Annonce
AGF

Testkamp i Tyskland: AGF delte hamburgeren lige over på Sylvesterallee

Jakob Ankersen lavede begge AGFs mål i 2-2 kampen mod HSV. Foto: Ole Nielsen.
En uges træningslejr i Tyskland blev sluttet af med intens og til tider velspillet testkamp mod Hamburger SV. 2-2 endte opgøret, Jakob Ankersen blev dobbelt århusiansk målscorer og cheftræneren (næsten) ser ud til at have sit hold klar til sæsonpremieren.

FODBOLD: Sidste test inden sæsonpremieren. Sidste indikation af, hvilke elleve spillere cheftræner David Nielsen har brændt sig varm på, idealopstillingen her og nu, og derfor også den, der må formodes at være den foretrukne formation, når Hobro er modstanderen i Superligaen om ti dage.

For tredje gang i Nielsens regeringstid i AGF hed modstanderen i en sådan testkamp Hamburger SV. Lidt af en størrelse, men også en klub, der lige nu befinder sig i en sportslig krise efter først nedrykning fra Bundesliga og så en misset returbillet i sidste sæson, hvor holdet koldede fuldstændigt nede i 2. Bundesliga, da det hele skulle afgøres, og storklubben end ikke formåede at spille sig i playoff-kampe om oprykning.

Kæmpe lussing, kæmpe blamage, sure fans, deprimeret traditionsklub.

Nå, fredag var AGF altså nok engang på besøg på det imponerende anlæg klos op ad Volksparkstadion, hvor hjemmeholdet i den grad havde noget at revanchere fra sidst de to ”venskabsklubber” tørnede sammen på de velplejede græsstrå.

Her vandt AGF nemlig med hele 5-1.

Det gjorde de ikke fredag eftermiddag foran godt 200 tilskuere på en yderst velplejet bane på Sylvesterallee, nordvest for bymidten, hvor klubben holder til.

2-2 endte opgøret, og det var vel egentlig meget rimeligt, for der var chancer til mere i begge lejre, og selvom hjemmeholdet generelt havde bolden mest, var AGFerne fint med rent fysisk.

En rigtig godt test så tæt på Hobro-kampen.

Annonce
Nicolai Poulsen leverede en god indsats i AGFs sidste træningskamp inden sæsonpremieren mod Hobro. Foto: Ole Nielsen.

To scoringer fra Ankersen

Jakob Ankersen var én af de spillere, der sled allermest, og han krydrede indsatsen med to scoringer. Den første efter ti minutters spil, hvor han på en assist fra Patrick Mortensen scorede sikkert og bragte sit hold i front, mens han lige inden pausen fik udlignet til slutresultatet efter en tysk forsvarsforæring.

Og hvordan klarede de elleve startere sig så?

Overordnet godt. Oscar Whalley spillede en solid kamp i målet, kunne ikke lastes for de to tyske scoringer sat ind af østrigske Lukas Hinterseer på straffespark og gambianske Bakery Jatta, og havde undervejs flere afgørende redninger, ligesom hans normale akilleshæl, ud i feltet og gribe de forbandede indlæg, faktisk blev løst ganske fint.

I bagkæden startede Frederik Tingager og Jesper Juelsgård sammen i det centrale forsvar, og de fik en travl eftermiddag, ikke kun fordi, at tyskerne var gode og hurtige, men også fordi, de ofte bragte sig selv på hælene ved at smide dumme bolde væk i opspillet. Der er noget at arbejde på i de kommende dage.

Niklas Backman kom ind efter pausen og gjorde en fornem figur, var yderst verbal og sikker i sine indgreb, så er hovedet helt fit for fight efter den lange pause, kan svenskeren sagtens være i spil til en startplads i det første opgør.

Casper Højer Nielsen stod stærkest i billedet af de to AGF-backs, men Alexander Munksgaard fik heller ikke meget støtte fra en svagt spillende Mustapha Bundu fremme på højrekanten. Fejlene var for mange fra den dymamiske offensivspiller, koncentrationen glemt på hotellet i Rotenburg.

Ny mand imponerede

Mest opmuntrende var – set med AGF-briller – den centrale midtbane, hvor især Nicolai Poulsen lyste op med sin kløgt på sekser-positionen, og hvor både Mustafa Amini og Tobias Sana investerede masser af energi begge veje. Det var ingenlunde alt, der lykkedes, men intentionerne var der, det samme var tegningen til et frugtbart samarbejde, skulle det blive konstellationen, som David Nielsen satser på til de første kampe.

Poulsen ligner allerede en gevinst, og var forudseende i sit spil, dygtig på bolden og kompromisløs i nærkampene.

Helt fremme virkede Patrick Mortensen ikke helt på toppen, og måtte også lade sig udskifte efter en halv times spil. In kom unge Alexander Ammitzbøll, der kom i menneskehænder hos de store tyske stoppere, men alligevel fik sneget sig frem til to af de helt store, oplagte chancer i fri position, begge blev dog brændt, så der er også noget offensiv skarphed, der endnu mangler.

Alt i alt en udbytterig test i det nordtyske. Der sad noget træthed i stængerne efter nogle hårde opstartsuger, det var tydeligt at se, men tempoet var højt, og århusianerne blev på ingen måde savet fysisk over af de store, stærke HSV-spillere, der nu heller ikke er lige så langt fremme i deres forberedelser frem mod en ny sæson.

AGF har lidt tid at gå på endnu. Det kunne se værre ud. Det tænker de nok også i Hamburger SV-lejren. Så alle var glade. Og trætte.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce