Annonce
AGF

AGF-cheftræner: - Vi kan ikke bare gå ud og spille nu, som vi gjorde mod FCM i sommer

Cheftræner David Nielsen tror på en fin fodboldkamp mod Sønderjyske på en god bane i Aarhus og mellem to spillende hold. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.
Omgivelserne skal bedømme de aktuelle kampe i Superligaen på de præmisser, de bliver spillet på, lyder det fra David Nielsen inden søndagens opgør mod Sønderjyske.

FODBOLD: Fem point er AGF foran Sønderjyske i Superliga-tabellen, begge klubber indenfor i top seks-varmen, seks kampe tilbage i grundspillet, så med en sejr til århusianerne på Ceres Park søndag eftermiddag kan cheftræner David Nielsen og resten af flokken fra Fredensvang tage et særdeles stort skridt mod at sikre sig en slutspilsplads.

Mens AGF er ubesejret i holdets seneste seks liga-opgør, tilmed har holdt nullet fire gange i træk, slider gæsternes noget mere med den aktuelle form, har tabt fire ud af de seneste fem kampe, men den statistiske forskellighed kan David Nielsen ikke bruge til noget.

Han forudseer et helt tæt opgør i Aarhus.

- Sønderjyske er stærke. Det kan godt være, at de tabte til FC København, men de spillede en fin kamp i Parken, lyder det fra AGF-cheftræneren.

Og ja, de spiller tætte kampe, Glen Ridersholms mandskab. I forårspremieren slog de de forsvarende mestre FC Midtjylland med 2-1, og herefter har tabt 0-1 til Vejle og 2-3 til FCK.

AGF spillede senest 0-0 mod 0-0, og har i det hele taget haft svært ved at kreere åbne målchancer i dette forår mod hold udenfor top seks.

Så I skal vel overordnet levere bedre - især offensivt - end mod OB for at hente tre point mod Sønderjyske?

- Vi har hele tiden fokus på at blive farlige og stoppe de andres chancer. Det er en balance. Vi skal have flere gennembrud på kanterne, og skal forsøge at skabe lidt mere, men omvendt: Hvordan fastholder vi det kollektive udtryk, der gør, at vi står så godt på banen, kommer det fra David Nielsen.

- Det er vigtigt, at vi bygger videre på det gode fundament, vi har lige nu. Mod OB så det fornuftigt ud så længe, vi afleverede med kvalitet, og banen stadigvæk nogenlunde var til at spille på. Det var der, vi skabte den største chance i kampen. Det handler om, at vi skal være der. Og det har vi større mulighed for på vores egen bane.

Annonce

Glen må gøre, hvad Glen gør

En udfordring i de første tre kampe efter vinterpausen har været at sætte topscorer Patrick Mortensen op inde i feltet. AGF forsøger fortsat at finde nøglen, men om det vil lykkes mod Sønderjyske eller ej, forventer Nielsen på denne tid af året ikke noget offensivt fyrværkeri af sine spillere.


Det bliver ikke nødvendigvis en duelkamp, for det er to hold, der kan spille. Måske tænker omgivelserne, at det er to typiske duelhold. Men Sønderjyske er blevet mere spillende, har udviklet sig på den front, så jeg tror, at det bliver en fin fodboldkamp

David Nielsen


Det er urealistisk, mener han. Det er ikke der, Superligaen er lige nu.

- Vi skal selvfølgelig arbejde med at servicere Mortensen. Men vi evaluerer kampene ud fra de præmisser, de bliver spillet på, ikke ud fra, hvordan vi spillede mod FCM på udebane i sommer. Det er andre kampe nu, og man skal kunne nogle andre ting, siger David Nielsen, der ikke bruger så meget tid op til kampstart søndag på at spekulere over, hvordan Glen Riddersholm mon har tænkt sig at gribe tingene an rent taktisk.

Den tidligere AGF-træner har det med at hive nogle kaniner op af hatten: Som at spille med seks mand i bagkæden, hvilket gav tre point mod FCM.

- Nej, vi har først og fremmest fokus på os selv, vores eget spil. Vi ser på det taktiske, men alle hold kan ændre undervejs i kampene, lave en ny opstilling. Det ved vi, hvordan vi skal håndtere, hvis det sker.

Hvad bliver det for en kamp?

- Det bliver ikke nødvendigvis en duelkamp, for det er to hold, der kan spille. Måske tænker omgivelserne, at det er to typiske duelhold. Men Sønderjyske er blevet mere spillende, har udviklet sig på den front, så jeg tror, at det bliver en fin fodboldkamp. Vi har en af de bedste baner i Danmark, så det bliver ingen undskyldning, og den skal kunne klare lidt regn, lyder det fra David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce