Annonce
AGF

AGF-cheftræner roste unge som gamle efter test-sejr over Viborg

Patrick Mortensen har bragt AGF foran med 1-0, og jubler over scoringen sammen med Jakob Ankersen og Casper Højer. Foto: Axel Schütt
AGF slog Viborg med 2-1 i årets første fodboldkamp. Cheftræner David Nielsen kunne lide, hvad han så på kunstgræsset på Fredensvang, men så selvsagt også plads til forbedringer henover de kommende uger.

FODBOLD: Stor dramatik, mindeværdige øjeblikke, kaster vinteropstartens første testkampe sjældent af sig.

Det er opgør med tunge ben efter de første par ugers træningspas, det er mange udskiftninger, det er koldt, det er kunstgræs, og det er et godt stykke fra at spille om point i Superligaen, duften af rigtigt græs.

Det er meget mere varm kakao end champagne.

Fredag lige efter frokosttid spillede AGF årets første testkamp, den endte med en sejr på 2-1 over Viborg FF fra landets næstbedste række, og nej, selvom der var mødt en ganske imponerende skare af mennesker op for at kigge på, blev de helt som forventet på ingen måde blæst bagover og ud på Jyllands Allé af hverken niveau, tænding eller finurligheder inden for kridtstregerne. Og sådan er det bare.

Ok, der var da lige lidt håndgemæng mellem hjemmeholdets altid iltre støvsuger Nicolai Poulsen og gæsternes Mads Aaquist i første halvleg, men ellers var det hele i grunden meget tilforladeligt, harmløst.

AGF måtte til opgøret undvære Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Jon Dagur Thorsteinsson, Jesper Juelsgård og Sebastian Hausner, men stillede alligevel med en ganske stærk ”A-kæde” i de første 45 minutter: William Eskelinen på mål, en bagkæde bestående af Munksgaard, Backman, Tingager og Højer, Patrick Mortensen i front, mens midtbanen blev fyldt op af Gift Links, Benjamin Hvidt, Bror Blume, Jakob Ankersen og førnævnte Poulsen.

Og de bragte hurtigt århusianerne på vinderkurs, da en velspillende Casper Højer røg til baglinjen og hårdt sendte bolden ind foran målet, hvor Mortensen stod klar med fod og målnæse. 1-0.

AGF-cheftræner David Nielsen kunne lide, hvad han så.

- Det var en rigtig god test. Første halvleg starter vi fint, har masser af fart, og det var fedt at se, for i forhold til den måde vi spiller på, som er meget direkte, bliver vi nødt til at gå lidt på kompromis, da vi ikke kan spille lige så hurtigt frem på kunstgræs. Så offensivt var det faktisk bedre end forventet, fordi vi har brugt meget tid på at få vores defensiv tilbage på sporet efter vinterpausen, sagde han efterfølgende.

Annonce

Testkamp

AGF-Viborg FF 2-1 (1-0)
  1. 1-0 Patrick Mortensen
  2. 2-0 Nicklas Helenius
  3. 2-1 Jeff Mensah

Tilskuere: Ca. 200 på Fredensvang

Første halvleg: William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer - Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt, Bror Blume - Gift Links, Patrick Mortensen, Jakob Ankersen

Anden halvleg: Kasper T. Kristensen - Magnus Anbo, Mikkel Lassen, Mads Bager, Mostafa Maarouf - Jacob Trenskow, Albert Erlykke Grønbæk, Nicklas Helenius - Magnus Kirchheiner, Alexander Ammitzbøll, Kasper Lunding.

De unge leverede varen

AGFerne var det klart bedste hold på banen i første halvleg, spillede sig frem til flere gode muligheder, og frontløber Mortensen burde i hvert fald have fordoblet sin vinter-testkamps-målkonto lidt senere. Men gjorde det ikke.

Gæsterne i deres grønne trøjer bed lidt fra sig i slutningen af halvlegen, hvilket tvang svenske Eskelinen ud i et par redninger efter giftige dødbolde, men det var nu ganske fortjent, at AGF var foran med en enkelt pind, de 22 spillere stemplede ud i pausen, og gjorde plads for en ordentlig stak udskiftninger.

David Nielsen skiftede som på forhånd varslet hele holdet ud, og i de sidste 45 minutter var det derfor klubbens helt unge talenter – også uprøvede navne som Magnus Kircheiner, Jacob Trenskow og Mads Bager - plus angriber Nicklas Helenius, der skulle gøre arbejdet færdigt.

Det var mælketændernes store chance for at vise sig frem, og det kunne godt ses. Gæsterne var efter pausen mest på bolden, men formåede dog ikke at spille sig frem til meget af værdi udover den sene reducering til 1-2 af Jeff Mensah. Så var der en helt anden offensiv skarphed over de unge AGFere, og midt i halvlegen kunne rutinerede Helenius øge til 2-0 efter fornemt forarbejde af Kasper Lunding ude på højrekanten.

- Det var generelt bare to AGF-hold, ét i hver halvleg, der sprudlede af lyst til at spille fodbold. De unge imponerer mig voldsomt, da de kommer ind. De er selvfølgelig lidt usikre til at begynde med, for det er ikke meget dehar spillet sammen, men de får spist sig ind i kampen igen med deres energi og fysiske formåen. Det gav gode svar, kom det fra cheftræneren.

- Der var nogle gode individuelle, afgørende præstationer, men dem skal vi have flere af. Det er lidt standard januar-måned, det her, hvor man brænder nogle oplagte chancer og topniveauet ikke helt er skruet på. Jo før, vi kommer op på vores vanlige niveau, jo bedre. Men jeg synes, at vi allerede er langt fremme, sagde David Nielsen.

AGF spiller i næste uge to testkampe. På tirsdag møder de AaB, igen på kunstgræsset på Fredensvang, og fredag går turen så til Farum Park, hvor FC Nordsjælland venter – også på kunstgræs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce