Annonce
AGF

AGF-cheftræner inden Randers-brag: Vi er lige der, hvor vi skal være

David Nielsen, cheftræner i AGF, håber på, at spillerne kan holde energiniveauet oppe lidt endnu i foråret, så også Randers FC kan forceres. Foto: Ole Nielsen
AGF har ikke leveret godt mod Randers FC i indeværende sæson, men det lægger cheftræner David Nielsen ikke så meget i. På lørdag - i det første af to playoff-opgør mod kronjyderne - venter en helt ny kamp mod en helt anden modstander end tidligere, lyder det. Tavlen er visket ren.
Annonce

FODBOLD: På lørdag er der i den grad kridtet op til ramasjang på Cepheus Park Randers, når der bliver fløjtet op til det første Europa Playoff-opgør af to mellem Randers FC og AGF.

Gæsterne møder op med syv sejre i træk som energidrik. Hjemmeholdet har på sin vis også leveret til den positive side i dette sene forår, og har kun tabt én af klubbens seneste otte kampe. De fire er blevet vundet.

Så det er resultatmæssigt formstærke mandskaber, der ramler sammen. Og guleroden, der hænger og dingler lige foran heste og isbjørne: En plads i Europa Playoff-finalen.

- Det bliver helt sikkert intenst. Det er altid intenst mod Randers, og det er altid intenst at spille de her playoff-kampe. Nu har vi efterhånden spillet rigtig mange af dem over de seneste to sæsoner, og jeg tror faktisk ikke, at der er andre klubber, der har spillet lige så mange af dem som os. Så vi ved efterhånden godt, hvad det handler om. Det er en test, hvor man skal gøre det perfekt i to gange 90 minutter. Det handler om at få modstanderen til at reagere så meget som overhovedet muligt på det, vi gør, lyder det fra AGFs cheftræner David Nielsen.

AGF har mødt Randers to gange i løbet af sæsonen, og har kun presset et enkelt point ud af anstrengelserne. Det blev 0-0 i Randers tidligt på sæsonen. Senere tabte århusianerne 0-2 på eget græs.

Ikke ligefrem to præstationer, der pynter i historiebøgerne.

David Nielsen har dog for længst slettet de to kampe fra hukommelsen. Dengang er længe siden.

- Det er i grunden altid anderledes, når du møder et hold igen. Det er aldrig det samme. Det er jo alt efter, hvilket modus det enkelte hold er i, hvilke spillere, der er tilgængelige, og det giver bare bestemte udtryk på forskellige dage. Der vil altid være spillere, der er inde og ude, og der vil altid være en stemning på holdene, som der ikke var sidste gang, man mødte hinanden. Vi er et andet sted end sidst, vi mødte dem, og det er de også. Så hvordan Randers lige bliver at møde på lørdag, vil vi ikke have mødt før, uanset, hvor gode eller dårlige de så kommer til at fremstå.

Randers har ry for at være fysisk stærke og velorganiserede. Hvordan ser du Randers i den nuværende forfatning?

- Der er ikke noget hold i Superligaen, der ikke er velorganiseret, og som ikke kommer med noget fysik. Når Randers er gode, kommer de med masser af power, de forsvarer sig godt, men de har haft svært ved at score mål, siger Nielsen.

Annonce

Ind i skruetvingen

Randers FC kvalificerede sig til kampene mod AGF ved at vinde samlet 5-4 over Sønderjyske. Efter 1-1 i Haderslev, og en svag kronjysk præstation, vandt de 4-3 på hjemmebane. Randers gik "mål-amok". En smule atypisk.

- Det blev jo en vild kamp, der kunne være gået begge veje, mens vi formåede at holde AaB i en skruetvinge over de to kampe. Men det kan vi ikke bruge til noget nu. Det afhænger jo, hvad der sker i kampen. Kommer der et tidligt mål? Og hvordan responderer det andet hold så på det? Vi kan ikke vide, hvad der kommer til ske, men det vi kan gøre er, at forberede os bedst muligt på alt det, vi ved om Randers. Og endnu vigtigere? Det vi ved om os selv.

Men den følelse af kontrol I havde mod AaB, kan I vel også godt tage med jer mod Randers?

- Vi er for så vidt færdige med AaB-kampene, men ja, jeg konstaterer, at vi holdt dem i en skruetvinge - fysisk, mentalt og på alle mulige andre måder - og de fik aldrig en lille snert af, at de skulle få noget med derfra. Hjemmekampen var mentalt set stærkt håndteret af spillerne, mens det ude bare var en superstærk fodboldkamp af os.

Og det tager I vel med?

- Ja, vi kan tage det generelle energiniveau med os videre. Nu kommer der en ny kamp i weekenden, hvor vi skal sørge for at bringe den det samme sted hen. Det kan også sagtens blive en vild kamp, og det skal vi også være i stand til at agere på. Jo sundere holdet er, jo større er sandsynligheden for, at vi kan håndtere de forskellige scenarier, der kan opstå.

I var fysisk dominerende mod AaB. Bliver det ikke sværere at være det mod et hold som Randers?

- Ja, det bliver anderledes, for AaB ville rigtig gerne bygge spillet op, og det havde vi en god plan mod. Nu møder vi et hold, der gør tingene på en helt anden måde, og som kommer til at gå højt op på banen for at presse os og lukke med to angribere og en midtbanespiller, der ligger højt. Det skal vi være klar til.

AGF-cheftræneren kan ikke løbe fra, at han og holdet kommer brasende ind i de kommende opgør med kæmpe selvtillid og en tro på, at de kan gøre rigtig ondt på Randers. Det er der ikke grund til at underspille.

- Det siger sig selv, hvor vi er lige nu. Det kan alle vel godt regne ud. Vi er lige der, hvor vi skal være. Vi er klar til at spille de her to kampe, og vi har bragt os selv i en fordelagtig situation, så vi behøver ikke at snakke så meget om, hvad der har bragt os i den situation. Det ved alle. Det skal vi ikke bruge energi på, men derimod på at slå Randers, så vi kan komme i den finale, kommer det fra David Nielsen.

- Vi ved, det bliver svært, og det er rigtigt, at vi generelt har haft det svært mod Randers, men det har vi også haft mod AaB og mod Horsens. Det har vi fået løst. Det kan vi også gøre mod Randers.

Det første af de to playoff-møder spilles på lørdag klokken 16.00. Der er returkamp i Aarhus næste søndag 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce