræner David Nielsen mener, at AGF sagtens kunne have haft flere point på nuværende tidspunkt, men er tilfreds med at være indenfor top seks efter første halvdel af sæsonen. Foto: Axel Schütt
David Nielsen vil hellere tabe som mod Silkeborg, end blive kørt ud af banen på røv og albuer af en markant bedre modstander, for det giver noget at arbejde med, hvis det er "småting" og ikke holdets generelle kvalitet, den har været gal med. Mandag venter FC København på Ceres Park.
Annonce

FODBOLD: Det kunne være langt værre. Det kunne sagtens være markant sværere at få spillerne på benene igen, fysisk som mentalt.

AGF kommer godt nok fra et smerteligt nederlag til Silkeborg foran 22.175 tilskuere i egen Ceres-hule, men de her ’vi burde have vundet’-opgør er ifølge cheftræner David Nielsen ingenlunde de værste at reparere på frem mod den næste kamp: I dette tilfælde FC København på mandag.

- Det, der kan være svært, er, hvis man som hold er i tvivl om, hvorvidt man har gjort det godt nok. Det er jo åbenlyst, at vi fejler mod Silkeborg. Og det kan jo ske i fodbold. Men vi gør jo ikke alt galt. Vi producerer masser af chancer, så det er ikke alt vi mislykkedes med, men vi formår ikke at forsvare os godt nok, og det taber vi kampen på, lyder det fra Nielsen.

- Nej, de værste kampe at tabe, er dem, hvor du bliver spillet ud af brættet og taber 0-4. Det hader jeg. De er hårde at rejse sig fra.

Du mener, at det er værre at tabe klart til et tydeligvis bedre fodboldhold på dagen end at smide en oplagt sejr på jorden som mod Silkeborg?

- Ja, ja, det er det værste, jeg ved. Det kan jeg ikke acceptere. Der var jo rigtig meget at stille op mod Silkeborg, og derfor er det også nogle små ting, der afgør resultatet. Det er nogle få ting, vi ikke lige får gjort færdige. Så vi står ikke med et problem, der er uløseligt her bagefter. Men når du møder et hold, der er tre niveauer over dig, og du ligner et miniputhold, har du for alvor et problem. For hvad er der at skrue på? Det kan godt være nemmere at acceptere for folk omkring, fordi de andre bare var bedre, men ikke for mig som træner, kommer det fra AGF-træneren.

- Der er da ikke noget, der er værre end at høre på, at ”de var bare bedre end os” efter en kamp. Det gider jeg simpelthen ikke høre på, tilføjer han.

Annonce

Det er godkendt

AGF rundede mod Silkeborg 13 kampe i Superligane i denne sæson, og har dermed mødt samtlige modstandere én gang. Status: Efter første halvdel af grundspillet ligger århusianerne på en femteplads, to point efter Brøndby på tredjepladsen, to point bedre end Sønderjyske på niendepladsen.

Det er tæt, men også indenfor skiven, når nu målsætningen hedder top seks.

Og derfor erklærer David Nielsen sig også tilfreds med tingenes tilstand, når han bliver bedt om at evaluere første halvdel, selvom de to seneste kampe har leveret nul point til det samlede regnskab.

- Ja, altså, der er ingen tvivl om, at vi pointmæssigt er et sted, hvor vi godt kan være tilfredse. Men vi har også bølget noget frem og tilbage i vores præstationer. Det kunne godt have været anderledes, det kunne godt have været bedre, men vi skal ikke klage over at ligge, hvor vi gør, for vi har også haft en periode, hvor vi vandt seks på stribe, siger han.

Det vigtigste er, at holdet er i stand til at nulstille efter hver eneste kamp – uanset resultatet.

- Vi må ikke være et sted, som er dårligt, fordi vi har tabt to kampe i træk. Det har været to lidt ekstreme kampe. Et opgør mod vores lokalrivaler fra Randers og så den her hjemmekamp på et fyldt stadion, hvor vi taber til rækkens bundhold. Vi er et hold, der har vist, at det er lidt ligegyldigt, hvem vi møder. Vi kan slå alle, men vi kan så også tabe til alle i rækken. Er vi ikke på toppen, jamen, så taber vi til Lyngby og til Silkeborg. Men vi kan også tage til Brøndby og rive plænen op.

Føler du, at I burde have haft mere ud af de første 13 kampe?

- Ja, det gør jeg. Vi kunne have fået mere ud af de første kampe i sæsonen, og vi skulle helt klart have haft mere ud af de seneste to. Omvendt så har vi ikke på forhånd bogført med en sejr i Brøndby, ligesom vi har slået vores indbyrdes rivaler FC Nordsjælland, AaB og OB lige i røven af hinanden. Det har så gjort, at vi på trods af en noget tung start, og et par dårlige kampe nu her, fortsat er med i top seks, og er et sted, hvor vi også gerne skal være, lyder det fra AGF-træneren, der til mandagens opgør mod FC København sandsynligvis fortsat må undvære de skadede Mustafa Amini og Frederik Tingager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce