Annonce
Sport

AGF-direktør afviser, at pilen peger på ledelsen

Jacob Nielsen, direktør i AGF, forklarede lørdag fyringen af Glen Riddersholm over for pressen. Foto: Jens Thaysen

Det er fodboldens natur, at cheftrænere kommer og går i højere grad end sportschefer og direktører, mener Jacob Nielsen, efter at AGF lørdag morgen fyrede Glen Riddersholm.

Fodbold: Glen Riddersholm er fortid i AGF, og den korte forklaring fra ledelsen er, at resultaterne har været for svingende og generelt ikke gode nok.

Det er en enig ledelse bestående af sportschef, direktør og bestyrelse, der har peget på cheftræneren som syndebuk for nu. Og ifølge direktør Jacob Nielsen er der på trods af de dårlige resultater ingen pil, der peger på ham.

- Det korte svar er nej. Men jeg bliver heller ikke kun målt på de sportslige resultater. Og jeg synes, at Peter Christiansen (sportschef, red.) har leveret et fantastisk godt transfervindue, der er gennemført. Og det er klart, at det skal man jo se over tid. Det bliver anskuet baglæns, og det er også den måde, vi evaluerer på, siger Jacob Nielsen.

Det er mindre end to år siden, at AGF ansatte Glen Riddersholm. Hvornår peger pilen på dig og andre i ledelsen i stedet for at pege på cheftræneren?

- Jeg synes egentlig, at det er forholdsvist simpelt. Den måde, det er målt op på med Glen Riddersholm er: Hvad får han stillet til rådighed, hvad er målsætningerne og kan vi se ham fuldføre det? Så kan vi kigge bagud og se hvor vi er nu og vi kan kigge fremad. Og det er dét, vi har gjort, siger direktøren.

Han finder det naturligt, at cheftrænere skiftes hurtigere ud end sportschefer og direktører:

- Man skal huske på at mekanismerne ikke er spor anderledes for Glen end for spillerne. Der er spillere, der har haft kontraktudløb, som har været på tre års aftaler, og de er blevet fundet for lette i forhold til dét, de har præsteret. Så der er rigtig mange spillere, der har måtte lade livet og måtte gå den samme vej som Glen.

- I AGF har man tidligere haft en lang række trænere og til sidst en sportschef, der måtte lade livet ved den tredje nedrykning (Brian Steen Nielsen i 2014, red.). Sådan er mekanismerne. Der er en noget længere horisont for sportschef og direktør. Den korteste horisont har spillerne, og derimellem ligger cheftræneren.

- Jeg tror, at Glen Riddersholm har været ansat i længere tid end hvad en Superligatræner i gennemsnit er. Men du går jo ind til sådan et samarbejde og håber, at det varer i syv år ligesom for Peter Rudbæk i halvfemserne. Eller som Ståle Solbakken i FC København. Men det er klart, at det er de færreste forhold, der er sådan, fordi vi blandt andet ikke alle sammen kan ende i top-6, siger Jacob Nielsen.

Heller ikke bestyrelsesformand Lars Fournais mener, at det skal give anmærkninger hos ledelsen, at cheftræneren nu skiftes ud.

- Vi har alle sammen et ansvar for at vi lykkes med de ting, vi gerne vil lykkes med. For bestyrelsens side forsøger vi at skabe de bedst mulige rammer og organisere virksomheden så godt som muligt og få de rigtige folk ind. Og vi forsøger at skabe en tilstrækkelig økonomi, så vi kan nå de mål, vi har sat os. Dét er bestyrelsens opgave. Det er ikke bestyrelsens opgave at blande sig i, hvad der foregår på træningsbanen - og det gør vi heller ikke på nogen som helst måde.

- Men det er klart, at når vi ikke de mål, vi har sat os og som vi har afsat resourserne til, så skal vi hele tiden evaluere om det er godt nok - og om det kan blive bedre i et andet setup. Og det er dét, vi har gjort her. Fordi vi mener det altså alvorligt når vi siger, at AGF skal tilbage i toppen af dansk fodbold. Det har vi sagt som ledelse, at vi vil, og det er dét, vi har lovet vores aktionærer og sponsorer, siger Lars Fournais, bestyrelsesformand i Aarhus Elite, selskabet bag AGF.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce