Annonce
AGF

AGF-cheftræner: - Jeg tror og håber, at der snart kan komme tilskuere til kampene

Nicolai Poulsen (tv.) og Nicklas Helenius i fuld vigør på Fredensvang tirsdag formiddag. Foto: Axel Schütt
David Nielsen tror ikke på, at den lange kamppause vil have synlig effekt på kvaliteten af AGFs første kampe. Derudover øjner cheftræneren en mulighed for, at der snart igen kan lukkes et vist antal tilskuere ind på stadion.
Annonce

FODBOLD: David Nielsen er godt tilfreds.

Med lidt over en uge til genstarten på en corona-strandet Superliga-sæson kigger AGF-cheftræneren ind på en sulten flok af spillere, en flok, der står skarpt rent fysisk, men selvfølgelig – som alle andre – er spændte på, hvad næsten tre måneders kamppause har gjort ved evnerne indenfor kridtstregerne.

Fra starten af sidste uge måtte AGF-truppen igen træne sammen som hold. Det havde de ikke gjort i to måneder.

- Det har set rigtig fint ud. Fysikken er på plads, men det er klart, at det er kampformen, der bliver et tema. Der er lidt rust, der skal bankes af. Det er en uvant situation for alle. Vi er klar til at spille, det er alle klubber, men der kommer helt sikkert til at være nogle småfejl i de første kampe, både placeringsmæssigt og teknisk. Det tror jeg, at alle hold kalkulerer med. Det er bare sådan, det er, kommer det fra David Nielsen inden tirsdagens træningspas på Fredensvang.

Han er også spændt.

- Det er jo første gang, at vi har prøvet det her, og det må vi bare få det bedste ud af. Spillerne arbejder godt, og er i super humør og har lyst til at spille, men sådan er det vel også i de andre klubber? Det tror jeg. Det er ikke bare her. Desværre.

Han griner, hiver lidt i det gråstænkede fuldskæg. Hvad tænker han, at det vil betyde for kvaliteten af de første kampe?

- Det vil man ikke kunne se med det blotte øje. Nu sad jeg og så samtlige kampe i Bundesligaen hen over weekenden, og laver du sådan en lille ramme omkring din skærm, så du ikke kan se, at der ikke er tilskuere, kan du faktisk ikke se forskel overhovedet fra før til nu. Som i overhovedet ikke.

Så det er de helt små detaljer, som kun I trænere kommer til at se, der bliver forskellen?

- Ja. Det bliver ikke synligt for den almindelige fodboldfan. I Bundesliga-kampene var det mere nogle holdmæssige ting, der gjorde forskellen. Det mentale. Der var hold, der slet ikke var på plads oppe i hovederne, som Frankfurt, de var slet ikke mødt op, siger han.

Frankfurt tabte i øvrigt 1-3 på hjemmebane til Mönchengladbach.

- Vi skal spille fodbold, folk kan gå på cafe, og hvis der må være 500 tilskuere, er det fint. 0 og 500 er en kæmpe forskel. Så der er folk, der kan opleve fodbold og fortælle om det og opleve det. Skal vi holde en meters afstand, så kunne det godt være, at man i juli kunne have et vist antal tilskuere inde. Jeg håber da ikke, man lukker dørene for det.
Annonce

Måske tilskuere på stadion?

Hvordan sikrer du dig sig som træner, at netop det ikke sker, når nu I skal spille uden tilskuere og står i den her uvante situation?

- Det er svært. Du kan jo godt synes, at dit hold bare er så klar, og så møder du et hold, der bare er endnu mere på og simpelthen spiser øjeblikket. Det er det, det handler om for os i staben. At få løst det på en eller anden måde. Vi skal være så klar som overhovedet muligt.

Kan du gøre noget ekstra inde i omklædningsrummet?

- Ja, det kan jeg, men jeg tror også, at hvis jeg gør et eller andet helt anderledes i forhold til, hvad jeg plejer, vil spillerne også synes, at det er meget underligt. Det vil altid være en fordel for Horsens at spille inde i Parken uden tilskuere. Det vil også være en fordel for os at spille i Parken uden tilskuere. Det vil være en fordel for Hobro at møde os i Aarhus uden tilskuere på stadion, siger Nielsen.

Han har tidligere afvist at svare på spørgsmål om, hvad det betyder at spille kampe uden tilskuere. Det gør han ikke længere. For der er lys for enden af tunnelen, hvis man spørger ham denne tirsdag formiddag.

- Jeg håber og tror på, at vi kan nå at få tilskuere til kampene, lyder det overraskende fra AGF-træneren.

De danske myndigheder har indtil videre fastholdt forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer frem til 1. september, hvorfor resten af sæsonen altså – som det står her og nu - skal spilles uden tilskuere.

- Der er ingen grund til at sige, at det ikke er muligt. Jeg håber, at hele Danmark pludselig finder ud af, at vi kan åbne alt, som det var før. Jeg er positivt indstillet. Der skal nok være nogle, der siger, at hold kæft, hvor er han dum. Men sådan fungerer jeg. Jeg håber og tror på, at det er ovre nu, siger han.

- Vi skal spille fodbold, folk kan gå på cafe, og hvis der må være 500 tilskuere, er det fint. 0 og 500 er en kæmpe forskel. Så der er folk, der kan opleve fodbold og fortælle om det og opleve det. Skal vi holde en meters afstand, så kunne det godt være, at man i juli kunne have et vist antal tilskuere inde. Jeg håber da ikke, man lukker dørene for det, kommer det fra AGFs cheftræner.

AGF møder Randers FC torsdag 28. maj på Ceres Park.

David Nielsen ser positivt på mulighederne for snart at spille foran tilskuere igen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce