Annonce
AGF

AGF-cheftræner inden pokaldyst: Det kan sagtens blive en tæt kamp

AGFs Magnus Anbo i aktion på Marstal Stadion mod et særdeles besværligt hjemmehold i den seneste pokalkamp. Det ligner genvalg til den unge back i startopstillingen mod VSK Aarhus torsdag aften. Foto: Katrine Becher Damkjær
AGF-cheftræner David Nielsen forventer en åben affære i torsdagens pokalkamp mod VSK Aarhus. Forskrækkelsen på Ærø i seneste runde har han ikke brugt tid på siden.
Annonce

FODBOLD: Hvem skal videre fra pokalturneringens tredje runde og med i bowlen blandt de sidste 16 klubber: AGF eller VSK Aarhus?

I bund og grund skulle man mene, at udfaldet af torsdagens lokalopgør på Vejlby Stadion burde give sig selv, eftersom det er Superligaens p.t. tredjebedste mandskab mod nummer tredjesidst fra 2. divisions pulje 2, men med AGFernes slappe hiv og sving-præstation på Ærø mod Marstal/Rise for et par uger siden, er der naturligvis ikke noget, der giver sig selv.

Ved den lejlighed var århusianerne bagud med 0-2 til der manglede et kvarter mod holdet fra Fynsserien, reddede sig med yderste af tåneglene en forlænget spilletid, der så til gengæld blev vundet med fire mål.

Ifølge AGF-cheftræner David Nielsen har han dog ikke brugt meget krudt på at rode rundt i den seneste pokalkamp for at sætte sine spillere op til endnu en udfordring mod et lavere rangerende mandskab.

- Vi sletter alle kampe. Det har vi også allerede gjort med OB-kampen. Og Marstal. Vi er videre. Og nu er det den her kamp, der betyder noget for os. Det, vi skal lære af det, er, at det er meget simpelt og nemt at ryge ud af pokalturneringen. Det skal vi være klar på. Vi ved jo fra Ærø, at der ikke skal mere end to dødbolde til, for at det kan se rigtig, rigtig sort ud selv mod et hold fra den femtebedste række, kommer det fra Nielsen efter onsdagens træningspas på Fredensvang.

Du har ikke efterfølgende brugt kampen som et wake up-call for de unge, der spillede på Ærø?

- Kampen har i sig selv været rigelig lærestreg for dem. Det behøver vi ikke blive ved med at slå dem i hovederne med. Når det er sagt, tror jeg nu også, at vi kunne være kommet i problemer, hvis vi havde stillet med flere af dem fra vores normalt stærkeste formation, når nu kampen forløb som den gjorde. Derfor er det heller ikke noget, vi bruger mod de unge i forhold til, om vi tror på dem eller ej. Vi leverede ikke godt, men gik videre, og er videre, siger AGF-træneren med et smil.

Kampen har i sig selv været rigelig lærestreg for dem. Det behøver vi ikke blive ved med at slå dem i hovederne med.

Cheftræner David Nielsen om Marstal-kampen i seneste pokalrunde

Annonce

Mere åben kamp

- Det betyder ikke, at vi ikke skal tage læring med derfra. Men det handler nu mest om den offensive del af vores spil end det mentale. At de laver to mål på to dødbolde i et vildt blæsevejr, det er som, det er. Deres dødbolde var jo nærmest på Superliga-niveau. Det er jo ikke noget med, at vi bliver splittet ad, men vi magter bare ikke at skabe nok fremad banen mod dem. Det var problemet, og det skal vi lave om på mod VSK, siger han.

Mod Jens Gjesings mandskab forventes han dog at stille med en del flere af sine mere etablerede navne end tilfældet var mod Marstal/Rise. Jesper Juelsgård er tilbage efter sin skade, det samme er målmand William Eskelinen, og Nicolai Poulsen ser ud til at skulle styre holdet fra den centrale midtbane torsdag aften.

Forventer cheftræneren så et lignende kampbillede med en modstander, der er svær - nærmest umulig - at lokke frem?

- Nej, jeg forventer en mere åben kamp, hvor de vil have mere etableret spil end Marstal havde. VSK har et andet niveau. Vi vil møde et bedre hold, der kan mere med bolden, og det vil gøre det hele mere åbent. De kan godt give os problemer, lyder det fra David Nielsen, der vanen tro hellere vil tale den kommende modstander op end ned.

- Vi kender jo til deres startformation, og hvilke spillere, der har nogle spidskompetencer, der potentielt kan true os. Og det er der faktisk en del af dem, der har. Det gælder både i forhold til fart og pågåenhed. Vi må ikke gå ud og forvente et kampbillede, hvor det bare er os, der maler på, og styrer spillet. Det er 2. division mod Superligaen. Det kan sagtens blive en tæt kamp.

AGF

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til opgøret i pokalturneringens tredje runde mod VSK Aarhus:

 • William Eskelinen
 • Magnus Anbo
 • Sebastian Hausner
 • Jesper Juelsgård
 • Alex Gersbach
 • Nicolai Poulsen
 • Jon Dagur Thorsteinsson
 • Zach Duncan
 • Bror Blume
 • Gift Links
 • Alexander Ammitzbøll.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Aarhus For abonnenter

Vagtfirma på Aarhus Ø: - De unge er ved at smadre en århusiansk turistperle

Aarhus For abonnenter

Efter ny uro på Aarhus Ø: Antallet af private vagter fordobles

Annonce