Annonce
AGF

AGF-cheftræner: Når der forsvinder en profil, træder andre frem

AGF-træner David Nielsen må kigge langt efter Jens Stage fremover. Det lader dog ikke til at påvirke ham, at én af holdets profiler i sidste sæson nu er blevet københavner. Foto: Ole Nielsen.
Cheftræner David Nielsen er ikke bekymret på holdets vegne over at have mistet Jens Stage, men efterlyser mere karakter fra truppens mest erfarne. Nu vokser holdet en anden vej, lyder det.

FODBOLD: Det er ren nordtysk sommeridyl.

Ok, solen kigger kun her og der frem fra skyerne denne formiddag, temperaturen har svært ved at svinge sig op over de 20 grader, et par byger råber også op, men når AGF-truppen ankommer til træningsbanen i Rotenburg i samlet flok på lejede cykler og med badetøfler på fødderne, bliver det umiddelbart ikke meget mere tilbagelænet.

Indenfor kridtstregerne er der nu ingen slingren på cykel. Her er det fødder og albuer, der skal tale, og intensiteten er høj.

Seancen bliver afsluttet med tempoløb. Man bliver forpustet bare af at kigge på fra sidelinjen. Spillerne bliver banket godt og grundigt igennem.

- Det er, som det skal være, siger cheftræner David Nielsen, der onsdag havde alle mand på træningsbanen, ikke en eneste alvorlig skade, kun Kasper Lunding og Magnus Anbo på skånekost.

Jens Stage og Adama Guira er her ikke mere, de er blevet solgt, og hvad gør det ved det sportslige projekt her og nu, hvor der er mindre end 14 dage til sæsonpremieren i Hobro?

- Det er sådan, det er. Nu vokser holdet en anden vej, og sådan er det altid, alt efter om man får eller mister spillere. Det giver noget nyt. Det sker jo også, hvis en spiller bliver skadet over en længere periode. Så skal vi også finde på noget andet. Det er vi vant til, og det er en del af fodbold, kommer det fra ham.

Især tabet af Jens Stage, der spillede en central rolle på holdet i foråret, kræver en hurtig ommøblering på de indre linjer. En bitter pille for en ambitiøs cheftræner at sluge?

- Vi er glade for den tid, vi har haft Jens Stage i truppen, og vi er glade på hans vegne for, at han har fået den mulighed, og så er vi ellers videre. Nu handler det om at få nogle andre til at træde i karakter i stedet. Vi har spillet i en periode, hvor vi gjorde brug af Jens Stages kompetencer, og nu skal vi spille på en måde, så andre spilleres kompetencer bliver brugt rigtigt, siger David Nielsen.

Annonce

Nu skal de erfarne også rykke

Og i og med, at Nicolai Poulsen er kommet til fra Randers, og kan træde direkte ind på den sekser-position, Stage sad på i foråret, er det i grunden ikke den store revolution, der er tale om.

- Han spiller på den på anden måde, end Jens Stage gjorde, og også end Adama Guira ville have gjort, så vi er allerede dækket ind. Det giver sig selv, at det betyder noget at miste en spiller, der er god nok til at spille for FC København. Men ligesom vi bragte Jens Stage frem, vil vi komme til at bringe andre frem. Jeg synes, at vi har en spændende trup med mange gode spillere, og med mulighed for mange spændende konstellationer. Det er positivt, mener cheftræneren, der peger på, at de mange unge spillere i truppen bliver ved med at lægge lag på deres udvikling. Det har gjort bredden større, træningerne bedre.

Er konkurrencen blevet skærpet i forhold til for bare et år siden?

- Ja, på nogle pladser. Og på andre pladser ikke. Det er en svær balance, for det kræver efterhånden en del at kunne spille 35-40 kampe på højt niveau i løbet af et år. Det synes jeg, at vi har haft problemer med, og derfor er jeg glad for, at vi har fået en større bredde. Bredden er god i truppen nu, og så håber vi, at vi kan skabe nogle flere toppe.

Og sådan en spiller var Jens Stage i store dele af foråret. Han trak de andre med. På træningsbanen og i kampene.

- Alle spillere tror selv, at de kan spille de her 35-40 kampe på højt niveau henover en sæson, men det har jeg kunnet konstatere, at vi ikke er lykkedes med. Der mangler et niveau eller to endnu. Det skal vi have uddannet flere spillere til at kunne gøre. Og der peger pilen på de mere erfarne. De unge skal sørge for at blive gode nok til at spille på holdet, mens de erfarne skal stå klar til samtlige kampe og have et lavt bundniveau. Og det er der nogle af vores ældre spillere, der mangler. Det er næste step for vores hold, siger Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce